Η Λιλ φέρει βαρέως τη μεταγραφή του Αγκιμπού στον Ολυμπιακό…

Η Λιλ φέρει βαρέως τη μεταγραφή του Αγκιμπού στον Ολυμπιακό…

Η Λιλ φέρει βαρέως τη μεταγραφή του Αγκιμπού στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα για τη μεταγραφή του Αγκιμπού Καμαρά στον Ολυμπιακό.

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Λιλ. Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός. Κι ο 20χρονος Αγκιμπού Καμαρά προτίμησε τον Ολυμπιακό από τη Λιλ. Για σκεφθείτε το, δεν είναι μικρό πράγμα…

Η Λιλ δεν τον άφησε έτσι, ελεύθερο, τον 20χρονο πολυσύνθετο μεσοκυνηγό της-του έκανε πρόταση να υπογράψει νέο συμβόλαιο, καθώς το υπάρχον, διετές, λήγει σε λίγες ημέρες, στις 30 Ιουνίου. Ο διεθνής άσος της Γουϊνέας, όμως, αρνήθηκε την πρόταση του γαλλικού συλλόγου, πολύ απλά γιατί είχε προσφορά κι από τον Ολυμπιακό. Αξιολόγησε τις προτάσεις κι αποφάσισε να αποδεχθεί εκείνη των «ερυθρόλευκων»…

Η δε Λιλ είναι προφανές ότι το φέρει βαρέως που τον έχασε τον παίκτη. Για να καταλάβετε: δεν του δίνει άδεια να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, επικαλούμενη ότι έχει μαζί του συμβόλαιο έως τις 30 του μήνα. Θα μπορούσε εύκολα να του δώσει το ελεύθερο να αρχίσει να προπονείται με τη νέα του ομάδα του μία εβδομάδα νωρίτερα, ως είθισται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων παικτών που μένουν ελεύθεροι και επιλέγουν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Ατυχώς, εδώ, η πρωταθλήτρια Γαλλίας θύμισε…ΠΑΟΚ, που δεν επέτρεπε στον Σιαμπάνη να προπονηθεί με τον Ολυμπιακό πριν την 1η Ιουλίου, επειδή είχε μαζί του συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου κι ο νεαρός γκολκίπερ περίμενε πότε θα λήξει και τυπικά το συμβόλαιο του για να μπει στις προπονήσεις της νέας ομάδας του. Αλλά, τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ είχαν και διαμάχες και κόντρες μεγάλες κλπ, κλπ. Η…Λιλ;

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πρακτικά δύσκολο ο Αγκιμπού Καμαρά να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην Αυστρία όπου η ομάδα θα δώσει έξι φιλικά. Είναι μία ευκαιρία χαμένη για τον 20χρονο (20.5.2001) κοντούλη δεξιοπόδαρο άσο, που παίζει με την ίδια ευχέρεια εξτρέμ, αλλά και σε θέση Νο 8. Θεωρητικά, βέβαια, ο Αγκιμπού έχει έρθει για να παίξει πρώτα στον Ολυμπιακό Β, όμως η αίσθηση που έχει ο Μοντέστο ως υπεύθυνος του σκάουτινγκ του συλλόγου, είναι ότι αποτελεί καθαρά θέμα χρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς να τον πάρει μαζί του για την πρώτη ομάδα.

Να έχουμε δε υπόψιν μας ακόμη πρώτον ότι ο Αγκιμπού έπαιξε σε τρία φιλικά της Γουϊνέας μέσα στον Ιούνιο, και δη με επιτυχία, κι έτσι είναι πια τέσσερις φορές διεθνής, παρότι στην πρώτη ομάδα της Λιλ έχει μόλις ένα παιχνίδι, δεύτερον ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να υπογράψει 1η Ιουλίου για να είναι έγκυρη η μεταγραφή του και τρίτον ότι στα εργομετρικά τεστ που έκανε όχι απλά τα πέρασε, αλλά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις-τα αθλητικά προσόντα του είναι σε ψηλά στάνταρ. Στεγνό κορμί κλπ.

Για να δούμε γιατί φαίνεται αυτός ο πιτσιρικάς να έχει καλές προδιαγραφές.

Άσχετο: Τελευταίος από τους διεθνείς του Ολυμπιακού που θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία θα είναι ο Ντρέγκερ, περίπου στα μισά της δουλειάς, καθώς έπαιζε έως τις 15 Ιουνίου φιλικά με την Εθνική Τυνησίας. Ο Σισέ, αντίθετα, θα ξεκινήσει προπονήσεις στην Αυστρία, στην οποία θα μεταβεί μόνος του και θα περιμένει εκεί την ομάδα, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία των ακόμη περισσότερων ταξιδιών-ο Σισέ ήταν μέχρι τις 8 Ιουνίου στην Εθνική Σενεγάλης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.