Αρέσει πολύ στον Μαρτίνεθ και εισηγήθηκε ήδη θερμά την ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό

Αρέσει πολύ στον Μαρτίνεθ και εισηγήθηκε ήδη θερμά την ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό

Αρέσει πολύ στον Μαρτίνεθ και εισηγήθηκε ήδη θερμά την ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για πολλά και διάφορα περί Ολυμπιακού, από ανανεώσεις, μεταγραφές, επιδόσεις, μέχρι συμβόλαια και αριθμούς φανέλας!

Μπορεί για όλους μας να αποτελεί τεράστια απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Χουάνγκ, αλλά μη νομίζετε ότι ισχύει το ίδιο και για τον προπονητή της ομάδας. Βλέπετε, εμείς είχαμε δει πέρυσι τον Κορεάτη στα καλά του-αντίθετα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είδε ποτέ τον παίκτη στα καλά του…

Σε ολόκληρη την προετοιμασία που έγινε μέσα στο καλοκαίρι, ο Χουάνγκ ήταν ουσιαστικά απών, καθώς πότε έκανε και πότε δεν έκανε προπονήσεις, επικαλούμενος ενοχλήσεις στη μέση του, ενώ από τα φιλικά έπαιξε ένα ημίχρονο με τη Νόρτζελαντ στην Αυστρία και ένα 20λεπτο στο Νόριτς. Μάλιστα, σε εκείνο ακριβώς το παιχνίδι ήταν τόσο εκνευριστικά κακός, χάνοντας την μπάλα τη μία μετά την άλλη φορά, που θυμάμαι είχα σχολιάσει μετά το ματς ότι, «ο Χουάνγκ δεν πρέπει να έκανε ούτε μία καλή ενέργεια».

Ο Μαρτίνεθ έβλεπε λοιπόν σε όλη την προετοιμασία έναν παίκτη που δεν του έδειχνε αφοσιωμένος στην ομάδα-κι αυτό, την έλλειψη αφοσίωσης, το θεωρεί μη αποδεκτό. Αντιθέτως, ο Ισπανός έχει πολύ καλή άποψη για τον Μαντί Καμαρά. Τον ήξερε τον παίκτη, πιθανότατα από την περσινή παρουσία του στη Ρόμα, και δεν είναι τυχαίο ότι είχε ζητήσει την παρουσία του στις προπονήσεις της Αυστρίας, κάτι που δεν έγινε αρχικά λόγω του τραυματισμού του Αφρικάνου και στη συνέχεια λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος (βίζα).

οσφπ

Όταν λοιπόν τον είχε τον Μαντί στις προπονήσεις στο Ρέντη, τον στάμπαρε και του ζήτησε να ετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα, γιατί τον υπολογίζει. Και του το έδειξε αμέσως βάζοντας τον βασικό στο σπουδαιότερο φιλικό, με τη Ρέιντζερς στην Γλασκώβη για 66 λεπτά, αλλά κι ένα ημίχρονο στο Νόριτς. Δεν είχε δε καμία αμφιβολία ο Μαρτίνεθ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Γκενκ, ότι ο Μαντί θα ήταν το 8άρι του Ολυμπιακού.

Ο άσος από τη Γουϊνέα δικαίωσε τον προπονητή του με μία αν μη τι άλλο «γεμάτη» εμφάνιση, όντας ο μακράν καλύτερος χαφ της ομάδας, με προσφορά μπρος και πίσω, με δυναμικές ενέργειες, με προσωπικές προσπάθειες, με τάκλιν, με σουτ, με συνεργασίες επιθετικά. Ο δε Μαρτίνεθ πρόσεξε φυσικά καλύτερα από τον καθένα μας πως όταν στο 83’ βγήκε ο Μαντί, αφού δεν άντεξε άλλο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου το ίδιο καλός μέχρι το 111’, που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη…

Τέλος πάντων, για να φτάσουμε στην είδηση: ο Μαρτίνεθ έχει ήδη εισηγηθεί θερμά στον Κορδόν την ανανέωση του συμβολαίου του Μαντί που λήγει σε ένα χρόνο. Του αρέσει πολύ ο παίκτης, τον έχει απολύτως στα πλάνα του και πιστεύει ότι πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό.

Για να προχωρήσω εγώ ένα βήμα παραπάνω: με μία επέκταση του συμβολαίου του Μαντί, ο σύλλογος θα βρίσκεται και σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση ακόμη κι αν εμφανιστεί τέλη Αυγούστου κάποιος ενδιαφερόμενος σύλλογος για να τον αγοράσει…

οσφπ

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή μιλάμε για το κέντρο του Ολυμπιακού κόντρα στην Γκενκ, περιμέναμε περισσότερα από τον Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος ναι μεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά πολύ γρήγορα έβγαλε μία εικόνα μέτρια. Λες και επηρεάστηκε υπερβολικά από δύο χοντράδες που έκανε-ένα φάουλ με το χέρι από το πουθενά που έβαλε τους Βέλγους στην περιοχή του Πασχαλάκη και μία εξίσου αψυχολόγητη λάθος πάσα που έβγαλε τον αντίπαλο στην αντεπίθεση. Γενικά δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα μέσα στο παιχνίδι, έστω για κάποια κλικ, είτε σε φάση δημιουργίας, είτε σε φάση εκτέλεσης, ενώ ακόμη κι όταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία συνεργασία του με τον Μαντί και τον Κίνι, το πλασέ του δεν το λες καλό. Στις κρίσιμες στιγμές δεν είχε σωστές επιλογές κι ακόμη κι όταν έφυγε μπροστά σε μία φάση κι υποδείχθηκε οφσάιντ, χωρίς να είναι όπως το είδα εγώ, δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά.

Κι ο τρίτος χαφ, ο Ιμπόρα, δεν μπορείς να πεις ότι διακρίθηκε. Τουλάχιστον, όμως, έκανε σε ένα καλό βαθμό τη δουλειά του σε γενικές γραμμές-έκοψε, έκλεψε, πήρε κεφαλιές (και στο κέντρο και στις δύο περιοχές), έπαιξε και σαν τρίτος στόπερ, βγήκε μπροστά για να σουτάρει από πίσω σαν τρέιλερ (άσχετα αν το σουτ κοντραρίστηκε). Το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες στιγμές η έλλειψη ταχύτητας του φέρνει άσχημες συνέπειες. Όπως σε εκείνη τη φάση στο α΄ ημίχρονο, που ο κεντρικός χαφ της Γκενκ βγήκε μπροστά κι ο Ιμπόρα δεν μπόρεσε με τίποτα να τον ακολουθήσει στο σπριντ κι ευτυχώς ο Φρέιρε έκανε σωτήρια επέμβαση με τάκλιν.

Αυτό που δεν μπορώ να συγχωρήσω στον Ιμπόρα είναι ότι βρέθηκε να παίζει με κίτρινη κάρτα από το 2ο λεπτό, κάτι που προφανέστατα ποτέ δεν βοηθάει έναν κόφτη. Ένας τόσο έμπειρος παίκτης, 37 ετών, τι δουλειά είχε να εμπλακεί σε τσαμπουκά και δη ένα μόλις λεπτό αφότου προηγήθηκε η ομάδα του. Και το έκανε ακόμη χειρότερο ο Ισπανός, όταν ελάχιστα μετά πήγε και σούταρε μακριά την μπάλα ενώ ο διαιτητής είχε υποδείξει φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού, δίνοντας δικαίωμα στον Σουηδό ρέφερι να σκεφθεί αν πρέπει να του βγάλει δεύτερη κίτρινη μέσα σε λίγα λεπτά. Πραγματικά απορώ πώς ενήργησε έτσι, και μάλιστα δύο φορές, ένας τόσο πεπειραμένος παίκτης. Κι είμαι σίγουρος ότι ο Μαρτίνεθ θα ενήργησε δεόντως στα αποδυτήρια προς τον συμπατριώτη του.

οσφπ

Άσχετο: Καλά πάνε οι μεταγραφές των Χέτσε και Ορτέγκα στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαν, είναι αλήθεια, να πάνε και καλύτερα, αλλά σχεδόν πάντα οι αγορές παικτών από την Αργεντινή είναι όχι απλά δαπανηρές, αλλά και πολύπλοκες. Κι ακριβώς επειδή ακόμη δεν τις έχει κλειδώσει ο Ολυμπιακός, κρατάει χαμηλούς τόνους. Σας είχα προϊδεάσει, άλλωστε, ότι αφίξεις δεν αναμένονταν άμεσα. Νομίζω, όμως, ότι «στο τέλος της ημέρας» όλα θα πάνε καλά. Και με τον κόφτη, αλλά και με τον αριστερό μπακ.

Η φωτογραφία της ημέρας: Μην μπερδεύεστε-και μην σας μπερδεύουν. Το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με τον Χουάνγκ είναι μεν 1+2 χρόνια, αλλά όχι με τη μορφή option. Είναι υπογεγραμμένο το συμβόλαιο, το διετές, από τον ίδιο τον Κορεάτη. Και με αυτό στο χέρι πήγε στο αρμόδιο Υπουργείο και ζήτησε να του ανανεωθεί η άδεια εργασίας που είχε λήξει. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι όλα είναι νόμιμα από πλευράς Ολυμπιακού. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και η πλευρά του παίκτη προτείνει στον Ολυμπιακό 3-4 εκ. Ευρώ για να δώσει το οκέι σε μεταγραφή του. Εάν ήταν ελεύθερος, γιατί να έκανε μία τέτοια κίνηση; Στο μυαλό του Χουάνγκ και των μάνατζερ του είναι ότι ο Ολυμπιακός υπό την πίεση των γεγονότων θα αποδεχθεί την πώληση του με τέτοια λεφτά. Η, ακόμη κι αν αρνηθεί σε αυτό το νούμερο, θα αποδεχθεί ένα λίγο μεγαλύτερο, κάπου 6 με 7 εκ. Ευρώ, τα λεφτά που λέγεται ότι μπορεί να πληρώσει η πλέον ενδιαφερόμενη ομάδα, η Γαλατασαράι. Για να δούμε, όμως, γιατί μπορεί να τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ίσως ξεχνάνε ότι ο Ολυμπιακός για να δώσει τον αριστερό του μπακ, κι όχι το 8άρι του, τον Ρέαμπτσιουκ πήρε 6 εκ. Ευρώ (συν 1,5 εκ μπόνους)…

οσφπ

Ο Ελ Καάμπι πήρε το Νο 9 στον Ολυμπιακό. Λογικά μπορεί κάποιος να πει, αφού αυτός είναι ο νέος σέντερ φορ της ομάδας. Μόνο που το 9 το ήθελε κι ο Χασάν, που τον έχουμε ξεχάσει, αλλά είναι πάντοτε παίκτης του Ολυμπιακού και μέσα στο Σεπτέμβριο η, το αργότερο τον Οκτώβριο, θα είναι στη διάθεση του προπονητή του. Δεν πειράζει. Υπάρχουν κι άλλα νούμερα διαθέσιμα για τον Αιγύπτιο

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.