Η ευκαιρία του Ολυμπιακού και «εκείνο το καλοκαίρι»!

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού και «εκείνο το καλοκαίρι»!

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού και «εκείνο το καλοκαίρι»!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τι μπορεί να προκύψει για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν από το «ουδέν κακό, αμιγές καλού»…

Για τον Ολυμπιακό σίγουρα είναι μία δυσάρεστη συνέπεια της φετινής σεζόν, ότι για πρώτη φορά μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, και μόλις για δεύτερη σε ένα σύνολο εφταετίας, δεν μετέχει καν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μας είχε συνηθίσει αλλιώς ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που οι ελληνικές ομάδες, ακόμη κι ο πρωταθλητής, μπήκαν σταθερά και σε ετήσια βάση πλέον, κι όχι περιστασιακά, στη διαδικασία να παίρνουν μέρος στα προκριματικά της διοργάνωσης, προκειμένου να φτάσουν στους χρυσοφόρους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις επιτυχίες τους (τρία καλοκαίρια), είχαν τις αποτυχίες τους (άλλα τρία καλοκαίρια), ήταν όμως εκεί.

Φέτος, θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή περιπέτεια τους από το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που λογικά μας…ξινίζει κάπως, αφού είχαμε καλομάθει με τον Ολυμπιακό κάθε χρόνο να ξεκινάει για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω με τις τρεις φορές να τα έχει καταφέρει (με Παρτίζαν, Ριέκα…με Πλίζεν, Μπασάχ, Κράσνονταρ…με Ομόνοια…) και με τις τρεις φορές να μην τα έχει καταφέρει (με Χάποελ Μπερ Σέβα…με Λούντογκορετς…με Μακάμπι Χάιφα…).

Επειδή, όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ας δούμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος ξεκινώντας τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 10 Αυγούστου θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κανονική προετοιμασία. Για πρώτη φορά μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, από το καλοκαίρι του 2018!

a

Διότι, ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2019 είχε πρώτο ματς στην Ευρώπη στις 23 Ιουλίου, το καλοκαίρι του 2021 στις 21 Ιουλίου και το καλοκαίρι του 2022 στις 20 Ιουλίου. Όπως και το καλοκαίρι του 2017 είχε πρώτο ευρωπαϊκό ματς 25 Ιουλίου. Το δε καλοκαίρι του 2020 ήταν με τον κορονοϊό στο φόρτε του κι όλα άνω κάτω, κι έπαιξε στην Ευρώπη πρώτο ματς στις 23 Σεπτέμβρη (!), την στιγμή που είχε τελειώσει την προηγούμενη σεζόν στις 6 Αυγούστου!

Τώρα, φέτος, ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μία νορμάλ προετοιμασία, κάτι που έχει να συμβεί από το καλοκαίρι του 2018, όταν πρωτοέπιασε δουλειά ο Πέδρο Μαρτίνς και η ομάδα ξεκίνησε στην Ευρώπη στις 9 Αυγούστου και τότε στο Γιουρόπα Λιγκ (με τη Λουκέρνη, και συνεχίζοντας με την Μπέρνλι), όπως θα ξεκινήσει και τώρα στις 10 Αυγούστου με το Γιουρόπα Λιγκ. Μία μεγάλη ευκαιρία να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας καλής ομάδας, όπως είχαν μπει τότε οι βάσεις μίας ομάδας που μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα αμέσως, αφού στέφθηκε πρωταθλητής το Μάιο του 2019 ο ΠΑΟΚ αήττητος (!!!), όμως έβαλε τον Ολυμπιακό σε μία τροχιά επιστροφής στους τίτλους, αλλά και καλής ευρωπαϊκής παρουσίας για τουλάχιστον μία τετραετία.

Εκείνο το καλοκαίρι, του 2018, ο Ολυμπιακός είχε φέρει αρκετούς παίκτες που τον βοήθησαν πολύ, όπως ο Ποντένσε, ο Γκιγέρμε, ο Σα, ο Μαντί Καμαρά, ο Χασάν. Ακόμη και τους Μπουχαλάκη, Χριστοδουλόπουλο, Γκερέρο, Νάτχο, Βούκοβιτς. Δούλεψε μαζί τους, και με αρκετούς ακόμη άλλους, που είχαν μείνει από την προηγούμενη σεζόν (Ομάρ, Σισέ, Φορτούνης, Τσιμίκας, Κούτρης) κι έφτιαξε μία ομάδα πραγματικά δυνατή, από την οποία προέκυψαν αμέσως μετά τρία σερί πρωταθλήματα.

Μάρτινς

Ο οδηγός αναπόφευκτα πρέπει να είναι αυτός, εκείνο το καλοκαίρι, που λέει και το τραγούδι! Έστω κι αν τώρα ο Ολυμπιακός έχει πάει πίσω στο θέμα του προπονητή, επειδή δεν του προέκυψε θετική έκβαση με τον βασικό του στόχο, τον Ρεμπρόφ κι επειδή υπάρχει εύλογη καθυστέρηση με την επιλογή που θα κάνει πλέον ο Κορδόν, ως νέος τεχνικός διευθυντής. Ενώ τότε ο Μαρτίνς είχε κλείσει πολύ νωρίς κι είχε πλήρη γνώση της ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγονταν.

Και πάλι, όμως, υπάρχει χρόνος για τον Ολυμπιακό. Όλος ο Ιούνιος σχεδόν, αν υποτεθεί ότι η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 26 του μήνα, ενάμιση μήνα πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και μην υποτιμάμε την παράμετρο της όσο το δυνατό καλύτερης προετοιμασίας-είδαμε ότι η ΑΕΚ φέτος χωρίς ευρωπαϊκά παιχνίδια το καλοκαίρι «έδεσε» μία πραγματικά καλή, για τα δεδομένα τουλάχιστον του ελληνικού πρωταθλήματος, ομάδα.

Το θέμα είναι ότι πραγματικά τον Ολυμπιακό περιμένει πολλή δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Και τον Κορδόν και τον προπονητή και τη διοίκηση που θα πρέπει να φροντίσει σε συνεργασία μαζί τους να υλοποιήσει τον σχεδιασμό. Είναι δε ξεκάθαρο ότι από αυτό που θα κάνει το καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς τι θα κάνει και μέσα στη σεζόν

Άσχετο: Στις εναλλακτικές λύσεις για τον προπονητή υπάρχουν κι ο Ζόρντι Κρόιφ κι ο Γκατούζο. Αλλά δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.