Super League 2 - Βόρειος Όμιλος: Σώθηκε ο Διαγόρας, μάχη στο φινάλε για την παραμονή οι Μακεδονικός, Απόλλων Πόντου και Βέροια

Newsroom
Ο Διαγόρας παρέμεινε στην κατηγορία

bet365

Τεράστιο ενδιαφέρον για την αποφυγή του υποβιβασμού θα έχει την τελευταία αγωνιστική ο Βόρειος Όμιλος της SL2 μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής. Νίκη-σωτηρία για τον Διαγόρα με 1-0 επί της Βέροιας, υποβιβάζεται ο Ηρακλής Λάρισας.

Νίκη-χρυσάφι που του εξασφάλισε την παραμονή στη Super League 2 σημείωσε ο Διαγόρας, ο οποίος την προτελευταία αγωνιστική επικράτησε με 1-0 της Βέροιας και κλείδωσε τη σωτηρία στον Βόρειο Όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαστεί με τους Μακεδονικό, Απόλλωνα Πόντου και Βέροια να μάχονται για την παραμονή, με την ομάδα της Βέροιας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ο Μακεδονικός έφυγε με το 0-0 από την έδρα του Ηρακλή Λάρισας που λέει «αντίο» στην κατηγορία, τη στιγμή που ο Απόλλωνας Πόντου δεν αγωνίστηκε καθώς είχε ρεπό.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον η Αναγέννηση Καρδίτσας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕΛ, ο Αλμωπός Αριδαίας πέρασε εύκολα με 0-5 από την έδρα του Θεσπρωτού, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 3-0 του πρωταθλητή Πανσερραϊκού και ο ΠΑΟΚ Β' νίκησε τον Παναθηναϊκό Β' με 3-1.

Διαγόρας - Βέροια 1-0

Σκόρερ: 4′ Καραμάνης

Ο Διαγόρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ ενώ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε περισσότερα τέρματα στο πρώτο 45λεπτο. Το προβάδισμα για την ομάδα της Ρόδου έδωσε μόλις στο 4' ο Καραμάνης, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Βενετικίδη γράφοντας το 1-0. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πάντως η Βέροια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αλλά το δυνατό σουτ του Μπελεβώνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου. Ο Διαγόρας, ωστόσο, διατήρησε αυτό το 1-0 ως το τέλος και πανηγύρισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, με τη Βέροια, που παρέμεινε ένα βαθμό κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της τελευταίας στροφής για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αθανασόπουλος, Αρίας, Γιανναράκης, Μανιώτης, Τάτσης, Καραμάνης, Τσιαντούλας (82′ Γκρόζναντινιτς), Λούκιτς (70′ Μπούμπας), Βουργουντζής (58′ Παραστατίδης), Σταμένκοβιτς (82′ Πετράκης), Μανιάς.

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Ντουμάνης (52′ λ.τ Γιαγτζίδης), Κολλαράς, Μασούρας, Μουχάλης, Μπουκουβάλας, Ισαακίδης, Ζιώγας (46′ Μπελεβώνης), Ελευθεριάδης (83′ Κασέμι), Μπαϊντού (52′ Μπουόλι), Ιωάννου (75′ Κατσούκης).

Ηρακλής Λάρισας - Μακεδονικός 0-0

Το ματς επιβίωσης στην κατηγορία μεταξύ του Ηρακλή Λάρισας και του Μακεδονικού όπως αναμενόταν ήταν κλειστό με λιγοστές καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Στο 55' ο Μακεδονικός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σιμόνι, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε καθώς το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι δυνατές μονομαχίες ήταν το σημείο κατατεθέν στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μένουν στη λευκή ισοπαλία, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το αποτέλεσμα οδηγεί τον Ηρακλή Λάρισας στον υποβιβασμό, με τον Μακεδονικό να κρατάει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Μπόσιο (88′ Συρεγγέλας), Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρι, Τασιούλης (61′ Λεσάι), Κάσας, Λούκας Γκαρσία, Λαγωνίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Σιμόνι, Χασάνογλου, Γαρύφαλλος (69′ Λεωνιδόπουλος), Σιατραβάνης, Ουνγιαλίδης, Τσουκάνης (86′ Ζαφειράκης), Λισγάρας, Γκέντσογλου, Παναγιωτούδης.

Θεσπρωτός – Αλμωπός Αριδαίας 0-5

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή Super League 2 (έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική», ο Αλμωπός. Η ομάδα της Αριδαίας επικράτησε με 5-0 εκτός έδρας του Θεσπρωτού και ανέβηκε στην 7η θέση του Βορείου Ομίλου, αφήνοντας στην 8η τον Παναθηναϊκό Β'. Από την άλλη ο Θεσπρωτός έχοντας ήδη υποβιβαστεί, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του και έμεινε στην προτελευταία θέση με 20 βαθμούς.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 36' με τον Πατρινό, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο όμως ο Αλμωπός ήταν απόλυτος κυρίαρχος και με τέρματα των Πέττα, Τσιπούρα, Σουρνάκη και Καρυπίδη σε 51', 56', 73' και 91' αντίστοιχα, έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του.

Σκόρερ: 36′ Πατρινός, 51′ Πέττας, 56′ Τσιπούρας, 73′ Σουρνάκης, 90+1′ Καρυπίδης

Θεσπρωτός (Ρότσα): Λαδιάς, Μαρτίνεζ, Βασιλάκης, Δημητρούλας, Ρίζος, Μίγγος, Μπίκας, Οικονομίκος, Δρίτσας, Σάνι, Παππάς.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Κυριακίδης, Μακρυδάκης, Τσιακούμης (77′ Καρυπίδης), Ασλαμπάλογλου, Παρασκευάς (77′ Κέρθι), Τούλης, Έππας, Πέττας (62′ Σουρνάκης), Τσιπούρας (62′ Μπρένκα), Πατρινός (83′ Ταχματζίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ 2-2

Σκόρερ: 17′ Πολίτης, 39′ και Αθανασιάδης – 35′ Πεντρόζο και 63′ Τσιριγώτης

Η ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας παίζοντας εντός έδρας μπήκε δυνατά στον αγώνα με την ΑΕΛ και πήρε το προβάδισμα στο 17' με τον Πολίτη με σουτ, όμως ισοφαρίστηκε σε 1-1 με το σουτ του Πεντρόζο στο 35'. Στο 39' ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε το 2-1 όμως η ΑΕΛ είχε νέα επιθετική... απάντηση για το 2-2 με το σουτ του Τσιριγώτη στο 63'. Η ΑΕΛ πάντως έχει παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα. Μάλιστα η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για γκολ του Πλέγα που ακυρώθηκε στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης για οφσάιντ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Κοζορώνης, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Πολίτης, Μπάλλας, Αθανασιάδης, Λαγός, Ελιβέλτο και Γιάκος.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσόνου, Κόλα, Μαξιμένκο, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Τσιριγώτης, Πεντρόζο και Μαυριάς.

Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός 3-0

Σκόρερ: 9′ Παναγιωτίδης, 13′ Μιράντα και 80′ Κρητικός

Η Νίκη Βόλου επικράτησε στο γήπεδό της με το ευρύ αλλά και εμφατικό 3-0 επί του Πρωταθλητή Πανσερραϊκού. Μία νίκη πρεστίζ και γοήτρου για τους γηπεδούχους.

Σκόρερ ήταν οι Παναγιωτίδης, Μιράντα και Κρητικός. Το 1-0 έγινε με τον πρώτο με κεφαλιά, ο Μιράντα σκόραρε με σουτ για το 2-0 και το 3-0 έκανε ο Κρητικός με σουτ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Αναστασίου, Κάσσος (67′ Ολαϊσόλα), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης (82′ Κριμιτζάς), Γαβριηλίδης (74′ Τσουκαλάς), Κυριακίδης, Κρητικός, Τζιώρας (67′ Σιαφά) και Μιράντα (46′ Τοπαλίδης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Καρασαλίδης, Παντεκίδης (79′ Δημητρίου), Ζέρης, Πεταυράκης (68′ Λυμπεράκης), Δεληγιαννίδης, Νάτσος (68′ Οικονόμου), Μούργος (55′ Μασκανάκης), Κατσαντώνης, Σοφιανός και Μπαΐροβιτς (55′ Παπαβασιλείου).

Αποτελέσματα 29ης αγωνιστικής

Κυριακή 11/6

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ 2-2
Διαγόρας - Βέροια 1-0
Ηρακλής Λάρισας - Μακεδονικός 0-0
ΠΑΟΚ Β - Παναθηναϊκός Β 3-1
Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός 3-0
Απόλλων Λάρισας - Ηρακλής 0-3 (α.α)
Θεσπρωτός - Αλμωπός Αριδαίας 0-5
Ρεπό: Απόλλων Πόντου

Βαθμολογία Βορείου Ομίλου

1. Πανσερραϊκός 61 (27 ματς)
-------------------------------------
2. ΑΕΛ 55 (27 ματς)
3. ΠΑΟΚ Β' 49 (27 ματς)
4. Νίκη Βόλου 48 (27 ματς)
5. Ηρακλής 47 (27 ματς)
6. Αναγέννηση Καρδίτσας 41 (27 ματς)
7. Αλμωπός Αριδαίας 36 (28 ματς)
8. Παναθηναϊκός 33 (27 ματς)
9. Διαγόρας Ρόδου 33 (27 ματς)
10. Μακεδονικός 30 (27 ματς)
11. Απόλλων Πόντου 29 (27 ματς)
---------------------------------------
12. Βέροια 28 (27 ματς)
13. Ηρακλής Λάρισας 26 (27 ματς)
14. Θεσπρωτός 20 (27 ματς)
15. Απόλλων Λάρισας 4 (27 ματς)

* Οι Β' Ομάδες δεν προβιβάζονται ή υποβιβάζονται, κάτι που σημαίνει πως αν βρεθούν σε ανάλογη θέση θα αντικατασταθούν από τις αμέσως παραπάνω ή από κάτω ομάδες.

Τελευταία αγωνιστική (30η)

Κυριακή 18/6

Απόλλων Πόντου - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής - Θεσπρωτός
Πανσερραϊκός - Απόλλων Λάρισας 3-0 (α.α)
Παναθηναϊκός Β - Νίκη Βόλου
Μακεδονικός - ΠΑΟΚ Β
Βέροια - Ηρακλής Λάρισας
ΑΕΛ - Διαγόρας

Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα