O Εντσάμ, ο Τζαβέλλας και η συνέχεια της ΑΕΚ

O Εντσάμ, ο Τζαβέλλας και η συνέχεια της ΑΕΚ

O Εντσάμ, ο Τζαβέλλας και η συνέχεια της ΑΕΚ

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις δυο μεταγραφικές υποθέσεις της Α.Ε.Κ. που (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τελείωσαν θετικά, για τις επόμενες (και στα στόπερ) που αφήνουν υποσχέσεις και έχει ένα υστερόγραφο για το Euro...

Αναμφισβήτητα η έναρξη (που διακρίνεται από αποτελεσματικότητα) στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, λογικά και αναμενόμενα, έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στους «κιτρινόμαυρους» φίλους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι τούτο το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα... Οι άνθρωποι που υλοποιούν το κομμάτι «ενίσχυση της ομάδας» είναι διαβασμένοι και έχουν επιλογές to the point. Επιπρόσθετα επιβεβαιώνουν με τις έως τώρα περιπτώσεις που ασχολούνται, ότι στόχος της ΑΕΚ είναι, να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα την φέρουν και πάλι σε ανταγωνιστικό επίπεδο πρωταθλητισμού.

Από την επιλογή του προπονητή, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να είναι πλέον το αφεντικό της «κιτρινόμαυρης» τεχνικής ηγεσίας, σε αυτή του τερματοφύλακα αφού αποκτήθηκε ο Στάνκοβιτς και έπειτα σε εκείνες των Ολιβιέ Εντσάμ και Γιώργου Τζαβέλλα (ο οποίος ΔΕΝ θα είναι το μοναδικό στόπερ που θα αποκτηθεί όπως προκύπτει απ' το ρεπορτάζ αυτή τη περίοδο)... Όλες οι συγκεκριμένες κινήσεις – επιλογές, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και φανερώνουν ότι άπαντες στην Ένωση έχουν εμπεδώσει ότι χρειάζεται να ανέβει αρκετά το επίπεδο παντού!

Η ομάδα είχε ανάγκη από περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποδεδειγμένα έχουν ήδη κάνει τη διαφορά εκεί που αγωνίζονταν (όπως είναι οι Στάνκοβιτς και Εντσάμ), αλλά και με εμπειρία και δυνατότητα να προκαλέσει ένωση και ενίσχυση των αποδυτηρίων (σα να λέμε Τζαβέλλας). Αλλά χρειάζεται και συνέχεια – συνέπεια όπως θα αναφέρουμε και παρακάτω για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα σε πολύ μεγάλο (σε απόλυτο δεν γίνεται) βαθμό ο αγωνιστικός σχεδιασμός και η ουσιαστική αναβάθμιση συνολικά του ρόστερ της ΑΕΚ.

Προφανώς και δεν γίνεται κανείς να γνωρίζει το αποτέλεσμα της δουλειάς των Κονέ και Παπαδημητρίου (και των υπολοίπων στο μεταγραφικό team) στο χορτάρι. Όμως μπορεί να αναγνωρίζει αν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις σε επιλογές προσώπων για την κάθε θέση στην οποία η Ένωση όφειλε (καιρό τώρα) να βρει την κατάλληλη λύση. Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επιλέγουν είναι εκείνες οι οποίες από τα δεδομένα που έχουμε προτού φτάσουν να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα, δικαιολογημένα αναγνωρίζονται ως οι ιδανικές!

Τέλειωσε των Εντσάμ – Τζαβέλλα και συνεχίζουμε...

Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ με τις δυο περιπτώσεις που έτρεχε να τελειώσει και (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τα κατάφερε. Ολιβιέ Εντσάμ και Γιώργος Τζαβέλλας όλα δείχνουν πως θα ντυθούν στην πιο όμορφη διχρωμία για διαφορετικές σεζόν. Ο 25χρονος Γάλλος άσος για περισσότερα κοινώς χρόνια από τον 34χρονο διεθνή στόπερ ο οποίος επέλεξε την Ένωση παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που δέχτηκε από άλλη ελληνική ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως (εφόσον ισχύει όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι απομένουν οι... ανακοινώσεις) ο Τζαβέλλας μάλλον έξυπνα και σωστά προτίμησε την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Επίσης έξυπνη και σοφή επιλογή είναι του Εντσάμ να πάει σε μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Ένωση όπως σωστά γράφτηκε στα Σκωτσέζικα ΜΜΕ (οι πληροφορίες μας αναφέρουν για deal 4ετιας μεταξύ των δυο πλευρών) αφού θέλει να νιώθει ασφαλής για το μέλλον του και εφόσον απογειώσει ξανά την καριέρα του να βγουν και οι δυο πλευρές κερδισμένες.

Τζαβέλλας

Η περίπτωση του Γάλλου μέσου εφόσον ισχύει ότι τέλειωσε με την ΑΕΚ θετικά προφανώς και θα ανακοινωθεί όταν αποκτήσει στα χέρια του την ελευθέρας του. Αναμενόμενο να αναγνωρίσουμε ότι όλα αυτά προκύπτουν και είναι θετικά για την Ένωση χάρη στη σωστή δουλειά και προεργασία των ανθρώπων του αγωνιστικού σχεδιασμού, οι οποίοι επαναλαμβάνω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο χορτάρι έχουν πάει σε σωστές επιλογές. Το σημειώνω αυτό διότι πάντα στο τέλος της κουβέντας στο ποδόσφαιρο: το αποτέλεσμα μετράει!

Είναι σημαντικό ότι σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ το δικό μου, σε ότι αφορά στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Τζαβέλλας που προφανώς και είναι σωστή κίνηση και προσθήκη, δεν θα είναι η μόνη κίνηση σε επίπεδο ενίσχυσης της ομάδας στη συγκεκριμένη θέση. Ότι δηλαδή δεν συνδέεται με εκείνη του αμυντικού που ψάχνει η ΑΕΚ για να ηγηθεί της «κιτρινόμαυρης» άμυνας (δεξιοπόδαρου πλέον στόπερ!). Κάτι που είχαμε σαν ερωτηματικό όταν προέκυψε η περίπτωση του διεθνούς στόπερ...

Ο Αραούχο, το εξτρέμ και τα μπακ...

Εννοείται πως δεν μπαίνει γενικά τέλος μετά τις παραπάνω κινήσεις στο σχέδιο που αφορά στο ρόστερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2021-22... Τώρα και εφόσον όλα τα υπόλοιπα ζητήματα κυλήσουν όπως προαναφέραμε θα συνεχιστεί η προσπάθεια να κλείσει ο Σέρχιο Αραούχο και να επιστρέψει -μια και καλή αυτή τη φορά- στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης. Η μεγάλη αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη την οποία πάντα του δυσκολεύει ο Ραμίρεθ.

Από την ΑΕΚ συνεχίζουν τις επαφές. Έχετε διαβάσει στο Gazzetta ότι ο ίδιος ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής στις προσωπικές του σχέσεις και επαφές σε Ελλάδα και Ισπανία ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αναφέρει στις κουβέντες του ότι «θα γυρίσω στην ΑΕΚ για μόνιμα πλέον» και είναι ξεκάθαρη η κοινή επιθυμία από τις δυο πλευρές... Αρκεί; Προφανώς και όχι! Ωστόσο πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταγραφικές υποθέσεις η επιθυμία του ποδοσφαιριστή...

Αραούχο

Η Ένωση επιδιώκει να 'χει σύντομα θετικά μαντάτα από την Λας Πάλμας και τον Ραμίρεθ προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο στο πρώτο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού με επιτυχία. Κοινώς να δώσει όσο το δυνατόν σημαντικότερα... εργαλεία στα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και των συνεργατών του το συντομότερο δυνατό στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ειδικότερα στην Ολλανδία όπου θα μεταβούν για το δεύτερο και σπουδαιότερο κομμάτι δουλειάς.

Εκεί ελπίζουν και στοχεύουν στην ΑΕΚ να ταξιδέψουν εκτός του Στάνκοβιτς που είναι δεδομένο από τα νέα πρόσωπα και οι Εντσάμ, Τζαβέλλας (αναμενόμενα θα 'χει περισσότερη άδεια λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική) και όπως προαναφέρω: και ο Σέρχιο Αραούχο. Αυτό θα ήταν το ιδανικό για την Ένωση, αυτό επιθυμούν... Στην πορεία θα τρέξουν και οι υποθέσεις των ακραίων (είτε πρόκειται για τα μπακ είτε για τον «έξω αριστερά», στα εξτρέμ κοινώς)...

Υγ: Επιθυμία μου ήταν να γράψω πολλά υστερόγραφα τα οποία θα αφορούσαν την ΑΕΚ αλλά αρχίζει το Euro διάολε και εμείς οι ταπεινοί και πάντα απογοητευμένοι σε κάθε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης Εγγλεζάδες περιμένουμε ακόμη το «it's coming home»! Το ίδιο και φέτος στο Euro. Καλές επιλογές έχουμε σε επίπεδο ποδοσφαιριστών όπως πάντα. Ο προπονητής έχει αποδείξει ότι το 'χει... Να δούμε αν επιτέλους τα καταφέρουμε. Καλή διοργάνωση να 'χουμε, να την απολαύσουμε, εδώ στο gazzetta θα τα βρείτε ΟΛΑ (γι' αυτό μας έχετε στην κορυφή τόσο καιρό και με διαφορά πλέον). Εγώ το μόνο που θέλω να φωνάξω για τα «Λιοντάρια» μου είναι: Come on England!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...