Η λατρεία στον Αλμέιδα και ο Πινέδα!

Η λατρεία στον Αλμέιδα και ο Πινέδα!

Η λατρεία στον Αλμέιδα και ο Πινέδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην αγάπη που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ στον Πελάδο και την πίστη στο πλάνο του, γράφει για τον Μεξικανό άσο και έχει υστερόγραφο.

Είναι εκτιμώ δεδομένη η αγάπη και η αναγνώριση του κόσμου της ΑΕΚ στο πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα. Δεν χρειάστηκε να φτάσει να περάσουμε τα μισά της σεζόν για να το εμπεδώσουμε και στον Βόλο όταν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα πέρασε με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε και η αποθέωσή του από τους φίλους της ομάδας. Έκαναν το όνομά του σύνθημα στα χείλη τους και από τότε ξεκίνησε μια σχέση αμοιβαίας αγάπης, εκτίμησης και στήριξης (ο καθένας με έργα από την πλευρά του). Ωστόσο υπάρχουν στιγμές και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο κομμάτι αυτό και επιβεβαιώνουν σε άσχετο timing την λατρεία που έχουν όλοι οι φίλοι των νταμπλούχων.

Στα μικρά – μικρά βρίσκεις τη διαφορά και αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό και σπουδαίο κεφάλαιο τον θεωρούν για την αγαπημένη τους ομάδα. Απόλυτα δικαιολογημένα επιτρέψτε μου να προσθέσω σε αυτό το σημείο, ειδικά έπειτα από όσα πέρασαν σχετικά με το να βρεθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί του πάγκου της ΑΕΚ, επί χρόνια μάλιστα. Διότι η αλήθεια είναι πως όλο το προηγούμενο διάστημα, από την αποχώρηση του Μανόλο Χιμένεθ, είχε να βρεθεί ένα πρόσωπο να σου βγάζει έστω λίγο εμπιστοσύνη ότι θα το πάει το... καράβι σχετικά καλά. Αντιθέτως βρέθηκαν πολλοί (εξαιρώ εννοείται τον Ουζουνίδη) που το έριξαν στα βράχια.

Είναι λογικό και απόλυτα αναμενόμενο λοιπόν όταν προκύπτει κάτι που μπορεί να τροφοδοτεί την... ίντριγκα και τη σπέκουλα, να δίνει λόγο ακόμη και σε ανυπόστατες φήμες σχετικά με το μέλλον του Αργεντινού τεχνικού των πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας, να υποχρεώνει τους φίλους της ΑΕΚ να το ψάχνουν. Να θέλουν να μάθουν ακόμη και σε ένα τριήμερο διακοπών και χαλάρωσης από την καθημερινότητα, όπως αυτό του Αγίου Πνεύματος που ολοκληρώνεται απόψε, αν υπάρχει κάτι πίσω από το στόρι που προέκυψε. Κοινώς πρώτα ψάχνουν για τον καπνό και αν υφίσταται τέτοιος τρέχουν να βρουν και να σβήσουν την φωτιά...

Στην περίπτωσή μας όμως δεν υπήρχε καν καπνός, ούτε λόγος να ασχοληθεί κανείς σοβαρά, κανένας απολύτως. Κι όμως με το που έγινε γνωστό ότι αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Πελάδο έγινε ένας... χαμούλης στα μηνύματα σε όλα τα μέσα που έχω. Από το sms του κινητού, στα μηνύματα σε όλα τα προφίλ μου στα social media, σε facebook, σε instagram, σε twitter και όπου αλλού βρήκαν σημείο επαφής και επικοινωνίας μαζί μου, όπως φαντάζομαι και σε άλλους συναδέλφους, διότι είναι και ανυπόμονοι οι ΑΕΚτζήδες, σου λέει «να στείλω σε πολλούς και όποιος μου απαντήσει». Είναι τέτοια η αγωνία του να μην έχει γίνει στραβή με την καψούρα του που δεν θα χαλαρώσει μέχρι να πάρει την απάντησή του.

Μεγάλη καψούρα και η δουλειά για Πινέδα...

Πινέδα

Για τον λόγο αυτό προσωπικά δεν σκέφτομαι δεύτερη φορά να απαντήσω σε όποιον μου στέλνει το μήνυμα και εφόσον ξέρω την απάντηση σε ερώτηση που έχει μέσα της αρνητική αμφιβολία. «Τσακ έγινε κάτι σοβαρό από πλευράς Αλμέιδα και δεν θα κάνει τη συνέντευξη; Έχει προκύψει κάτι κακό για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ;». Αμέσως στο αρνητικό σενάριο το μυαλό. Δεν είναι ότι έλαβα ένα μήνυμα σχετικά, θα ήταν αδιάφορο, αλλά στα προφίλ μου στα social media μου ήρθαν τουλάχιστον 40 τέτοιους είδους μηνύματα και ειλικρινά τα έχασα... Σκέφτηκα πως είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό; Είνα λογικό να έχουν τέτοιο άγχος και να επιτρέπουν στον εαυτό τους να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία;

Κι όμως είναι... Έπειτα το κατάλαβα! Είναι τέτοια η χαρά του κόσμου που 'χουν βρει οι νταμπλούχοι τον ιδανικό και καλύτερο όλων (σε σχέση με τους ανταγωνιστές) προοπονητή, που δεν θέλουν καν να σκεφτούν το κακό σενάριο, ούτε να το βασανίζει το μυαλό του τέτοια σκέψη, όμως για να τη σβήσουν, αφού από μόνο του το μυαλό πάει στο κακό, τρέχουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Δεν γίνεται να γνωρίζουν τι έχει γίνει και ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε να ακυρώσει τη συνέντευξή του, οπότε θεώρησαν ότι έπρεπε να ξεκαθαρίσουν τα πάντα και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν είτε τη θάλασσα, είτε τη μπύρα τους, είτε το μεσημέρι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι τέτοια η λατρεία που 'χει ο κόσμος των νταμπλούχων στον Αλμέιδα που δεν θέλουν ούτε για αστείο να μην έχει συνέχεια το έργο του για χρόνια στην ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται πάντως να αγωνιούν οι φίλοι της Ένωσης: ο Πελάδο θα είναι εδώ για αρκετά χρόνια, δεν υπάρχει καν σκέψη από εκείνον για να δοκιμάσει κάπου καλύτερα (σε επίπεδο πρωταθλήματος στην Ευρώπη) τη τύχη του προτού ολοκληρώσει τη δουλειά του εδώ, στην Ελλάδα και τον Δικέφαλο, σε καμία των περιπτώσεων. Διότι έτσι λειτουργεί και αποδεικνύεται αυτό (και) από τα χρόνια που κάθισε σε κάθε πάγκο ομάδας που προηγήθηκε του κιτρινόμαυρου. Δεν θα υπέγραφε άλλωστε πρόωρη ανανέωσης για να είναι μαζί μας μια γεμάτη 5ετία!

Η επόμενη αγωνία των φίλων της ΑΕΚ σχετικά με τη μεγάλη τους καψούρα, τον Αλμέιδα, έχει να κάνει με τη δουλειά που κάνει στο backround για να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα ο Ορμπελίν Πινέδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη προσπάθεια την έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Ο διεθνής Μεξικανός χαφ είναι ήδη ψυχή τε και σώματι αφιερωμένος στους νταμπλούχους. Αν ήταν στο χέρι του θα είχε ήδη κλείσει μίνιμουμ για άλλη μια σεζόν στην ομάδα που είναι και ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Τα όσα έκανε και στον γάμο του, όπου εννοείται χόρεψε το λατρεμένο του Forza AEKάρα με τη σύζυγό του (το έκανε καλύτερα στο γλέντι του πρωταθλήματος), αποδεικνύουν τα παραπάνω. Αλλά δεν αρκούν κιόλας... Το ότι έμεινε στην πρώτη κατηγορία η Θέλτα δεν λέει κάτι, ειλικρινά το σημειώνω, δεν ήταν κριτήριο: ίσως είναι και για καλό αφού όπως γράφουν πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά (και δεν εννοούν με την επιστροφή Πινέδα). Υπομονή να έχουμε...

Κονέ-Κουχάρσκι

Υγ: Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του προγραμματισμού του αγωνιστικού σχεδιασμού στην ΑΕΚ ανεξάρτητα με το αν θα προκύψουν συναντήσεις, απόψε ή τις επόμενες μέρες και αφού πάει και γυρίσει η ομάδα από το βασικό στάδιο προετοιμασίας, μεταξύ του Αλμέιδα και των στελεχών που τα τρέχουν, του Κονέ που φτιάχνει το όλο σχέδιο και πλάνο με τον Αργεντινό τεχνικό και του Κουχάρσκι. Δεν είναι κάτι που θα δουν τι θα κάνουν στην ΑΕΚ, αλλά που έχουν ήδη αποφασίσει, σχετικά με θέσεις, χαρακτηριστικά και πρόσωπα. Απλά να θυμάστε τούτο: το καλοκαίρι και κάθε μεταγραφική περίοδος είναι ζωντανή διαδικασία που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκαλέσει μια νέα εξαιρετική ευκαιρία, εκεί που στόχευες κάτι άλλο και κάπου αλλού, να σκάσει κάτι σούπερ και το οποίο δεν πρέπει να χαθεί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...