Ολυμπιακός: Τέσσερα «χρυσά» deals με παιδιά των Ακαδημιών του (vids)

Ολυμπιακός: Τέσσερα «χρυσά» deals με παιδιά των Ακαδημιών του (vids)

Ο Τσιμίκας

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που γενικά έχει κάνει μεγάλες πωλήσεις για τα ελληνικά δεδομένα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στέκεται σε ποδοσφαιρικά ταλέντα των Ακαδημιών του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε για αρκετά πράγματα. Μεταξύ άλλων και για παίκτες των Ακαδημιών της ομάδας μετά από ερώτηση για ποια παιδιά μπορεί να υπολογίζονται ή να έχουν ενεργό ρόλο.

Τα παραδείγματα μεγάλων deals που ανέφερε ήταν τέσσερα. Ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε κλείσει με ένα ποσό στα 22 εκατ. ευρώ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν ενώ είχε φορέσει το περιβραχιόνιο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού και ενώ βέβαια τώρα έχει γυρίσει από πέρυσι στο Λιμάνι.

Ο Κώστας Τσιμίκας πήγε στη Λίβερπουλ με μία συμφωνία 13+2 εκατ. ευρώ για να κάνει καριέρα στη Premier και να είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής μας. Και βέβαια παλαιότερα υπήρξαν οι περιπτώσεις των Φετφατζίδη και Νικολάου που επίσης ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

Ο Φετφατζίδης είχε πάρει μεταγραφή στη Τζένοα με ένα ποσό 4 και... κάτι εκατ. ευρώ. Ο δε Νικολάου, που είναι ίδια γενιά με τον Ρέτσο αλλά και τον Ανδρούτσο με τον Μανθάτη, αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην Ιταλία. Πηγαίνοντας αρκετά χρόνια πίσω, το 2019, η Έμπολι τον είχε αγοράσει με ένα ποσό στα 4 εκατ. ευρώ.

Άρα ουσιαστικά 4 παίκτες που βγήκαν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού απέφεραν στην ομάδα ένα ποσό άνω των 44 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές. Στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ο Ρέτσος είχε κάνει 36 αγώνες. Ο Τσιμίκας είχε κάνει 59 συμμετοχές και ο Νικολάου είχε 56 ματς με τους Νέους των Πειραιωτών.

Οι 4 πωλήσεις και τι απέφεραν

  • Νικολάου: πώληση με 4 εκατ. ευρώ στην Έμπολι
  • Τσιμίκας: πώληση με 13+2 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ
  • Ρέτσος: πώληση με 22 εκατ. ευρώ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν
  • Φετφατζίδης: πώληση με ποσό 4+ εκατ. ευρώ στη Τζένοα
  • Στις συμφωνίες για Φετφατζίδη και Νικολάου είχαν μπει και ποσοστά μεταπώλησης
@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα