Ο Ολυμπιακός θα ξαναπάρει την ομάδα του και θα φύγει από το γήπεδο!

Ο Ολυμπιακός θα ξαναπάρει την ομάδα του και θα φύγει από το γήπεδο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ημίχρονο του αγώνα της Β ομάδας του στο χθεσινό σκανδαλώδες διαιτητικά παιχνίδι στην Καλλιθέα.

Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν είχε καμία επιλογή χθες το μεσημέρι στην Καλλιθέα, από το να πάρει την ομάδα του και φύγει από το γήπεδο.

Καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και στο ένα μετά το άλλο τα παιχνίδια του δέχεται διαιτητικά χειρουργεία. Χθες όμως το πράγμα ξεφτιλίστηκε γιατί το παιχνίδι ήταν και τηλεοπτικό. Λες δηλαδή ότι εντάξει, στα άλλα ματς που δεν τα έδειχνε η τηλεόραση, γίνεται το έλα να δεις γιατί ευνοείται η κατάσταση για σφαγές από την έλλειψη της τηλεοπτικής εικόνας. Τώρα, όμως, όταν το ματς, μέσα στην Αθήνα, μεταδίδεται ζωντανά, υποθέτεις ότι δεν θα γίνει κι εδώ σφαγή. Υποθέτεις, γιατί η πραγματικότητα είναι αλλιώς.

Εδώ πλέον μιλάμε για πρόκληση του στιλ, «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και θέλουμε να το επιδεικνύουμε κιόλας» από το σύστημα που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια και με ακόμη πιο εμετικό τρόπο. Οκ, αφού δεν υπάρχει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ουδείς, ούτε κυβέρνηση, ούτε τίποτα, ελέγχει αυτό το πρωτάθλημα, από τα πιο διεφθαρμένα στην Ευρώπη κατά την sportradar της UEFA, κι από τα πιο αναξιόπιστα στην Ευρώπη κατά την FIFPRO, έπρεπε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Το μόνο λάθος που είδα χθες ήταν ότι δεν έφυγε η ομάδα από το γήπεδο με το που ακυρώθηκε το…κανονικό αυτογκόλ της Καλλιθέας.

olympiakosb

Κακώς η ομάδα έμεινε μέσα στο παιχνίδι 10 ολόκληρα λεπτά. Όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια, πρέπει να υπάρχει αντίδραση. Δεν μπορεί επί 45 λεπτά όλες οι αποφάσεις μίας ολόκληρης διαιτητικής ομάδας να είναι σκανδαλωδώς εις βάρος της μίας ομάδας και δη όταν αυτή είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος. Ο διαιτητής (Παπακωνσταντίνου) έβλεπε συνεχώς φάουλ εις βάρος των παικτών του Ολυμπιακού, ο δεύτερος επόπτης (Ψύλλος) απέτυχε να δει το οφσάιντ στο 1-1 εις βάρος του Ολυμπιακού, ο πρώτος επόπτης (Γάκος) υπερέβη τα εσκαμμένα στο 2-2 κι ο 4ος διαιτητής (Ξηρογιάννης) δεν έβλεπε γενικώς τίποτα ώστε να βοηθήσει τους άλλους τρεις.

Για τον επόπτη Γάκο δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση, με την ακύρωση ενός κανονικού από κάθε πλευρά, απ΄ όποια μπορεί κάποιος να αναζητήσει, γκολ. Αλλά ο διαιτητής που ήταν μέσα στην περιοχή της Καλλιθέας σε εκείνη τη φάση, γιατί ακολούθησε την όποια υπόδειξη του βοηθού του; Προφανέστατα είναι το ίδιο και χειρότερος με τον επόπτη.

olympiakosb1

Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να συζητάμε για τις φάσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Αρκεί η εικόνα του γκολκίπερ της Καλλιθέας Στρέζου όταν οριστικοποιήθηκε η απόφαση ότι δεν μετράει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού-ο άνθρωπος μόνο τα γέλια δεν έβαλε. Ο Ολυμπιακός ανέδειξε μέσα από την χθεσινή του ανακοίνωση μία ζοφερή πραγματικότητα. Και έκανε κάτι που δεν θυμάμαι να έχει ξανακάνει άλλη ομάδα, να αποχωρήσει δηλαδή από το ημίχρονο κιόλας ενός αγώνα. Κάποιος έπρεπε να το κάνει κι αυτό στο ποδόσφαιρο της δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και να είστε βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα ξαναπάρει τη Β ομάδα του και θα φύγει από παιχνίδι που θα βιώσει πάλι τέτοια πράγματα. Δεν πειράζει, ας ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με μείον 10 βαθμούς. Προκειμένου να ξεβρακώσει κι άλλο κόσμο και κοσμάκη, ας γίνει έτσι.

Τι θα κάνει με την πρώτη του ομάδα; Όταν έρθει η ώρα θα δείτε!

Άσχετο: Ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει την κίνηση του για τον εξαιρετικό κεντρικό χαφ Ρασκίν, που είναι προς πώληση τον Ιανουάριο από την Σταντάρ Λιέγης. Παρακολουθεί στενά το θέμα και ετοιμάζεται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.