Αυτές οι μεταγραφές «βγαίνουν» στον Ολυμπιακό!

Αυτές οι μεταγραφές «βγαίνουν» στον Ολυμπιακό!

Αυτές οι μεταγραφές «βγαίνουν» στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις μεταγραφές που «πιάνουν» και αυτές που δεν «βγαίνουν» στον Ολυμπιακό!

Αντί προλόγου: Υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που την επομένη της λύσης της συνεργασίας του συλλόγου με τον Μίτσελ από τη χαρά του πήγε γλυκά και τους κέρασε όλους στο Ρέντη!

Κατ΄ αρχάς, για να μη γίνει παρεξήγηση, δεν υπονοώ με αυτό το άρθρο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τον Ντελόρ η, ότι τον έχει κλείσει. Απλά, με αφορμή την πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Γαλλοαλγερινό γκολτζή, καταθέτω κάποιες σκέψεις, μέσα από γεγονότα.

Ευθέως λοιπόν λέω ότι στην επίθεση του Ολυμπιακού ταιριάζουν πολύ οι παίκτες που κατάγονται από τη Βόρεια Αφρική και δη αυτοί που έχουν γεννηθεί στη Γαλλία και έχουν παίξει, έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους στη Γαλλία. Θυμηθείτε τον Αλγερινό σέντερ φορ Τζιμπούρ, με τα 45 γκολ σε δυόμιση σεζόν στο Ρέντη. Τον συμπατριώτη του εξτρέμ Αμπντούν, με 15 γκολ και πάρα πολλές ασίστ στις δύο σεζόν του στο Ρέντη. Και φυσικά τον Μαροκινό σέντερ φορ Ελ Αράμπι, που έγραψε τη δική του ιστορία στα «ερυθρόλευκα», με 88 γκολ σε τέσσερις σεζόν.

Ακόμη κι ο Αιγύπτιος φορ Χασάν, που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία, έχει 38 γκολ σε ουσιαστικά δύο σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός μεσοκυνηγός Σουντανί, κι αυτός παίζοντας αρχικά στην Πορτογαλία, ήρθε και πρόλαβε να βάλει 9 γκολ σε μιάμιση σεζόν σε μόλις 30 παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Εφτά γκολ είχε βάλει σε μία σεζόν ο Ελιουνούσι, Νορβηγός εξτρέμ με ρίζες από το Μαρόκο. Κι ο Μαροκινός Ζαϊρί είχε βοηθήσει δύο σεζόν με τα μαγικά του.

Μου θύμισε σε κάποιο βαθμό τις περιπτώσεις των Ελ Αράμπι, Τζιμπούρ, Αμπντούν αυτός ο Ντελόρ, γι΄ αυτό και σκέφθηκα να τα γράψω αυτά. Διότι, όταν βλέπεις την ιστορία να επαναλαμβάνεται, δεν μπορείς να την αγνοείς. Βλέπουμε, ότι οι κυνηγοί από Μαρόκο κι Αλγερία, ακόμη κι από Αίγυπτο, που έχουν όμως ευρωπαϊκή παιδεία, κυρίως στη Γαλλία, του βγαίνουν του Ολυμπιακού. Άλλοι είναι εκτελεστές γκολτζήδες, άλλοι είναι εξτρέμ πολύ δημιουργικοί.

Τζιμπούρ

Αντίθετα, δεν του έχουν βγει οι Βορειοαφρικάνοι, και δη Μαροκινοί, που κατάγονται από Ολλανδία (Αφελάι) και Βέλγιο (Καρσελά). Όπως δεν του «πιάνουν» του Ολυμπιακού με τίποτα οι Βορειοαφρικάνοι αμυντικοί! Πάρτε από τον Αλγερινό Μεντζανί και τον Τυνήσιο Ντρέγκερ, έως τους Μαροκινούς Ντα Κόστα και Ουαντού! Μα κανένας. Ούτε καν ο Αλγερινός μέσος Μπενζιά. Μόνο οι κυνηγοί!

Δεν μπορείς όλα αυτά να τα προσπεράσεις, όταν μιλάμε για μεταγραφές. Διότι, είναι ρίσκο να ποντάρεις κάπου, όταν στο παρελθόν έχεις αποτύχει παταγωδώς. Τι να πούμε για παράδειγμα για τους επιθετικούς που φέρνει ο Ολυμπιακός από τη Νότια Αμερική. Η αποτυχία του δεν περιγράφεται. Από τους πιο πρόσφατους, τον Σολδάνο και τον Λοβέρα, έως και πιο πίσω. Τον Μπόρχα από το Εκουαδόρ, τον Αργεντίνο Αρτσούμπι, τον συμπατριώτη του Νούνιες, τον Μεξικάνο Πουλίδο, τον Παραγουάνο Μπενίτες. Εδώ έδωσε μία περιουσία για τον Βραζιλιάνο Ντιόγο και πήρε 23 γκολ. Άντε και καμιά 20αριά από τον Ουρουγουάνο Άλβες. Και κάποιοι νεαροί αμυντικοί που έφερε από την Βραζιλία (Ντρασένα, Βιάνα), δεν του στέριωσαν.

Ο Ολυμπιακός θέλει Λάτιν που να παίζουν στην Ευρώπη και να έχουν καθιερωθεί: Γκαλέτι, Καμπιάσο, Σαβιόλα, Τσόρι, Γκιγέρμε, Ντουντού, Τζιοβάνι, Ριβάλντο. Απλά φέτος μας χάλασαν το στόρι ο Μαρσέλο με τον Χάμες, που είναι «χαλασμένοι» από τους τραυματισμούς τους-ο Βραζιλιάνος πάλι λείπει πέντε εβδομάδες από την Φλουμινένσε…

Άσχετο: Θυμάστε τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις, τον Ιταλό αθλητικό διευθυντή, που είχε έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και είχε συζητήσει με τον Μαρινάκη για να πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό;

Τζολάκης

Τελικά δεν είχε επιλεγεί και πήγε και ανέλαβε τη Σαλερνιτάνα. Ο Ντε Σάνκτις ήταν γκολκίπερ και ως εκ τούτου έχει ευαισθησία στη θέση. Παρακολουθεί δε αρκετά το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει ξεχωρίσει δύο νεαρούς τερματοφύλακες για την ομάδα του. Εν πρώτοις τον Τζολάκη και κατά δεύτερο τον Μανδά. Αυτό που θέλει, όμως, είναι γκολκίπερ ρεζέρβα του βετεράνου Οτσόα, που στα 38 του παραμένει βασικός και μάλιστα ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια στην ιταλική ομάδα.

Και νομίζω ότι ο Τζολάκης αν είναι να παίζει τέτοιο ρόλο, καλύτερα είναι να μείνει στον Ολυμπιακό. Αν και κατά κάποιους έχει έρθει η ώρα να πάει να παίξει κάπου βασικός, ως δανεικός. Παρεμπιπτόντως, ο Μαρτίνεθ φέρνει και προπονητή γκολκίπερ στο τιμ του. Ο Παναγιώτης Αγριογιάννης, πάντως από τη δουλειά του οποίου όλοι στο club είναι ευχαριστημένοι, παραμένει στον Ολυμπιακό, ίσως στη δεύτερη ομάδα, ίσως όμως και σε έναν ρόλο γενικότερου συντονιστή στους τερματοφύλακες όλου του Οργανισμού.

Η φωτογραφία της ημέρας: Άντε να σε δω πώς θα τα πας με τον βοηθό μου, τον Μαρτίνεθ. Εγώ σε ανέστησα.

Φορτούνης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.