Κηφισιά: Η «σταχτοπούτα» της Super League (vids)

Κηφισιά: Η «σταχτοπούτα» της Super League (vids)

kifisia

bet365

Η Κηφισιά πανηγυρίζει τη δεύτερη άνοδό της σε διάστημα τριών ετών και θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Κηφισιά συμπλήρωσε την Κυριακή (11/6) τον χάρτη της Super League για την επόμενη σεζόν και μάλιστα θα είναι η «σταχτοπούτα» της κατηγορίας. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στα «σαλόνια» και τα όσα συνέβησαν μετά το 1-1 κόντρα στην Καλαμάτα που την έστειλε μαθηματικά σε αυτά, ξέχωρα από το γεγονός πως της χάρισε και τον τίτλο της πρωταθλήτριας του Νοτίου Ομίλου της SL2, ήταν η πιστοποίηση της ανοδικής πορείας που διαγράφει τα τελευταία έτη, από τη στιγμή δηλαδή που ο Χρήστος Πρίτσας πήρε τα «ηνία».

Σίγουρα η ιστορία της δεν είναι τόσο σύντομη και χάνεται στη λήθη του παρελθόντος ακόμη και προπολεμικά, όταν και συμμετείχε στις «μικρές» κατηγορίες, ωστόσο η εμπλοκή του νυν ισχυρού της άνδρα στα κοινά ήταν κίνηση ματ που την οδήγησε στην καθιέρωση.

Το καλοκαίρι του 2021 ήπιε από το νέκταρ της ανόδου στη Super League 2 και έτσι έκανε τα νηπιακά της βήματα στο εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου και τερμάτισε στην 6η θέση του ομίλου της. Μάλιστα η 3η Νοεμβρίου εκείνου του έτους έχει περίοπτη θέση στα κιτάπια της, αφού επικράτησε τότε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης της SL1 για το Κύπελλο και συνεπώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αποτέλεσε το πρώτο της κατά τεκμήριο «μεγάλο θύμα». Από τότε όλοι μας αρχίσαμε να συζητάμε για εκείνη και το γκολ του Καλλέργη στο 88' θα μνημονεύεται για πάντα.

Ύστερα από την... αναγνωριστική, όπως αποδείχθηκε, περσινή χρονιά, το καλοκαίρι τέθηκε επί τάπητος ο στόχος της ανόδου, που ήρθε μία «στροφή» πριν το φινάλε. Αυτόματα οι «παλιοί» Παναγιώτης Πρίτσας και Μάκης Παυλάκης (κατά σειρά... παλαιότητας) θα έχουν να θυμούνται ότι έζησαν την Κηφισιά από τα «αλώνια» της τέταρτης κατηγορίας ως τη φιέστα της ανόδου στη μεγάλη, ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης που ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή του club λίγο μετά τον προβιβασμό του στην τρίτη (Ιούλιος του 2020), προσέθεσε στο προσωπικό του παλμαρέ δεύτερο τίτλο με το κουστούμι (από τότε δηλαδή που τερμάτισε την καριέρα του κάτω από τα γκολπόστ) και ισάριθμα «εισιτήρια» προβιβασμού.

Ας ανατρέξουμε όμως στα φετινά της πεπραγμένα.

Το γήπεδο

Το «σπίτι» της είναι στο Ζηρίνειο, όμως λόγω εργασιών που γίνονταν «μπήκε» για προπονήσεις στα τέλη του Μαρτίου, ενώ μόλις στις 19 Απριλίου έδωσε εκεί τον πρώτο της αγώνα (1-1 με την Προοδευτική). Έτσι κλήθηκε να παίξει ως γηπεδούχος και σε αρκετά άλλα γήπεδα, όπως της Ριζούπολης, της Ηλιούπολης αλλά και της Καισαριανής, το οποίο χρησιμοποίησε και πέρσι όταν και προχώρησε σε βελτιωτικά έργα, με το κόστος να πηγαίνει εξ' ολοκλήρου στη διοίκηση Πρίτσα.

Μάλιστα κατά μία πηγή είναι πολύ πιθανό να δηλώσει το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» και τη νέα χρονιά στα «σαλόνια».

Παράλληλα με γνώμονα την εικόνα που είχε το Ζηρίνειο στο ματς με την Καλαμάτα φαίνεται πως στον σύλλογο θέλουν να επενδύσουν στο οικογενειακό κλίμα, αφού στη φιέστα ήταν πάρα πολλές γυναίκες, γονείς και παιδιά που δημιούργησαν μία ωραία και... ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ο προπονητής, η καλύτερη άμυνα και επίθεση στην κατηγορία

Αρκετά νωρίς, στις 6 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική της ηγεσία. Μόλις στα 34 του επαναπατρίστηκε ύστερα από την παρουσία του σε Λουξεμβούργο (Ζεν Ες), Κύπρο (Ολυμπιακός Λευκωσίας) και με ρεκόρ 19-5-2, προσωπικό και της ομάδας φυσικά, σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή. Η Κηφισιά γνώρισε ως τώρα μόλις δύο ήττες και το παράδοξο είναι πως σε αμφότερες ήταν γηπεδούχος, αφού έχασε με 3-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης και 3-0 από τα Χανιά.
...

Αντίθετα πήρε 11 νίκες σε 13 εξόδους της (δεν επικράτησε μόνο σε Ελ Πάσο, Περιβόλια όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 3-3 και 0-0 αντίστοιχα). Μια αγωνιστική πριν το φινάλε μετρά τόσο την καλύτερη επίθεση της SL2, σε Νότο και Βορρά, με 62 γκολ όσο και την κορυφαία άμυνα του Ομίλου της με μόλις 16 τέρματα παθητικό (όσα έχουν δεχθεί επίσης Καλαμάτα, Χανιά).

Παράλληλα σε μέχρι στιγμής 27 αγώνες της έμεινε «άσφαιρη» μόνο στις αναμετρήσεις της με τα Χανιά, στους 19 σημείωσε μίνιμουμ δύο τέρματα και στους 17 κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Οι πρώτοι της σε συμμετοχές, γκολ και ασίστ

Επιστρέφουμε όμως στο «καθαρά» αγωνιστικό. Ως επί το πλείστον την είδαμε με διάταξη 3-5-2. Κορυφαίοι στη λίστα των συμμετοχών είναι ο γκολκίπερ Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, ο αμυντικός Νίκος Βαφέας και ο επιθετικός Άντριους Τετέι με 25. Ακολουθούν ο χαφ Μαντί Ταλάλ και ο επιθετικός Μιχάλης Κουιρουκίδης με 24.

Την ίδια στιγμή κορυφαία της «κανόνια» είναι οι Αντριους Τετέι, Μιχάλης Κουιρουκίδης που έχουν βρει από 12 φορές δίχτυα, ενώ οι Μαντί Ταλάλ, Στέλιος Ποζατζίδης έχουν «δημιουργήσει» τα περισσότερα τέρματα, καθώς μετρούν πέντε και τέσσερις ασίστ αντίστοιχα.

Βέβαια σε μία ομάδα όλοι αμύνονται και όλοι κάνουν επίθεση, αν και ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στα δύο προσωπικά τέρματα του στόπερ Βαφέα, ο οποίος στα τέλη του περασμένου μήνα «έγραψε» στις καθυστερήσεις το 2-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα και στο ματς - τίτλου ισοφάρισε στο φινάλε σε 1-1 κόντρα στη «Μαύρη Θύελλα». Είναι αυτό που λέμε... «έμειναν».

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων «πρωταγωνιστών» της. Ο εκτελεστής Τετέι και ο δημιουργός Ποζατζίδης είναι αμφότεροι στα 22 τους χρόνια, ενώ ο εκ των αρχηγών Παναγιώτης Πρίτσας είναι 23 ετών.

Ο πλουραλισμός και οι λύσεις από την... πίσω ζώνη

Μερικά από τα... μυστικά της ιστορικής επιτυχίας της Κηφισιάς είναι το «βάθος» στο ρόστερ και οι πολλές διαφορετικές λύσεις που βρήκε στο σκοράρισμα. Μέχρι η ομάδα των Βορείων Προαστίων να... σφραγίσει την πρωτιά του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 o Γιώργος Πετράκης χρησιμοποίησε 26 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 21 είχαν διψήφιο αριθμών εμφανίσεων!

Από τους 24 «outfield players» (χωρίς να υπολογίζουμε δηλαδή τους τερματοφύλακες Αναγνωστόπουλο και Αγριμάκη) οι 14 βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ μόλις πέντε «διψήφιοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Εκτός από τον πλουραλισμό των σκόρερ η Κηφισιά πήρε αρκετά σημαντικά γκολ από την... πίσω γραμμή. Για την ακρίβεια έξι ποδοσφαιριστές από την θέση «6» και πίσω σημείωσαν αθροιστικά 12 γκολ.

Οι σκόρερ της Κηφισιάς στην Super League 2:

  • 12 γκολ: Άντριους Τετέι, Μιχάλης Κουιρουκίδης (σέντερ φορ)
  • 6 γκολ: Μαντί Ταλάλ (μεσοεπιθετικός)
  • 5 γκολ: Δαμιανός Γκίνη (μεσοεπιθετικός)
  • 4 γκολ: Κυριάκος Μαζουλουξής (κεντρικός αμυντικός)
  • 3 γκολ: Μανώλης Καλλέργης (μεσοεπιθετικός), Νίκος Πέιος (αμυντικός χαφ)
  • 2 γκολ: Νίκος Βαφέας (κεντρικός αμυντικός), Παναγιώτης Πρίτσας (μέσος), Νικολάς Αντρερέγκεν (σέντερ φορ)
  • 1 γκολ: Μάκης Παυλάκης, Ζοσέφ Αντουάν Να (αριστεροί μπακ), Ματέους Μπαρμπόσα (κεντρικός αμυντικός), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (μεσοεπιθετικός)

Ποτέ δεν έπεσε από την κορυφή

Κλείνοντας και επειδή τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε με σκοπό να γνωρίσουμε τον «Άγνωστο Χ» που εισήλθε στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα, το φινάλε της σεζόν, την ερχόμενη Κυριακή (18/6), θα βρει την Κηφισιά στην κορυφή εκεί όπου βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου! Από τη νίκη (2-0) της πρεμιέρας επί της Ηλιούπολης μέχρι και σήμερα ποτέ δεν «έπεσε» στη 2η θέση, αλλά συνεχώς οδηγούσε την κούρσα έστω και με «παρέα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα