Ολυμπιακός Β': Η βελτίωση οδήγησε σε πέντε ματς χωρίς ήττα και τρεις διαδοχικές νίκες

Ολυμπιακός Β': Η βελτίωση οδήγησε σε πέντε ματς χωρίς ήττα και τρεις διαδοχικές νίκες

Ολυμπιακός Β': Η βελτίωση οδήγησε σε πέντε ματς χωρίς ήττα και τρεις διαδοχικές νίκες

bet365

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα το τελευταίο διάστημα βγάζει μία ευχάριστη αγωνιστική αντίδραση και έχει βελτιώσει για τα καλά την εικόνα της.

Ο Ολυμπιακός Β' φέτος είναι μία ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες σε μία δύσκολη πρώτη της χρονιά στη Super League 2. Σε μία σεζόν βέβαια που οι β' ομάδες ούτε ανεβαίνουν αλλά ούτε και υποβιβάζονται. Ένα πιλοτικό μοντέλο με μία ομάδα που αναφέρεται ως Ολυμπιακός U23 αλλά έχει ένα μείγμα παικτών της α' ομάδας, πιτσιρικάδων ή νέων σε ηλικία ξένων και ακόμα και παικτών που προέρχονται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Με άλλα λόγια δεν είναι εύκολος αυτός ο συγκερασμός αγωνιστικών δυνάμεων και αυτοί οι συνδυασμοί. Στη φετινή σεζόν έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί παίκτες στον σύλλογο με το χαϊλαϊτ να είναι φυσικά η χρησιμοποίηση του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός Β' - με προπονητή τον Αριέλ Ιμπαγάσα - έδωσε ματς στα πόδια του έμπειρου χαφ και τον βοήθησε στη μετάβασή του στην α' ομάδα.

Εδώ θα πρέπει να δούμε τις βασικές παραμέτρους της αγωνιστικής λειτουργίας του Ολυμπιακού Β':

Α) Βοηθά τους παίκτες της α' ομάδας όταν δεν βρίσκουν χώρο σε αυτήν - όπως οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ - ή όταν θέλουν να βρουν τα πατήματά τους: αυτό έγινε με Καρβάλιο και Φορτούνη ή και τον Κανέ. Μάλιστα οι Φορτούνης και Κανέ έβαλαν και γκολ με τον Ολυμπιακό Β' (ο Φορτούνης απέναντι στα Τρίκαλα και ο Κανέ με τη Ξάνθη).

Β) Αξιοποιεί παίκτες αντί να δίνονται... δεξιά και αριστερά δανεικοί. Παίκτες που μπορούν να έχουν εξέλιξη εντός των... τειχών του Ολυμπιακού Β' και να αξίζουν ευκαιρίες ή που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τους τσέκαρε τόσο απλά ή μπορεί να... χάνονταν (πχ Κίτσος ή Κωστή).

Γ) Μπορεί να εξελίσσει παίκτες που είτε να προορίζονται για την α' ομάδα - αλλά να θέλουν να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις και έτσι να βελτιώνονται μέσα από ματς του Ολυμπιακού Β' - είτε είναι υπό παρακολούθηση για αυτήν. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών ακόμα και φέτος που βοηθήθηκαν στον Ολυμπιακό Β', όπως ο Σουρλής.

Δ) Δημιουργεί μία πιο καλή σύνδεση των πιο μικρών ηλικιακά τμημάτων του Ολυμπιακού με την α' ομάδα. Είναι σαν τον τελευταίο αγωνιστικό προθάλαμο για τους μεγάλους, απ' όπου μπορούν να περάσουν και παιδιά της Κ-19 ή και πιο μικροί.

Έχοντας αναφέρει λοιπόν αυτές τις παραμέτρους αξίζει να δούμε το πως ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό δείχνει βελτίωση έχοντας βέβαια περάσει δύσκολες αγωνιστικά στιγμές. Ωστόσο η βελτίωσή του είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Προέρχεται από μία σειρά πέντε αγώνων με μία ισοπαλία (0-0 με την Καβάλα) και τέσσερις νίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σερί. Στο 4-0 με τον Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τον Βοϊλη και τρία τέρματα από τον Πινακά. Μετά τη τεσσάρα με Θεσπρωτό ήρθε το 0-0 με την Καβάλα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επεβλήθη με 2-1 στον Ρέντη του Αλμωπού Αριδαίας όπου είχε δοκάρια με Ανδρούτσο και Κινκουέ και σκόρερ τους Βοϊλη και Μπαγκαλιάνη. Ήρθε μετά το 2-0 εντός με τον Απόλλωνα Πόντου με τους Αλγκασίμ Μπα και Κωστή να βρίσκουν δίχτυα. Και ακολούθως το 1-0 εκτός έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας με το γκολ του Σουρλή. Δηλαδή ο Ολυμπιακός Β' για πέντε ματς έχει μείνει αήττητος. Σε επίπεδο σκοραρίσματος δεσπόζουν πάντως δύο παίκτες. Ο Βοϊλης με 7 γκολ και 1 ασίστ σε 27 αγώνες και ο Κύπριος Κωστή με 7 γκολ και 4 ασίστ σε 24 παιχνίδια.

Τα τελευταία χρονικά ματς στον Ολυμπιακό Β'

  • Με Θεσπρωτό εντός: 4-0
  • Με Καβάλα εκτός: 0-0
  • Με Αλμωπό εντός: 2-1
  • Με Απόλλωνα Πόντου εντός: 2-0
  • Με Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός: νίκη με 1-0

Οι παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς πάντως είχε ξεχωρίσει ένα γκρουπ παικτών σε σχέση με την α' ομάδα και με προοπτική. Όπως τον Τζολάκη για το τέρμα, τους Μπαγκαλιάνη και Κίτσο για την άμυνα, τους Σουρλή και Μαυρούδη για το κέντρο και τον Αλγκασίμ Μπα για την επίθεση. Εξ αυτών οι Τζολάκης και Σουρλής έχουν ήδη δοκιμαστεί στην α' ομάδα, ο Κίτσος έπαιξε κάποια ματς ενώ στην α' ομάδα έχει παίξει και ο Αλγκασίμ Μπα.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα