Αρης: Με σύνεση και ρεαλισμό

Αρης: Με σύνεση και ρεαλισμό

Αρης: Με σύνεση και ρεαλισμό

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί ο Άρης στην προσεχή μεταγραφική περίοδο και τα πολλά αναπάντητα προς το παρόν ερωτηματικά.

Τελευταία μέρα του Μαΐου σήμερα και αν κανείς κοιτάξει τα σχόλια κάτω από το ρεπορτάζ του Άρη και στο gazzetta.gr και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο θα υπάρχει η αίσθηση ότι στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι μεταγραφές!

Στην πραγματικότητα στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι διακοπές για τους παίκτες του Άρη που έχουν ήδη συμβόλαιο με την ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουν να… μαζεύονται για εργομετρικές εξετάσεις κτλ. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στην ουσία η προετοιμασία και οι περισσότεροι των παικτών θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη ως τις 15-16 Ιουνίου για να ξεκινήσουν. Στις 21 η ομάδα θα πάει στο Ισραήλ για 4 βράδια και φιλικό στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με την Μακάμπι Χάιφα. Παιχνίδι για να μυρίσουμε και πάλι… χορταράκι, αλλά προφανώς αγωνιστικά δεν θα περιμένουμε το παραμικρό. Θα δούμε βέβαια τις νέες εμφανίσεις της ομάδας, ενδεχομένως να είναι στην ομάδα και 2-3 νέα πρόσωπα, αλλά ως εκεί.

Όσοι ονειρεύονται ότι μέσα στον Ιούνιο θα… τρέξουν νέα μεταγραφικά αποκτήματα να αφήσουν τις διακοπές τους και να έρθουν στις ελληνικές ομάδες που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να πέσουν κάτω από την 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, τότε θα μείνουν με τα όνειρα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Άρη, αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που ξεκινάνε τόσο νωρίς για να παίξουν τέλη Ιούλη, αρχές Αυγούστου τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Το 70%-80% του ρόστερ στις αρχές Ιουλίου

Το ότι βιάζεται ο Άρης, δεν σημαίνει ότι ο κάθε καλός παίκτης που τελείωσε προχθές τις υποχρεώσεις του ή ακόμα χειρότερα τις ολοκληρώνει την άλλη εβδομάδα, δεν θα κάνει διακοπές για να έρθει μάλιστα και νωρίτερα από την έναρξη του νέου του συμβολαίου την 1η Ιουλίου! Δεν λέω ότι δεν θα το κάνει κανένας, αλλά προφανώς θα είναι λίγοι αυτοί που θα μπουν σε αυτή την διαδικασία. Το ζητούμενο για τον Άρη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχε τον βραχνά… Ντουρμισάι, είναι να έχει το 70-80% του ρόστερ του στις αρχές Ιουλίου, ώστε να δουλέψει σωστά για τα ευρωπαϊκά ματς. Και ναι προφανέστατα τα πρώτα παιχνίδια θα είναι με θεωρητικά ομάδα… τύπου Γκόμελ, αλλά στην συνέχεια αν είσαι… ανέτοιμος κάποια Μακάμπι ή Μόλντε θα βρεθεί να το εκμεταλλευτεί.

Είναι δεδομένο και το έχουμε σημειώσει πολλές φορές ότι ο Άρης χρειάζεται μία ποιοτική αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις γεγονός που θα προκύψει από το ποιοι θα φύγουν (ενώ έχουν συμβόλαιο) και ποιοι θα έρθουν στις θέσεις τους. Προσωπικά θεωρώ κομβικές τις θέσεις του «εξαριού» και του φορ σε πρώτη φάση και φυσικά το τι θα έρθει στα εξτρέμ, όπου έχεις τον Πάλμα που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα πάρει μεταγραφή και πότε θα συμβεί αυτό και τον Ματέο.

Θετική η παραμονή του Ρουπ, που με προετοιμασία πιστεύω μπορεί σηκώσει το βάρος μέχρι την επιστροφή του Μανού και στην συνέχεια να αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική για την θέση δίπλα στον Νταρίντα. Ξαναγράφω όμως!

Κομβικό το 6ρι, ποιον θα έχει πίσω του ο MVP πέρσι του Άρη, αλλά και ο φορ, ποιον δηλαδή θα ταΐζει για το γκολ. Ο Βίντρα που απασχολεί από τον Γενάρη είναι για μένα μία εξαιρετική περίπτωση και το θέτω και από την άποψη του…χαρακτήρα και του δεσίματος με τους άλλους δύο Τσέχους.

Τα ερωτηματικά είναι ακόμα πολλά...

Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα που μόνο αν ξεκαθαρίσουν θα μπορούμε να έχουμε εικόνα για τις προσθαφαιρέσεις. Γκρέι, Ντουκουρέ, Νταμπό, Πίρσμαν, Ενκουλού, Οντουμπάγιο (προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχει ενδοιασμό ο Άρης αν θα τον κρατήσει), Μαζικού (όλα ανοιχτά λόγω του ενδιαφέροντος της Σερβέτ), Σιαμπάνης, Χριστοδουλόπουλος (έληξαν τα συμβόλαια ο πρώτος συζητά για την παραμονή, ο δεύτερος δήλωσε ότι θα μείνει). Έχοντας όλα τα παραπάνω προφανώς δεν χρειάζεται να μπαίνει στην εξίσωση η όποια φημολογία για παίκτες όπως ο Φαμπιάνο εκτός αν όντως προκύψει πρόταση. Πριν προκύψει όμως είναι αυτογκόλ να κουβεντιάζεις για έναν βασικότατο παίκτη σου αν θα…φύγει ενώ στην ουσία δεν υφίσταται- σήμερα επαναλαμβάνω- τέτοιο θέμα.

Με όλα τα παραπάνω στην ατζέντα ο Άρης φέτος πρέπει να κινηθεί με σύνεση και ρεαλισμό. Σύνεση για να αποφύγει τις…ηχηρές αποτυχίες, ρεαλισμό για να ξέρει μέχρι που πηγαίνει το…πάπλωμα από την μία, αλλά και από την άλλη για να είναι έτοιμος. Παραπάνω σας έγραψα παίκτες για τους οποίους έχει ανοίξει η κουβέντα της αντικατάστασης ενώ έχουν συμβόλαια και οι περισσότεροι έπαιζαν βασικοί πέρσι.

Ο κάθε αντικαταστάτης βασικού να είναι καλύτερος

Όταν ξεκινήσεις να… παίζεις θέλει προγραμματισμό, αλλά και ρεαλισμό για να αντικαταστήσεις τα εξτρέμ που δεν έχεις έτσι και αλλιώς αυτή την στιγμή ή να πάρεις τρίτο τερματοφύλακα (και δεύτερο αν δεν μείνει ο Σιαμπάνης), το 6άρι το βασικό και τον φορ, αλλά παράλληλα για κάθε συμβόλαιο… βασικού που λύνεις πρέπει να έχεις έτοιμο και τον αντικαταστάτη. Το ξεκαθάρισμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ωφέλιμο όταν και αντικαταστάτης έρχεται, αλλά κυρίως είναι καλύτερος από αυτόν που φεύγει.

Είναι δεδομένο ότι ο Παλίκουτσα έχει πολλά να κάνει σε συνεργασία με τον Θ. Καρυπίδη και τον Τόλη Τερζή. Και πέρα από αυτά υπάρχουν και άλλα που ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τις ακαδημίες, μακροπρόθεσμα πρότζεκτ κτλ. Ο κόσμος είναι σίγουρα ανυπόμονος, οι προσδοκίες του μονίμως μεγάλες για μιαομάδα όπως ο Άρης, αλλά σίγουρα αν δει πράξεις θα στηρίξει και μάλιστα δυναμικά.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Τόλη Τερζή

Θεωρώ ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι σημαντικές και μπορούν να μας δείξουν την… κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ομάδα. Και φέτος μπορεί να λειτουργήσει και με σύνεση και με ρεαλισμό για να εκπληρωθούν οι στόχοι και της Ευρώπης για 6η φορά και της διεκδίκησης ενός τίτλου. Αρκεί βέβαια και οι εξωγενείς παράγοντες να μην βάλουν σε replay τα διαιτητικά όργια της σεζόν που ολοκληρώθηκε…

ΥΓ. Σημαντικά βήματα γίνονται σε θέματα της μπουτίκ της ομάδας, εξαιρετικές είναι οι πληροφορίες για τις νέες φανέλες και την ένδυση γενικότερα όλων των τμημάτων. Μακάρι θα σημειώσω εγώ την ίδια στιγμή που την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η βασική χορηγία για τη νέα σεζόν στην φανέλα που επίσης θα προσθέσει μία γενικότερη αναβάθμιση τόσο οικονομική όσο και για το πρεστίζ του συλλόγου. Αλλαγές γίνονται στο Βικελίδης ήδη στον χλοοτάπητα, αλλά μόλις επιστρέψουμε από το Ισραήλ ο Άρης θα πρέπει να πιέσει τη νέα κυβέρνηση για την υλοποίηση σημαντικών υποσχέσεων. Θα επανέλθουμε…προεκλογικώς!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!