Αρίμπας: Δήλωσε έκπληκτος για τη δίωξή του για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Ντάουντα 

Ο Ντάουντα

bet365

Μετά την πειθαρχική δίωξη του αρμόδιου εισαγγελέα τόσο σε βάρος του ποδοσφαιριστή, Αλεχάντρο Αρίμπας όσο και σε βάρος της ομάδας του Καλαμάτας, για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ντάουντα υπήρξε η απολογία τους.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΕΠΟ ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη τόσο σε βάρος του ποδοσφαιριστή, Αλεχάντρο Αρίμπας όσο και σε βάρος της ομάδας του Καλαμάτας. Ο λόγος είναι επειδή ο παίκτης της «Μαύρης Θύελλας» διέπραξε περιφρονητική και ρατσιστική εξαιτίας του χρώματός του πράξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή του Ιωνικού, Αμπιόλα Ντάουντα.

Ο ίδιος ο Ντάουντα μιλώντας στο Gazzetta είχε αποκαλύψει το τι συνέβη λέγοντας πώς «κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε ένα κόρνερ και καθώς πήγαινα να πασάρω ο Αλεχάντρο Αρίμπας με αποκάλεσε 'Nigga' (νέγρο) χωρίς λόγο. Παίζω στην Ελλάδα εδώ και 7 χρόνια κι ο κόσμος ξέρει ότι δεν προκάλεσα μπελάδες σε οποιοδήποτε σύλλογο κι αν έπαιξα, οπότε δεν θα έλεγα ποτέ κάτι το οποίο δεν είναι αληθές.

Με αποκάλεσε 'νέγρο'. Αυτό σημαίνει το Nigga και αντέδρασα γιατί ήθελα να τον ρωτήσω το λόγο που με αποκαλεί έτσι. Μετά, ο διαιτητής μου έδωσε κίτρινη κάρτα και αφού του είπα πως με αποκάλεσε ο Αρίμπας δεν άκουσε ή δεν πήρε στα σοβαρά τι συνέβη όπως έκανα εγώ».

Όσο για το μήνυμα του Ντάουντα ήταν ότι «το μήνυμά μου είναι πως ο ρατσισμός δεν είναι ανεκτός στο ποδόσφαιρο. Όπως συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία μάχονται κατά του ρατσισμού, έτσι πρέπει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Θέλω να πω σε όλους όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά να βγουν και να τα καταγγείλουν. Να μιλήσουν για αυτό».

Από τη μεριά τους ο Αρίμπας και η Καλαμάτα απολογήθηκαν αρμοδίως την Παρασκευή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ FL News ενώπιον του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου βρέθηκαν ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μπιλίρης, ο Αρίμπας αλλά και ο συμπαίκτης του, Μάρκος Μόζερ, που κατέθεσε ως μάρτυρας. Από την άλλη δεν υπήρχε εκπρόσωπος του Ιωνικού.

Ο Ισπανός δήλωσε έκπληκτος από την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε έπειτα την καταγγελία του Ιωνικού πώς αποκάλεσε νέγρο τον αντίπαλό του. Παράλληλα δήλωσε πώς έχει κατακτήσει το 2015 το Europa League με τη Σεβίλλη, έχει παίξει χρόνια στην Ισπανία και είναι ιδιοκτήτης ομάδας στο ρόστερ της οποίας μεταξύ των αρκετών Αφρικανών, βρίσκεται και ο γιος του άλλοτε σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Σάμουελ Ετό: «Ποτέ μου δεν είπα αυτό για το οποίο κατηγορούμαι. Υπήρξε ένα μεταξύ μας επεισόδιο διότι ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής μου έδωσε μπουνιά και του ζήτησα τον λόγο. Αν είχα επιδείξει ρατσιστική συμπεριφορά θα είχε γίνει ντόρος στην Ισπανία». Η πλευρά της Καλαμάτας μάλιστα προσκόμισε και οπτικοακουστικό υλικό για να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς της.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα