Ο ΠΑΟΚ βιάζεται στη φάση που άργησε

Ο ΠΑΟΚ βιάζεται στη φάση που άργησε

Ο ΠΑΟΚ βιάζεται στη φάση που άργησε

bet365

Από Ολλανδία γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετά το καλύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ επί της Γκενκ και περιγράφει την αλλαγή κλίματος που συνδυάζεται και από την μεταγραφή Σαμάτα.

Πρώτη νίκη και καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και του βασικού του κορμού και πρώτα χαμόγελα για τους ασπρόμαυρους από Ολλανδία. Θα ερχόταν και αυτό…

Η Γκενκ απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι αν και είχε απουσίες, όπως βέβαια και το σύνολο του Λουτσέσκου που θυμίζουμε ότι χθες δεν διέθετε… Ντόουγκλας, Λύρατζη, Σάστρε, Φιλίπε, Μπάμπα, Κεντζιόρα. Κάπως έτσι δικαιολογείται και η σημαντική διαφορά ποιότητας-απόδοσης βασικού κορμού και αναπληρωματικών. Τις επόμενες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει το ρόστερ του και φαίνεται ότι θα υπάρχουν 17-18 παίκτες των οποίων οι διαφορές δεν θα είναι τόσο μεγάλες όπως χθες εμφανίστηκαν.

Όσοι είναι εντός και γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια και κάθε δυσκολία ή αγωνία αυτής της προετοιμασίας, δεν ξαφνιάστηκαν από την επιλογή Λουτσέσκου να βάλει για πρώτη φορά από τόσο νωρίς τον βασικό του κορμό. Ποτέ ξανά ο Λουτσέσκου δεν βιάστηκε τόσο πολύ από το τρίτο μόλις φιλικό παιχνίδι. Τώρα όμως επιβάλλεται εγρήγορση από όλες τις πλευρές.

Ετοιμάστηκε καλά γι αυτό το δύσκολο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ και είναι βέβαιο ότι το μήνυμα ανάκαμψης έχει περάσει στο γκρουπ. «Μα από το φιλικό να υπάρχει τέτοια κατάσταση» θα αναρωτηθεί ο εξωτερικός παρατηρητής που δε νιώθει πόσο οριακή είναι η καθημερινότητα;

Γιατί αν δεν νιώσεις…

-Πώς είναι να παραδέχεσαι τα περασμένα λάθη σου, να δεσμεύεσαι ότι δεν θα τα ξανακάνεις, αλλά τελικά να βγάζεις δεύτερη σερί προετοιμασία χωρίς βασικό φορ.

-Να κάνεις κανονικές προσευχές μην πάθουν κάτι οι δύο βασικοί σου χαφ στον άξονα γιατί δεν έχεις άλλον έτοιμο και κινδυνεύεις ανά πάσα ώρα και στιγμή να κοπείς στη μέση.

-Να πραγματοποιείς προετοιμασία με πάρα πολλά παιδιά σαν σε κατασκήνωση.

-Το τι συμβαίνει με τον Κοτάρσκι, τον Νάρεϊ, τον Σβααμπ, την ενσωμάτωση του Εκόνγκ που πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του, τους τραυματισμούς και των δύο δεξιών μπακ…

-Το παγκόσμιο φαινόμενο να παίζεις χθες σε κάποια στιγμή -από ανάγκη- με τετράδα αριστεροπόδαρων αμυντικών.

αν τέλος πάντων δε αντιληφθείς κάθε δυσκολία που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα και αν (μερικές στιγμές) δεν βλέπεις τα μούτρα του Λουτσέσκου, δεν θα καταλάβεις το… οριακό του πράγματος.

Γι αυτό ο ΠΑΟΚ και επειδή έχει δεδομένα αργήσει να κλείσει τρύπες, γι αυτό από το τρίτο φιλικό όλο το σύστημα δουλεύει σε άλλους ρυθμούς και βιάζεται να ετοιμαστεί για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς λες και αυτά θα γίνουν σε 5-6 ημέρες και όχι σε δύο ακριβώς εβδομάδες.

ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Για 45-60 λεπτά είδαμε τον βασικό κορμό του ΠΑΟΚ που ήταν κυνικός και αποτελεσματικός απέναντι στους ταχυδυναμικούς της Γκενκ. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν εύστοχη έχοντας 4-5 σημαντικές φάσεις και τρία δουλεμένα γκολ, ενώ μέχρι τότε ο Κοτάρσκι δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να έχουν παρόμοια ποσοστά ευστοχίας. Ο ρυθμός δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί απόλυτα, αλλά ήταν τόσο αποφασισμένοι οι παίκτες του Λουτσέσκου να αλλάξουν το κλίμα με μια καλή εμφάνιση και με μία νίκη που χθες τους πήγαν όλα καλά:

-Δεν τραυματίστηκε κανείς

Τσιγγάρας «πετούσε» στο κέντρο

Κωνσταντέλιας έκανε τέσσερα αλεπάλληλα μαγικά στο δεύτερο μέρος

-Μπήκε γκολ από την πίεση ψηλά που δουλεύεται κάθε μέρα.

-Βγήκε φάση-γκολ από στημένη μπάλα που δουλεύτηκε την περασμένη μέρα

Ράφα Σοάρες (γενικά) αντιδρά καλά στον ανταγωνισμό που προκύπτει με τον Μπάμπα

Κοτάρσκι παρά τις 1-2 κακές αποφάσεις που έλαβε, έσωσε την ομάδα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, πέρα από το πόσο βοήθησε στο συνολικό χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω.

- Ανέβηκε η αυτοπεποίθηση όλων

Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ μία ομάδα που το ρόστερ της ξεκινάει από πιο υψηλή βάση σε σχέση με του Δικεφάλου. Μια Βελγική ομάδα που είχε μεγάλες στιγμές και στο πρώτο μέρος, όχι μόνο όταν έπεσε πάρα πολύ η ποιότητα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Κάπως έτσι ανέβηκε η αυτοπεποίθηση όλων, κυρίως όμως των παρόντων! Αυτών των παικτών που είναι εδώ και δουλεύουν όσο καλύτερα γίνεται με τον Λουτσέσκου και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, με στόχο να προετοιμαστούν για τα πρώτα ματς της σεζόν που είναι τα πιο κρίσιμα και τα πιο δύσκολα. Εδώ και μέρες έχει δοθεί το σύνθημα για να σταματήσει η μεμψιμοιρία για όσα ΔΕΝ έγιναν και όσους ΔΕΝ ήρθαν. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά θα κλείσει τα κενά του και τέλος πάντων όποιος και να παίξει στα πρώτα ματς, λίγο πρέπει να προσέξει ώστε να γίνει το αποφασιστικό βήμα. Η αρχή είναι δύσκολη. Μετά όλα μπορούν να αλλάξουν. Αρκεί ο ΠΑΟΚ να περάσει από τα πρώτα ματς για τα οποία ετοιμάζεται με τρομερή αφοσίωση. Για πρώτη χρονιά με τόσο μεγάλη εγρήγορση ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων, κάτι που εξηγεί και την εντελώς διαφοροποιημένη διαχείριση του προπονητή.

* Και ο πρώην προπονητής του Σαμάτα μίλησε για τον χαρακτήρα του και το πόσο δουλευταράς είναι. Ποδοσφαιρικά, ένας τέτοιος φορ δύσκολα δεν θα αποδώσει στον ΠΑΟΚ.

Κοτάρσκι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Καλό θα είναι όσοι άνοιξαν το θέμα για προσωπικό όφελος, να το κλείσουν τάχιστα.

* Αν ο Φιλίπε Σοάρες αξίζει 3,5 εκατομμύρια και ο Ντάντας 7 , ο Τσιγγάρας κάνει 12! (Πάλι η λύση ήταν στα πόδια τους και στις ακαδημίες και το συμπέρασμα εννοείται ότι δεν βγαίνει από τα χθεσινά).

* Το επόμενο φιλικό του ΠΑΟΚ είναι το πιο δύσκολο και το πιο επικίνδυνο… Όσοι είναι εδώ στην Ολλανδία ξέρουν και ας ετοιμαστούν όπως χθες. Αυτός ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι σε 100% εγρήγορση κάθε μέρα του καλοκαιριού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.