Ο Εμιλιάνο Μπουλάρι, το «Brexit» και ο νόμος του Μέρφι

Ο Εμιλιάνο Μπουλάρι, το «Brexit» και ο νόμος του Μέρφι

Ο Εμιλιάνο Μπουλάρι, το «Brexit» και ο νόμος του Μέρφι

bet365

Ο νόμος του Μέρφι λέει ότι «αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει». Στην περίπτωση του Εμιλιάνο Μπουλάρι υπαίτιος για την αρχή του κακού είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον! 

Θα μπορούσε να πει κανείς, βέβαια, ότι υπεύθυνος είναι ο βρετανικός λαός που ψήφισε BREXIT με οριακή πλειοψηφία 52-48% στις 23 Ιουνίου του 2016. Όμως, διάολε, αφού καθυστέρησε τόσο η οριστικοποίηση των προϋποθέσεων εξόδου, δεν θα μπορούσε να έχει παραταθεί για λίγο ακόμα;

Τον Ιανουάριο του 2021, δηλαδή πριν από έξι μήνες (και 4,5 χρόνια μετά το βρετανικό referendum), ο Μπουλάρι έκανε το ταξίδι των ονείρων του στην Αγγλία, παρέα με τον εκπρόσωπό του, Άγγελο Βεϊζι. Η μεταγραφή στη Νιούκαστλ κλεισμένη, το project έτοιμο και τακτοποιημένο. Ο 19χρονος στράικερ θα ξεκινούσε για έξι μήνες στην Κ23 των magpies και από το καλοκαίρι –τώρα δηλαδή- θα ανέβαινε στην πρώτη ομάδα. Στη χειρότερη, θα πήγαινε δανεικός στην Championship.

Έλα όμως που ακριβώς λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τους όρους του ποδοσφαιρικού BREXIT! Η Αγγλία και η Premier League επέστρεψαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές να πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια για να εξασφαλίσουν άδεια εργασίας. Κριτήρια που δεν γίνεται να πληροί ένας έφηβος. Κάπως έτσι έλαβε άδοξο τέλος η απόπειρα του Ελληνοαλβανού στράικερ να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, παρότι είχε άριστο report από τρεις scout και τον τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας της Νιούκαστλ, Στιβ Νίξον.

Άτυχος. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε. Όμως είπαμε, εδώ μιλάμε για νόμο του Μέρφι και η κατάσταση μόλις είχε αρχίσει να στραβώνει!

Από τις προτάσεις που είχε στα χέρια του ο FIFA Agent, Βεϊζι, επέλεξε σε συνεννόηση με τον Μπουλάρι τον Ατρόμητο. Μία ΠΑΕ που δίνει ευκαιρίες σε Έλληνες επιθετικούς (Κουλούρης, Λημνιός) και αναδεικνύει Έλληνες πρώτους σκόρερ (Μήτρογλου, Κουλούρης). Προπονητής είναι ο Νταμίρ Κάναντι που θέλει σαν τρελός τον πανύψηλο πρώην σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Τρίτη 3 Φεβρουαρίου ο Κάναντι συναντιέται με τον Μπουλάρι και το πρώτο που τον ρωτάει είναι: «Είσαι έτοιμος να παίξεις Σάββατο με τον Παναθηναϊκό;» θέλοντας να του δείξει πόσο πολύ τον υπολογίζει, άσχετα αν γνώριζε ότι ο παίκτης προερχόταν από διάστημα απουσίας. Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ο Ατρόμητος αποκλείεται στο κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου ο Κάναντι απολύεται! Νόμος του Μέρφι ξανά για το νεαρό επιθετικό.

Τον Ατρόμητο αναλαμβάνει ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος –όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική αργκό- δεν «βλέπει» καν τον Μπουλάρι, o οποίος δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής, παρότι η επιθετική συγκομιδή της ομάδας ήταν προβληματική. Μερίδα του αλβανικού Τύπου αναφέρθηκε στο θέμα της μηδενικής συμμετοχής του 20χρονου σέντερ φορ κι αυτό ήταν λογικό, δεδομένου ότι ο Μπουλάρι θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, σε ηλικία 16,5 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνικής Ελπίδων (Κ21) της οποίας έγινε ο νεότερος σκόρερ όταν πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ στα 18 (σε ματς με την Τουρκία τον Ιούνιο του 2019). Ο Έντι Ρέγια, προπονητής της εθνικής Ανδρών, τον χρειαζόταν για τους αγώνες του περασμένου Μαρτίου καθώς η Αλβανία είχε ξεμείνει από επιθετικούς λόγω τιμωριών και τραυματισμών, αλλά χωρίς αγώνες στα πόδια του, δεν θα μπορούσε να κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Η φήμη του «Μπουλ» είχε εξαπλωθεί από τα επιτεύγματά του με τον Ολυμπιακό. Από τότε που εντοπίστηκε στη Νάξο, γιος μεταναστών γαρ, και μετακόμισε στους ξενώνες του Ρέντη, υπήρξε ηγέτης της Κ15, της Κ17 και της Κ19 των «ερυθρόλευκων». Πρωταθλητής Super League Παίδων (Κ15) το 2016 και Εφήβων (Κ17) το 2017 και το 2018. Μάλιστα είχε σκοράρει στους τελικούς του 2015 και του 2018, εναντίον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Σε επίπεδο Youth League αγωνίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν 2019-2020 πετυχαίνοντας πέντε γκολ. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον είδε και εντυπωσιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που τον πήρε στην αποστολή για τη ρεβάνς με την Άρσεναλ, στην ιστορική πρόκριση με το γκολ του Ελ Αραμπί στην παράταση (Φεβρουάριος 2020). Στο εσωτερικό δίτερμα στο Emirates την παραμονή του αγώνα, οι αναπληρωματικοί νίκησαν 3-0 τους βασικούς με χατ-τρικ του Μπουλάρι!

Το Νοέμβριο του 2020 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον αφήσει να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αγγλία. Δεν ζήτησε ανταλλάγματα, αφού στάθηκε περισσότερο στο ηθικό κομμάτι της σχέσης του με τον παίκτη. Το 2017 ο Ίγκλι Τάρε έκανε για λογαριασμό της Λάτσιο επίσημη κρούση, ώστε να καλύψει τα τροφεία του και να τον πάρει στη Ρώμη. Το ποσό ήταν ελάχιστο καθώς ο «Μπουλ» δεν είχε κλείσει ούτε δύο χρόνια στο Ρεντη. Όμως, σεβάστηκε την επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη που του ζήτησε να μείνει και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Τρία χρόνια μετά, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού δεν το ξέχασε, τον άφησε να ακολουθήσει το δρόμο του. Έναν δρόμο που φιλοδοξεί ότι θα ξαναβρεί τώρα στον Ατρόμητο με τον Άνχελ Λόπεθ στην τεχνική ηγεσία, εφόσον επιτέλους φύγει από μπροστά του αυτός ο άτιμος ο «Μέρφι»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα