Μπα στο Gazzetta: «Δεν ξέρω αν γίνω ο νέος Αραμπί, αλλά θέλω να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό»

Μπα στο Gazzetta: «Δεν ξέρω αν γίνω ο νέος Αραμπί, αλλά θέλω να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό»

Δημήτρης Σαμόλης
Μπα στο Gazzetta: «Δεν ξέρω αν γίνω ο νέος Αραμπί, αλλά θέλω να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Αλγκασίμ Μπα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του Ολυμπιακού Β' επί του ΠΑΟΚ και μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Gazzetta για τη νίκη, τις σκέψεις και τα όνειρά του για το μέλλον.

Ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αλλά το deal είχε κλείσει Φεβρουάριο. Ο Αλγκασίμ Μπα αποτελεί ένα ακόμα πρότζεκτ στο οποίο επενδύει ο Ολυμπιακός. Ο 19χρονος κυνηγός από τη Γουινέα είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» στην πρεμιέρα της Super League Interwetten, στο 0-0 εναντίον του Ατρόμητου. Το απόγευμα του Σαββάτου (6/11) έπαιξε σε μια ακόμα πρεμιέρα, αυτής για το πρωτάθλημα της Super League 2, με την U23. Τη Β' ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ο Μπα ήταν αυτός που πραγματοποίησε τις περισσότερες τελικές της ομάδας κι εκείνος που πραγματοποίησε το 2-1 σε βάρος του ΠΑΟΚ Β', με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το Gazzetta μίλησε με τον νεαρό Αφρικανό αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Ελ Πάσο» και αφού αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του έφτασε στην ανατροπή (3-1 το τελικό αποτέλεσμα), ανέλυσε τις σκέψεις του και τα όνειρά του για το μέλλον, εκφράζοντας την ελπίδα του να πετύχει τα ίδια ή και ακόμα περισσότερα πράγματα από ό,τι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό.

Τι αίσθηση σου άφησε το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β';

«Ήταν πολύ καλή εμπειρία για εμένα και για την πρόοδό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με αυτούς τους παίκτες, με αυτόν τον προπονητή. Αποκτώ εμπειρία κάθε μέρα και δηλώνω παρών για οποιαδήποτε ομάδα του Ολυμπιακού με χρειαστεί. Για την U19, για την U23 και για την πρώτη ομάδα. Αυτό με ενδιαφέρει είναι να παίζω γι' αυτή την ομάδα, μου αρέσει το κλαμπ και κάθε φορά που αγωνίζομαι θα δίνω το 100%».

Όταν έβαλε πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ, φοβήθηκες ότι το παιχνίδι δεν θα γυρίσει;

«Σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα γιατί ήξερα καλά ποιοι είμαστε και τί προπονητή έχουμε. Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μάς είπε ο κόουτς να ηρεμήσουμε, να μην έχουμε άγχος και να παίξουμε όπως στην προπόνηση, με πάθος. Αυτό κάναμε και νικήσαμε».

Πώς σου φαίνονται τα υπόλοιπα παιδιά της U23;

«Βρίσκονται κι εκείνα σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουν πάθος, δουλεύουν σκληρά κι έχουν στο μυαλό τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Θα δούμε στο μέλλον αρκετά από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα».

Πώς σε βοήθησαν οι συμπατριώτες σου Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά;

«Με βοήθησε στην αρχή ο Μαντί και στη συνέχεια βοήθησα εγώ τον Αγκιμπού, γιατί ήρθα νωρίτερα απ' αυτόν. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί με τους οποίους έχω σχέση και με βοηθούν, όπως ο Γιαν (Εμβιλά) και ο Γιουσέφ (Αραμπί). Μου εξηγούν ότι πρέπει να έχω υπομονή, να δουλεύω κάθε μέρα και ότι έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου. Όλοι στον Ολυμπιακό είναι ευγενικοί μαζί μου, είναι πολύ ωραίο αυτό το κλαμπ και είναι το ιδανικό για τη βελτίωσή μου».

Θα ήθελες να γίνεις στο μέλλον για τον Ολυμπιακό ο επόμενος Αραμπί;

«Δεν ξέρω αν θα γίνω ο επόμενος Αραμπί, εγώ θέλω να γίνω ο καλός Αλγκασίμ, να γράψω τη δική μου ιστορία στον Ολυμπιακό και κάθε φορά να τα δίνω όλα. Αν μπορέσω να γίνω όπως ο Αραμπί σίγουρα θα ήταν πολύ καλό, ακόμα πιο καλό θα ήταν να πετύχω περισσότερα. Για εμένα είναι σημαντικό να μαθαίνω κάθε μέρα από τον Αραμπί και τους υπόλοιπους παίκτες. Μου μαθαίνουν πώς να κινούμαι, πού να βρίσκομαι στο γήπεδο και νιώθω χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας».

Ο Αλγκασίμ Μπα

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής τον οποίο είχες ίνδαλμα;

«Εμένα μου αρέσει να παρακολουθώ όλους τους παίκτες. Να μαθαίνω πώς παίζουν, πώς κινούνται. Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις και δεν μπορώ να σου πω ότι έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου ως ίνδαλμα. Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμουν για να παίξω ως εξτρέμ και τελικά έπαιξα σέντερ φορ. Έπρεπε να ήμουν έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και νομίζω ότι τα κατάφερα».

Η εθνική σου ομάδα θα δώσει το παρών στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

«Τελευταία δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα θα καλυτερέψει στη συνέχεια και θα έχει καλή παρουσία στη διοργάνωση. Θα είναι έτοιμη».

Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο;

«Ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, θέλω να πετύχω σημαντικά πράγματα και δεν θα μετανιώνετε που θα με βλεπέτε στο γήπεδο».

* Προτού έρθει στον Ολυμπιακό ο Μπα, ο οποίος στις 12 του μήνα γίνεται 19, αγωνιζόταν στη Ρενεσάνς από τη Γουινέα και μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει κληθεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους» έχει τετραετή διάρκεια.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα