Ο Μπακαμπού φεύγει κι ο Ολυμπιακός ψάχνει νέο στράικερ

Ο Μπακαμπού φεύγει κι ο Ολυμπιακός ψάχνει νέο στράικερ

 Ο Μπακαμπού φεύγει κι ο Ολυμπιακός ψάχνει νέο στράικερ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις εξελίξεις με την επίθεση του Ολυμπιακού.

Δεν νομίζω ότι πια ο Ολυμπιακός περιμένει τον Μπακαμπού. Τον περίμενε τρεις εβδομάδες, από τότε, παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Τούμπα, στο φινάλε του πρωταθλήματος, όταν όλα έδειχναν ότι θα συμφωνούσε για νέο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός του πρότεινε μία καινούργια συνεργασία σε διετή βάση, προσφέροντας του αποδοχές πάρα πολύ παραπάνω από αυτές που είχε τη φετινή σεζόν-λεφτά που παραπέμπουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν αναβλητικός στην απάντηση του και, εν μέσω φημολογίας περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ, πριν λίγες ημέρες προέκυψε ότι έχει πρόταση 2,5 εκ. Ευρώ ετησίως από το Ντουμπάι, στα Εμιράτα. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε πλέον είναι ότι ο Μπακαμπού φεύγει από τον Ολυμπιακό. Το πιθανότερο για την αραβική χώρα.

Να καταγράψουμε κάποια βασικά πράγματα.

Ένα. Ο Μπακαμπού σχεδόν για δύο χρόνια πριν έρθει στον Ολυμπιακό ήταν σε περίοδο ξεκάθαρης φθοράς. Όλο το 2021, παίζοντας στην Κίνα, έβαλε μόλις πέντε γκολ με την Μπέιγινγκ Γκουοάν. Το 2022, από αρχές Ιανουαρίου έως τέλος Αυγούστου, ήταν στη Μαρσέιγ, στην οποία πέτυχε μόλις τέσσερα γκολ. Κι έτσι μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη έμεινε ελεύθερος από την Ολιμπίκ.

Δύο. Τότε ήταν που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Γιατί, όμως, με μονοετές συμβόλαιο; Γιατί ο έμπειρος σέντερ φορ αρνιόταν να υπογράψει πάνω από μία σεζόν. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε την επιθυμία του, γιατί ουσιαστικά δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Θυμάστε ίσως ότι έπαιζε βασικός σέντερ φορ ο Ουί Τζο απογοητεύοντας κι ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν σαν να μην υπήρχε. Ο δε Ελ Αράμπι είχε ήδη σημάδια πτώσης στην απόδοση του.

Μπακαμπού

Τρία. Μεσούσης της σεζόν, στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον Μπακαμπού, που είχε αρχίσει να προσαρμόζεται και να σκοράρει μετά από ένα «δισταχτικό» πρώτο τρίμηνο, και του έκανε πρόταση να επεκτείνει από τότε το συμβόλαιο του, αλλά αυτός απάντησε ότι θα ήθελε να γίνει μία τέτοια συζήτηση στο τέλος της σεζόν.

Η ουσία είναι ότι ο Μπακαμπού (όλα δείχνουν ότι) αποχωρεί. Παρότι σε συνέντευξη του στη Γαλλία τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου είχε δηλώσει ευθέως, «το συμβόλαιο μου τελειώνει το καλοκαίρι, όμως δεν σκέφτομαι να φύγω από τον Ολυμπιακό».

Προφανώς, το δέλεαρ των 2,5 εκ. Ευρώ από το Ντουμπάι είναι μεγάλο. Δεν ξέρω κιόλας, ίσως περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα του πρόσφερε 2 εκ. Ευρώ (καθαρά, δηλαδή όχι με μπόνους, να τα έπαιρνε ό,τι κι αν γινόταν) για να μείνει. Αλλά πόσο εύκολο θα ήταν κάτι τέτοιο όταν ο σύλλογος δεν μπορεί να γνωρίζει αν δεδομένα θα παίξει τη νέα σεζόν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, έστω στο Κόνφερενς Λιγκ. Ειδικά μετά το κάζο με τον Ελ Αραμπί που για να μείνει πέρυσι ζήτησε 2 εκ. Ευρώ ετησίως, ο Ολυμπιακός του τα έδωσε και ο έμπειρος φορ έπαιξε φέτος για 500 χιλ. Ευρώ-και αν…

Μου κάνει δε εντύπωση ότι ο Μπακαμπού δεν επηρεάζεται στην απόφαση του ούτε από την παρουσία του Κορδόν στον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής τον είχε πάρει μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ, εκεί όπου δοξάστηκε ο Γαλλοκονγκολέζος άσος, αλλά και αυτός του έκανε την πώληση στην Κίνα, όπου κέρδισε πολλά εκατομμύρια ο παίκτης.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πλέον είναι υποχρεωμένος να ψάξει νέο στράϊκερ, ώστε να καλύψει ένα κενό που στο β΄ μισό της σεζόν έδειξε να «βουλώνει» με πειστικό τρόπο ο Μπακαμπού, καθώς σκόραρε με αρκετά καλή συχνότητα, αλλά πλέον και σε ντέρμπι (π.χ. σε δύο με την ΑΕΚ και σε ένα με τον ΠΑΟΚ).

Μπακαμπού

Δεν είναι ότι έβγαλε μάτια ο Μπακαμπού, δεν είναι ολοκληρωμένος φορ σαν τον προ τριετίας και διετίας Αραμπί, δεν έβαλε ένα γκολ σε τέσσερα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν τον είδαμε καν να παίζει στην Ευρώπη, δεν σκόραρε μια φορά στο Κύπελλο, αλλά σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση και απέτυχε στους στόχους του, ο 32χρονος επιθετικός έδωσε λύσεις, ειδικά δε στο τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος έδωσε πολλές λύσεις και τα 18 γκολ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος μόνο λίγα δεν τα λες. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και προσπάθησε να τον κρατήσει η διοίκηση.

Ο Κορδόν κι ο επόμενος προπονητής πρέπει να δώσουν μία πειστική απάντηση στο ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος βασικός φορ του Ολυμπιακού. Ήδη, ακούγονται τα ονόματα που…κλασικά ακούγονται και για άλλες ελληνικές ομάδες: ο Φινλανδός Πούκι, στα 33 πια και με μέτρια σεζόν στην Τσάμπιονσιπ με τη Νόριτς (10 γκολ, τελευταίο τον Ιανουάριο) κι ο Αργεντίνος Πόνσε (πρώην στην ΑΕΚ), χωρίς επιτυχία ενάμιση χρόνο στην ισπανική Έλτσε (βλέπε μόνο πέντε γκολ και τρεις απευθείας κόκκινες κάρτες).

Φαντάζομαι ότι θα προκύψουν και καλύτερες επιλογές στη συνέχεια…

Άσχετο: ωραία…επισήμανση από ισπανική εφημερίδα-«αν τα φέρει έτσι η τύχη, ο Ολυμπιακός και η Μπέτις, νυν και πρώην ομάδα του Κορδόν, θα συναντηθούν φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ». Η λεπτομέρεια που χαλάει την όμορφη ιστορία είναι ότι αν φτάσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους της διοργάνωσης, θα είναι στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με την Μπέτις, στο β΄, οπότε θα είναι αδύνατο να κληρωθεί με την ισπανική ομάδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.