H ανάλυση του WyScout για τον Τικίνιο (pics & vid)

H ανάλυση του WyScout για τον Τικίνιο (pics & vid)

bet365

Ο Τικίνιο Σοάρες ήρθε στον Ολυμπιακό για να λύσει τα χέρια του Μαρτίνς και να τον κάνει να κοιμάται ήσυχος ακόμη κι όταν ο Ελ Αραμπί δεν θα είναι σε θέση να.... πυροβολεί!

Ο Τικίνιο Σοάρες ανήκει στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο 2+1 χρόνων και το gazzetta.gr βαδίζει στην ποδοσφαιρική του διαδρομή από τα φτωχικά πρωταθλήματα της Βραζιλίας, μέχρι να δει το όνομά του να λάμπει στη βιτρίνα της Πόρτο και τώρα στον Ολυμπιακό.

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στο σημείο να παίζει για την κορυφαία ομάδα της Πορτογαλίας και φυσικά να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να... γεμίζει!

Γεννήθηκε στην Σόουζα της Παραΐμπα, των σχεδόν 70.000 κατοίκων.

Η ομάδα της πόλης είναι η Sousa Esporte Clube κι έχει για σήμα της έναν κροκόδειλο.

Όμως, αυτή δεν ήταν κι η πρώτη του ομάδα. Χρειάστηκε να περάσει τη σεζόν 2007-2008 στην Palmeiras das Rocas, στη συνέχεια πέρασε από τις Ακαδημίες των Corinthians Alagoano και América-RN.

Με την América-RN υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, από εκεί πήγε στην Μποταφόγκο και μετά στην Sousa.

Μέχρι το 2014 δεν έκανε τίποτα σπουδαίο πηγαίνοντας από 'δω και από 'κει σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών στη Βραζιλία, ως δανεικός από την Centro Sportivo Paraibano.

Το Γενάρη του 2015, η Νασιονάλ του δίνει την ευκαιρία να βγει για πρώτη φορά από τα σύνορα της χώρας του, που όπως φαινόταν... έπνιγαν το ταλέντο του.

Συνολικά, σε 47 ματς έχει 16 γκολ και 2 ασίστ. Στην Πορτογαλία αρχίζει να «χτίζει» το όνομά του και 2016 τον κάνει δικό της η Γκιμαράες, η οποία τότε είχε προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος νυν κόουτς του Ολυμπιακού ήταν στον πάγκο της Ρίο Άβε όταν ο Τικίνιο έκανε το ντεμπούτο του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα στις 9/3 του 2015, όπου έπαιξε για μόλις δύο λεπτά.

Η συνέχεια τον βρήκε στην Πόρτο, με τους «δράκους» να βάζουν ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 40.000.000 ευρώ!

Με το σύλλογο της Λισαβόνας είχε συνολικά 140 ματς με 65 γκολ και 19 ασίστ. Εκεί έκανε... παπάδες και τελικά κέρδισε ένα χρυσό τριετές συμβόλαιο 10.000.000 ευρώ με την Tianjin Jinmen Tiger.

Ο Μαρτίνς ήθελε παίκτη να κάνει τις... δουλειές του Ελ Αραμπί

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, τον ξέρει πολύ καλά τον παίκτη. Είναι επιλογή του και σ' αυτόν θα ψάξει το πρόσωπο που θα... πανηγυρίζει (και) όταν οι Χασάν - Ελ Αραμπί θα είναι στο Κόπα Αφρικα.

Πάμε να δούμε, όμως, με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας καταγραφής στατιστικών, WyScout, τί επιθετικό βάζει φαρέτρα του ο πρωταθλητής Ελλάδας.

O Tικίνιο είναι ένας παίκτης που μέσα στην περιοχή, αν του έρθει η μπάλα στο δεξί ή στο κεφάλι δύσκολα θα αστοχήσει.

Στην Κίνα, έπαιξε 8 ματς και πέτυχε 2 γκολ. Το δείγμα γραφής που έχουμε από εκεί δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ικανοτήτων του.

Θα σταθούμε στη σεζόν 2019-2020. Με την Πόρτο έπαιξε σε 1855 λεπτά και εκεί κατάφερε να έχει 10 γκολ και 1 ασίστ.

Εμβαθύνοντας λίγο, σύμφωνα με το WyScout, οι αριθμοί δείχνουν ότι θα έπρεπε να είχε σκοράρει 10.8 (προσδόκιμα γκολ) και εκείνος πέτυχε 10, έχοντας ποσοστό επιτυχίας στα σουτ στο στόχο 40.4%.

Μάλιστα, ο 30χρονος είναι ένας παίκτης που συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας κατά μέσα όρο 10-20 πάσες ανά ματς, με ποσοστό επιτυχίας 77%, ενώ οι μακρινές του μεταβιβάσεις καταλήγουν εκεί που θέλει με ποσοστό επιτυχίας 60%. Ντριμπλάρει με ποσοστό επιτυχίας 45.6% και θα πιέσει τον αντίπαλο στο μισό που αμύνεται, ανακτώντας την κατοχή με ποσοστό επιτυχίας 68.1%.

Το heatmap του Τικίνιο

Το heatmap του Τικίνιο τη σεζόν 2019-2020 με την Πόρτο

Από πού σουτάρει ο Τικίνιο

Ο χάρτης που δείχνει από πού σουτάρει

Ο Ελ Αραμπί, από την άλλη είναι ένας παίκτης που τα... σπάει στην Ελλάδα. Ο Μαροκινός θα έπρεπε να είχε σκοράρει 23.61 γκολ και πέτυχε 29, ενώ μοίρασε 7 ασίστ.

Είχε 52% σουτ στον στόχο και μακρινές μεταβιβάσεις με επιτυχία 67.2%, ενώ ανέκτησε την κατοχή για την ομάδα του στο μισό του αντιπάλου με ποσοστό 68.5%.

Κοιτώντας τα στοιχεία και των δύο, λοιπόν, θα δούμε αρκετά κοινά. Η διαφορά τους είναι ο ρυθμός. Ο Ελ Αραμπί προέρχεται από μια διετία που έχει... τρελάνει τους αντιπάλους του. Η συνύπαρξη και των δύο στον αγωνιστικό χώρο θα δώσει ελευθερία στον Μαρτίνς να παίζει και χωρίς 10άρι, με έναν από τους δύο να τραβιέται πιο πίσω, να ανοίγει χώρους και να αφήνει τον άλλον πιο ψηλά κρατώντας την αντίπαλη άμυνα πίσω. Φυσικά

Ο Τικίνιο, στο Λιμάνι, θα ψάξει την αγωνιστική του ανάταση! Ο Μαρτίνς τον ξέρει και για τον ίδιο ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στον κόουτς των ερυθρόλευκων την απεριόριστη εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα