Το πρώτο ταμείο από την προετοιμασία της Α.Ε.Κ.

Το πρώτο ταμείο από την προετοιμασία της Α.Ε.Κ.

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τα πρώτα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα προετοιμασία της Α.Ε.Κ. αφού ολοκληρώθηκε το βασικό της στάδιο στο εξωτερικό.

Η Ένωση επέστρεψε στην Αθήνα από το βασικό στάδιο δουλειάς στην Ολλανδία και το Gazzetta καταγράφει όσα συμπεράσματα προκύπτουν (και) από αυτό σε επίπεδο προσώπων.

Πρόκειται για το πλέον δύσκολο -στα όρια του ανέφικτου- πράγμα για κάποιον όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο: να καταλήξεις και να παρουσιάσεις τα συμπεράσματά σου για ένα βασικό κομμάτι προετοιμασίας ομάδας όταν δεν ήσουν καν εκεί να το παρακολουθήσεις. Μπορούμε να κρίνουμε από την εικόνα που είχαμε από τα φιλικά τεστ προετοιμασίας και μόνο... Άντε και από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών όπου και πάλι δεν είναι σωστό να το πράξουμε αφού πάντα θα υπάρχουν συμπάθειες και μη...

Ωστόσο στο ερώτημα αν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι σίγουρα μπορείς να απαντήσεις απ' όσα έχεις δει στις αναμετρήσεις που έγιναν... Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις για τα τρία κερδισμένα πρόσωπα, τα τρία χαμένα και τα δυο μόλις νέα, Στάνκοβιτς και Τζαβέλλα:

Μάριο Μιτάι

Μάριο Μιτάι

Γεβχέν Σάκχοφ

Γεβχέν Σάκχοφ

Χρήστος Αλμπάνης

Χρήστος Αλμπάνης

Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Έλντερ Λόπες

Έλντερ Λόπες

Καρίμ Ανσαριφάρντ

Καρίμ Ανσαριφάρντ

Τα νέα πρόσωπα: Γιώργος Τζαβέλλας

Τα νέα πρόσωπα: Γιώργος Τζαβέλλας

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

Αναμφισβήτητα από τα πρόσωπα που όσα μας έδειξε στα φιλικά επιβεβαιώνουν ότι αποτελεί μαζί με τον Γαλανόπουλο (έως τώρα μακάρι να ακολουθήσει και ο Κοσίδης) ότι καλύτερο έχει προέλθει από τις ακαδημίες της ομάδας. Έχοντας βάλει σωστά κιλά και με τις εμπειρίες της περσινής σεζόν, ο διεθνής Αλβανός μπακ μοιάζει ότι θα παίξει ως δεύτερο μπακ αριστερά πίσω απ' αυτόν που θα αποκτηθεί.

Μπορεί η ταχύτητα να μην είναι στα προσόντα του αλλά ο Σάκχοφ στο χτίσιμο και τη δημιουργία (αλλά και ανάκτηση της μπάλας) στα τρία από τα τέσσερα φιλικά τα πήγε πολύ καλά και κέρδισε την εμπιστοσύνση του κόουτς. Σίγουρα απ' τους κερδισμένους που άλλωστε δεν είναι πολλοί...

Μάλλον ο πλέον κερδισμένος. Πολύ καλή προετοιμασία για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ο οποίος ξεχώρισε θετικά σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε και συμμετείχε είτε με ασίστ είτε με γκολ. Όπως και ο Μάνταλος απλά δεν έπαιξε στο τελευταίο. Μακάρι για τον Αλμπάνη να βγει η δουλειά που μας έδειξε με συνέπεια στο χορτάρι στα επίσημα ματς.

Δεν κατάφερε να δείξει ότι μπορεί να είναι αυτό που αναζητά η ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας. Προφανώς και είχαμε εικόνα από τον Ρουμάνο διεθνή στόπερ αλλά και στα φιλικά επιβεβαιώθηκε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά πολύ λίγα πράγματα και αρκετά λάθη χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Τείνει να γίνει δεδομένο: λάθος ο Πορτογάλος μπακ και γκολ ο αντίπαλος της ΑΕΚ. Το ζήσαμε και στα φιλικά. Χωρίς να το πληρώσει η ομάδα σε κάποιες περιπτώσεις. Φανέρωσε πάντως για πολλοστή φορά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ως βασική επιλογή και μεγάλωσε την ανάγκη για απόκτηση βασικού αριστερού μπακ!

Έδειξε πολύ μακριά απ' τον καλό του εαυτό. Μπορεί να ευθύνεται η προετοιμασία. Είναι καλός φορ και θα βοηθήσει δεδομένα. Στη θέση του μπορεί να έπρεπε να υπάρχει ο Τσιντώτας, ωστόσο, άλλα περιμένεις από τον διεθνή Ιρανό φορ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν τράβηξε στην προετοιμασία, αλλά θα το αλλάξει στα επίσημα!

Με το που μπήκε στην ενδεκάδα και τοποθετήθηκε στην άμυνα είδαμε αλλαγή. Κάθετο παιχνίδι, καίριες επεμβάσεις, σωστές τοποθετήσεις και κατεύθυνση της άμυνας της ομάδας. Δεν μπορεί να διορθώσει και τις... παιδικές ασθένεις των στατικών φάσεων. Θα το κάνει κι αυτό όταν συμπληρωθεί όλο το παζλ της άμυνας. Πολύ σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ...

Ένα ματς είναι λίγο για να τον κρίνουμε. Μπορούμε όμως να εστιάσουμε στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις σωστές τοποθετήσεις, με τα καλά αντανακλαστικά σε δυο περιπτώσεις που χρειάστηκε και πολύ περισσότερο στην ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια. Δεν έχουμε ουσιαστικό συμπέρασμα στην περίπτωσή του και απλά πρώτα δείγματα γραφής. Στο γκολ που δέχεται ΔΕΝ ευθύνεται κι ας ειπώθηκε το αντίθετο...