Ολυμπιακός Β': Η μεταμόρφωση του Πινακά και η αλλαγή θέσης του 

Ολυμπιακός Β': Η μεταμόρφωση του Πινακά και η αλλαγή θέσης του 

bet365

Ο Δημήτρης Πινακάς είναι από τις περιπτώσεις παικτών στον Ολυμπιακό Β' που έχουν αρχίσει να γυρίζουν για τα καλά το... χαρτί από εκεί που ήταν εκτός πλάνων.

Ο 20χρονος σέντερ φορ Δημήτρης Πινακάς υπήρξε το μεγάλο καμάρι της ΑΕΛ (για τις αγωνιστικές επιδόσεις του και την προοπτική του) και ως ένας τέτοιος παίκτης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Πινακάς μάλιστα έπιασε Λιμάνι με την προοπτική να βοηθήσει ακόμα και την α' ομάδα.

Παρόλα αυτά το ξεκίνημά του δεν ήταν το πλέον ιδανικό. Βρέθηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος τελείως εκτός ομάδας και έπρεπε να φτάσουμε μήνα Δεκέμβριο για να αρχίσει να υπολογίζεται ξανά. Σε αντίθεση όμως με τον Κινκουέ, που είναι παρόμοια περίπτωση ο Πινακάς βρήκε τον αγωνιστικό δρόμο του και άρχισε να παίρνει ξανά τα πάνω του με αποκορύφωμα το χατ τρικ με τον Θεσπρωτό στο εμφατικό 4-0 του Ολυμπιακού Β'.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τα δεδομένα στον Ολυμπιακό Β' θεωρούν πως ο Πινακάς έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται αγωνιστικά και λόγω της διαχείρισης από τον Ιμπαγάσα, που το τελευταίο διάστημα άρχισε να τον βάζει πίσω από τον φορ ή και στα άκρα και όχι ως κλασικό κυνηγό. Μία αλλαγή που του έδωσε ώθηση.

Η βελτίωση που φαίνεται και στα στατιστικά του

Η ουσία είναι πως ο Πινακάς των 16 αγώνων φέτος στον Ολυμπιακό Β' έχει 4 γκολ και 1 ασίστ. Προφανώς εάν θέλουμε να βρούμε πιο σταθερούς συνολικά παίκτες στη β' ομάδα του Ολυμπιακού θα σταθούμε αλλού όπως στον Κύπριο Κωστή ή τον Αποστολόπουλο.

Παρόλα αυτά ο Πινακάς έχει κάνει μία σημαντική προσπάθεια παρουσιάζοντας βελτίωση και από εκεί που δεν υπολογιζόταν καν έχει αρχίσει να είναι μόνιμα στα βασικά πλάνα. Εάν δούμε δε και τα στοιχεία της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout τα δεδομένα στον αγώνα με τον Θεσπρωτό είναι για τα καλά υπέρ του.

Στο ματς αυτό είχε 3 γκολ με 3/4 σουτ στον στόχο. Είχε συντελεστή xGoals στο 1.2 και 18/24 πάσες με 75%. Είχε επίσης 56% στις κερδισμένες μονομαχίες με 5/9 και 3 αναχαιτίσεις. Και στο ματς με τον Πιερικό πάντως η εικόνα του ήταν βελτιωμένη και γενικότερα έχει αρχίσει να δείχνει πως βρίσκει για τα καλά τα πατήματά του. Κάτι που μπορεί στο μέλλον να έχει τη σημασία του ακόμα και για την α' ομάδα.

Το παιχνίδι δε με τον Θεσπρωτό από στατιστικής πλευράς / κάλυψης ανέδειξε επίσης μία εκ των κορυφαίων επιδόσεων του Πινακά από πλευράς συνόλου ενεργειών με 62%. Το ποσοστό αυτό το είχε και στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου αλλά σε 11 λεπτά και όχι σε 93 (όπως ήταν με Θεσπρωτό) ενώ με τον Πιερικό και με Απόλλωνα Λάρισας είχε ακόμα πιο καλές επιδόσεις σε συνολικές ενέργειες με 71% και 75% αντίστοιχα (με την ΑΕΛ το 100% που είχε είχε 3/3 ενέργειες σε 19 λεπτά, οπότε μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό ενεργειών). Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό 80% σε συνολικές ενέργειες που είχε με την Αναγέννηση Καρδίτσας αλλά και το 81% κόντρα στην Καβάλα.

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα