Πασάς στο Gazzetta: «Στη Βέροια πρωτόπαιξα επιθετικός» (vids)

Πασάς στο Gazzetta: «Στη Βέροια πρωτόπαιξα επιθετικός» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Πασάς στο Gazzetta: «Στη Βέροια πρωτόπαιξα επιθετικός» (vids)

bet365

Ο 31χρονος επιθετικός της Βέροιας μετρά πλέον 23 προσωπικά τέρματα στη σεζόν, όμως τόνισε πως στη «βασίλισσα» γίνεται πολύ καλή συνολική δουλειά και δεν έχουν σημασία οι ατομικές επιδόσεις.

«Αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Βόρειο Ομιλο της Super League 2 βρίσκεται πλέον η Βέροια, μετά και τα χθεσινά (30/3) αποτελέσματα στην κατηγορία. Η «βασίλισσα» επικράτησε 3-1 του Ηρακλή και πλέον βρίσκεται στο «+11» από την ΑΕΛ που ακολουθεί, κάτι που της προσφέρει μαξιλαράκι (μεγάλης) ασφάλειας από τους «βυσσινί».

Στην αναμέτρηση με τον Γηραιό έλαμψε πάλι το άστρο του Γιάννη Πασά, ο οποίος βρήκε δις στόχο και έφτασε τα 23 προσωπικά τέρματα στο πρωτάθλημα σε μόλις 26 εμφανίσεις του, κάτι που τον φέρνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.


Ο 31χρονος επιθετικός που έχει καταγωγή από το Αγρίνιο και έκανε τα πρώτα του βήματα στον Παναιτωλικό, συνέχισε ύστερα σε Ηρακλή, Αρη, Κέρκυρα και από το 2019 βρίσκεται στη Βέροια όπου και βρήκε την «Ιθάκη» του. Εκείνος μίλησε στο Gazzetta και έδωσε το «στίγμα» όλων στην ομάδα, αφού η χρονιά έχει ακόμη πολύ δρόμο…

-Πώς είναι το συναίσθημα να έχεις σημειώσει ήδη γκολ 23 γκολ σε μία σεζόν;
«Είναι πολλά. Εχεις ψυχολογία και θετική ενέργεια, αλλά για να φτάσω στο γκολ βοηθάει όλη ομάδα, δεν είμαι μόνος μου. Το ένα φέρνει το άλλο. Ολη η ομάδα βοηθάει για να φτάσουμε στο γκολ και πίστεψέ με έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες, σαν ποδοσφαιριστές αλλά και χαρακτήρες».

-Ποιο γκολ θυμάσαι περισσότερο;
«Δεν μπορώ να πω πως ξεχωρίζω κάποιο, αλήθεια. Ολα τα ίδια είναι στο μυαλό μου και με ανάλογη βαρύτητα».

«Δεν με απασχολεί κάποιο ρεκόρ, μόνο να κερδίζει η ομάδα»

-Πλέον «κυνηγάς» το ρεκόρ του Μάνου από τη σεζόν 2017/18, όπου και είχε βρει στόχο 27 φορές.
«Να σου πω την αλήθεια κάπου το διάβασα, δεν το ήξερα καν. Δεν με απασχολεί και δεν το σκέφτομαι ειλικρινά. Αλλωστε δεν το γνώριζα κιόλας. Αυτό που θέλω και θέλουμε όλοι είναι να κερδίζει η ομάδα. Τα ρεκόρ και το ποιος θα σκοράρει δεν έχει τόση σημασία».

-Ολοι σε θυμόμαστε περισσότερο ως μεσοπιθετικό και όχι φορ.
«Ναι έτσι είναι. Μέχρι να έρθω στη Βέροια έπαιζα σαν πλάγιος ή και πίσω από τον επιθετικό. Μόνο ορισμένες φορές είχα αγωνιστεί εκεί. Τα τελευταία 2,5 με 3 χρόνια που είμαι στη Βέροια παίζω επιθετικός».

-Ποια θέση προτιμάς;
«Εκ του αποτελέσματος περισσότερο επιθετικός (σ.σ. γέλια)».


«Ηθελα και εγώ κάποια στιγμή να κάνω μία σεζόν όπως η φετινή»

-Πλέον η Βέροια είναι στο «+11», πιστεύεις πως έχει «κλειδώσει» η 1η θέση;
«Για εμάς δεν έχει τελειώσει κάτι. Απομένουν έξι ματς και θέλουμε το απόλυτο. Φυσικά και δεν έχει ‘τελειώσει’ κάτι και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν κοιτάμε βαθμολογικές διαφορές, τις άλλες ομάδες, τίποτα. Μόνο την ομάδα μας».

-Ποιο είναι το «μυστικό» της, καθώς είναι ήδη πολύ μπροστά σε έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο;
«Στην ομάδα υπάρχουν ξέχωρα από καλοί παίκτες και πολύ καλοί χαρακτήρες. Το κλίμα που υπάρχει είναι πολύ καλό, όπως και τα αποδυτήριά μας. Εχουμε την ψυχολογία που πρέπει. Παράλληλα γίνεται πολύ καλή δουλειά καθημερινά, στην προπόνηση και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Φαίνεται στα αποτελέσματα και δεν είναι σημερινή ή χθεσινή η δουλειά, αλλά πολλών μηνών και όλα ξεκίνησαν πριν από καιρό. Οι νίκες και τα αποτελέσματα δεν έρχονται σε μία μόνο ημέρα. Οι άνθρωποι του club είναι κοντά, όλα λειτουργούν όπως πρέπει».

-Είναι η φετινή χρονιά και μία προσωπική δικαίωση για σένα;
«Κοίτα δεν το λέω δικαίωση και δεν το αισθάνομαι έτσι. Ομως ήθελα και εγώ κάποια στιγμή να κάνω μία χρονιά όπως η φετινή και Δόξα τω Θεώ όλα πάνε καλά. Αυτό που με χαροποιεί είναι που πάει καλά και η ομάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο να τελειώσουμε έτσι τη χρονιά. Μακάρι και εγώ να συνεχίσω έτσι».


-Ακόμη και αν η Βέροια κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν θα ανέβει κατηγορία καθώς ακολουθεί το μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νότιου Ομίλου. Πώς βλέπεις το format;
«Δεν είναι και ότι πιο… σωστό, αν μπορώ να το πω έτσι. Παλεύεις 10 μήνες, κάνεις μία τεράστια προσπάθεια, καταφέρνεις τελικά να πάρεις το πρωτάθλημα και δεν ξέρεις αν ανέβηκες ή όχι στη μεγάλη κατηγορία. Αν δηλαδή πέτυχες ή όχι το στόχο σου, αφού θα πρέπει να δώσεις ακόμη δύο ματς (σ.σ. τα μπαράζ) που θα κρίνουν τα πάντα. Ομως αυτό έχουμε και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ‘παλεύουμε’ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα