Ολυμπιακός: Ο Αρτούρ Ζόρζε ως ο νέος... Μαρτίνς και τι ισχυρίζονται στην Πορτογαλία για το μέλλον του

Ολυμπιακός: Ο Αρτούρ Ζόρζε ως ο νέος... Μαρτίνς και τι ισχυρίζονται στην Πορτογαλία για το μέλλον του

Ο Αρτούρ Ζόρζε

bet365

Ο Ολυμπιακός μετά το... σκανάρισμα στον Πεϊσότο ξεχώρισε και τον Αρτούρ Ζόρζε της Μπράγκα ως τον επόμενο... Πέδρο Μαρτίνς. Πόσο εύκολη υπόθεση όμως είναι αυτή;

Από ονοματολογία προπονητών άλλο τίποτα στον Ολυμπιακό.

Σε πορτογαλικό επίπεδο στο προσκήνιο βγήκε και το όνομα του 51χρονου τεχνικού της Μπράγκα, Αρτούρ Ζόρζε, που βρίσκεται εκεί από το 2022 και έχει συμβόλαιο σε ισχύ έως και τις 30 Ιουνίου του 2024. Πως βλέπει όμως την προοπτική άλλων ομάδων ο Ζόρζε που είχε απορρίψει συλλόγους από την Αραβία και όχι μόνο; Ο ίδιος είχε τονίσει σε δηλώσεις του που αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ της Record σε σχέση με μία κρούση που είχε από τα ΗΑΕ μέσα στο 2023 (τον Μάρτιο): «Δεν είναι φήμη. Είναι γεγονός ότι μου έγινε κρούση όμως έχω στη Μπράγκα ένα project όπου θέλω να το δω να πηγαίνει ως το τέλος. Αυτή η θέση έχει από πίσω αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση. Υπό αυτό το πρίσμα αυτό που ήθελα και θέλω είναι να μείνω εδώ και για αυτό αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε».

Ο Ζόρζε δεν είναι απλή περίπτωση στη Μπράγκα (όπου ως προπονητής έχει 50 ματς με 35 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες). Έχει διατελέσει αρχηγός της και ήταν οπαδός της από μικρό παιδί. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι μία άλλη περίπτωση ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Μπράγκα έχει ρήτρα στο ισχύον συμβόλαιό του. Παρόλα αυτά βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση η Μπράγκα θα πρέπει να καλυφθεί οικονομικά.

Ο agent του Ζόρζε, Ούγκο Καγιούδα, πάντως μετά από σχετική ερώτηση του Gazzetta για τον Ζόρζε σημείωσε πως δεν μπορεί να σχολιάσει τέτοιες πληροφορίες και ότι σε αυτή τη φάση ο Ζόρζε είναι επικεντρωμένος μόνο στις υποχρεώσεις του στη Μπράγκα. Έχει άλλωστε και τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας να διεκδικήσει στις 4 Ιουνίου με αντίπαλο την Πόρτο.

Στην Πορτογαλία θεωρούν πως εφόσον μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός κινηθεί για τον 51χρονο κόουτς θα έχει τις πιθανότητές του. Σε αυτή τη φάση πάντως είναι ένας προπονητής, μία περίπτωση αλά Πέδρο Μαρτίνς, που έχει ενδιαφερόμενες ομάδες και από την Ευρώπη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα