ΠΑΟΚ: Η «ακτινογραφία» του Αλεσάντρο Ντεϊόλα (pics & vids)

ΠΑΟΚ: Η «ακτινογραφία» του Αλεσάντρο Ντεϊόλα (pics & vids)

bet365

Από τον Μπράνταριτς, στον Ολίβα και από εκεί στον Ντεϊόλα. Κοινός παρονομαστής, ο ΠΑΟΚ. Η περίπτωση του 25χρονου χαφ της Κάλιαρι απασχολεί σοβαρά τους «ασπρόμαυρους» και το Gazzetta σκιαγραφεί το προφίλ του.

Στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους υπάρχει μια ανεξήγητη έντονη έλξη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κάλιαρι. Κι όλες μα όλες οι επαφές των δύο ομάδων γίνονται για παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση: Αμυντικός χαφ.

Διαπραγματευτήκαν για αρκετό διάστημα τη μεταγραφή του Φιλίπ Μπράνταριτς, διακαή πόθο του Αμπέλ Φερέιρα το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία, όπως και στην περίπτωση του Κριστιάν Ολίβα, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε κοντά στην Τούμπα, αλλά τελικά προτίμησε να πάει δανεικός στη Βαλένθια.

Τώρα, πλέον, αυτό που απασχολεί σοβαρά τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι το θέμα του Αλεσάντρο Ντεϊόλα, η περίπτωση του οποίου χαρακτηρίζεται προχωρημένη και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να υπάρξει οριστική εξέλιξη,αν και οι αρχικές απαιτήσεις του ιδιόρρυθμου προέδρου της Κάλιαρι, Τομάσο Τζουλιάνι, μοιάζουν το ίδιο υπερβολικές μ’ αυτές που είχε και πριν δύο χρόνια στην υπόθεση του Μπράνταριτς.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Τζουλιάνι ζητάει τριπλάσια χρήματα απ’ αυτά που θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ, οι απαιτήσεις του φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!

Ο 25χρονος υψηλόσωμος (1.90 μ.) Ιταλός χαφ είπε «όχι» στην τελευταία πρόταση ανανέωσης και ετοιμάζεται για πρώτη φορά να περάσει τα σύνορα και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν εδώ καιρό σημειωμένο στην «transfer list» το όνομά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε το «ΟΚ» για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων πρώτα με την Κάλιαρι και ακολούθως μετά τον Μίνο Ραϊόλα.

Ο πασίγνωστος Ιταλός ατζέντης, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων για την ανανέωση του Ομάρ Ελ Καντουρί, ξανακάθισε στο τραπέζι για τη μεταγραφή του Ντεϊόλα.

Ένα παιδί της Σαρδηνίας

Γεννημένος την 1η Αυγούστου του 1995 στο San Gavino Monreale, μια μικρή πόλη στη νότια Σαρδηνία, στην καρδιά της πεδιάδας του Campidano, ο Αλεσάντρο Ντεϊόλα άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Sangavinese, για ένα χρόνο πέρασε από την Santa Teresa di San Gavino και στη συνέχεια βρέθηκε στην ακαδημία «Simba», ιδιοκτησίας του Τζιανφράνκο Ματεόλι, επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Κάλιαρι.

Ποδοσφαιρικό «προϊόν» των ακαδημιών της Κάλιαρι, κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Primavera και κλήθηκε αρκετές φορές στην πρώτη ομάδα δίχως όμως να καταφέρει να κάνει κάποια επίσημη συμμετοχή. Το 2014, τελευταία του χρονιά στις ακαδημίες, παραχωρήθηκε δανεικός στην Tuttocuoio , με την οποία πραγματοποίησε 33 συμμετοχές στη Lega Pro, πετυχαίνοντας 4 γκολ.

Επιστρέφοντας πίσω στη Σαρδηνία, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των «ροσομπλού» στις 9 Αυγούστου του 2015, σ’ ένα παιχνίδι εναντίον της Virtus Entella για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ιταλίας και στην επόμενη φάση πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Κάλιαρι στον αγώνα εναντίον της Trapani.

Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Serie B, στις 7 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, συνοδεύτηκε με γκολ στην άνετη επικράτηση επί της Κροτόνε με 4-0 και με συνολικά 21 συμμετοχές και 2 γκολ βοήθησε την Κάλιαρι να κερδίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Κάλιαρι το «καταφύγιο» του

Στις 28 Αυγούστου του 2016 ήρθε η στιγμή να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Serie A. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εναντίον της Ρόμα (2-2) έμοιαζαν με την εκπλήρωση ενός ονείρου για ένα παιδί της Σαρδηνίας, που μεγάλωσε με τη «κόκκινο-μπλε» φανέλα. Όμως, τρεις μέρες αργότερα παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σπέτσια, έπαιξε 14 παιχνίδια στη Serie B προτού επιστρέψει στην Κάλιαρι για να κλείσει τη σεζόν 2016-2017 με τέσσερις ακόμη συμμετοχές.

Στο πρώτο μισό ης σεζόν 2017-2018 έμεινε στον πάγκο, ωστόσο στις 23 Μαρτίου 2018, ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2022, η Κάλιαρι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική επικρατώντας της Αταλάντα και ο Ντεϊόλα υπήρξε σημαντικός στα τελευταία 13 παιχνίδια της σεζόν.

Στις επόμενες τρεις χρονιές έφυγε και επέστρεψε στη Σαρδηνία ισάριθμες φορές. Αρχικά από την Πάρμα (2018-2019), ακολούθησε η Λέτσε (2019-2020) και πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν 2020-21 με την Σπέτσια καταλήγοντας στο δεύτερο μισό πίσω στην Κάλιαρι.

Συνολικά μετράει 73 συμμετοχές (1 γκολ, 2 ασίστ) στη Serie A και 35 συμμετοχές (3 γκολ, 2 ασίστ) στη Serie B.

Οι αριθμοί του Αλεσάντρο Ντεϊόλα

Ελληνικό χρώμα

Στη Λέτσε υπήρξε συμπαίκτης με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20. Ο Έλληνας μέσος, που εδώ και μια δεκαετία (με εξαίρεση το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ) «βγάζει το ψωμί του» στην Ιταλία, γνωρίζει καλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ντεϊόλα.

Το ίδιο ισχύει και για έναν πρώην «ασπρόμαυρο», τον Εβγέν Σάκχοφ, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Λέτσε για ένα εξάμηνο.

Ο Ιταλός μέσος, που ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, έχει πάρει μια γεύση από Ελλάδα, καθώς το καλοκαίρι του 2018 μαζί με την σύντροφο του, Ντέμπορα, βρέθηκαν για διακοπές στη Σαντορίνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα