Ολυμπιακός: Το βασικό λάθος με Μαρτίνς που οδήγησε στα επόμενα λάθη της χρονιάς

Ολυμπιακός: Το βασικό λάθος με Μαρτίνς που οδήγησε στα επόμενα λάθη της χρονιάς

Ολυμπιακός: Το βασικό λάθος με Μαρτίνς που οδήγησε στα επόμενα λάθη της χρονιάς

bet365

Για να κατανοηθεί σωστά το πόσο λάθος πήγε η φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό θα πρέπει να πάμε πίσω και στην τελευταία χρονικά ανανέωση του Μαρτίνς. Επί τάπητος και το ολλανδικό μοντέλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να έχει αποχωρήσει από το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό όμως πριν από αυτήν του την αποχώρηση υπήρξε μία λανθασμένη λήψη απόφασης, αυτή σχετικά με το τελευταίο χρονικά συμβόλαιό του. Το τρίτο στη σειρά. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έκλεινε μήνα Γενάρη το τρίτο κατά σειρά συμβόλαιό του, που είχε ισχύ έως το 2024.

Το πρώτο και βασικό λάθος της νέας κατάστασης έγινε εκεί. Σε αυτή την ανανέωση. Και αυτό διότι φαινόταν πως είχε επέλθει η... φθορά του Πέδρο Μαρτίνς, όσο λαχείο και εάν αποδείχθηκε για την πειραϊκή ομάδα. Σαν να είχε κλείσει ο κύκλος του.

Την 1η Αυγούστου ο έμπειρος Ίβηρας τεχνικός μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα αποτέλεσε - ξανά λανθασμένα - παρελθόν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν Κορμπεράν, Μίτσελ και Ανιγκό και μία χρονιά που κύλησε με αποτυχημένο τρόπο και με έναν Ολυμπιακό να κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την τρίτη θέση. Συμπερασματικά ο Μαρτίνς κακώς ανανεώσε για τρίτη φορά αλλά αφού συνέβη αυτό παρά το ισχυρό σοκ με τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι η ιστορία της χρονιάς μας έδειξε πως το πιο σωστό θα ήταν να τελειώσει τη σεζόν στο Λιμάνι. Οι αλλαγές αυτές όλες έδειξαν πως αποτέλεσμα και ουσία δεν επήλθε. Ακόμα και η αποχώρηση του Μίτσελ αποδείχθηκε λανθασμένη.

Ο 52χρονος Μαρτίνς για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό είχε πει πως «ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλά και πολύ τον Γενάρη του 2022. Η φιλοσοφία του, η ταυτότητά του και γενικά τα πάντα διότι άλλαξαν πρόσωπα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός που ήξερα είχε αλλάξει και δυστυχώς μετά ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι έχει η ζωή του προπονητή.

Θα ήθελα φυσικά να συνεχίσω να έχω αυτή τη σταθερή σχέση και συνεργασία με την ομάδα. Είχαμε ανανεώσει και ήταν ότι καλύτερο τότε, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε. Όμως δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος. Τα δεδομένα στην ομάδα φέτος ήταν διαφορετικά». Προφανώς και ο Μαρτίνς δεν μπορεί να... χρεωθεί το τι ακολούθησε μετά τη φυγή του, ωστόσο μετά τις 2 λανθασμένες αποφάσεις σχετικά με εκείνον ακολούθησαν και άλλες για να φτάσουμε στο σήμερα.

Ο Ντε Μπουρ

Στο τραπέζι και το ολλανδικό μοντέλο με Ντε Μπουρ και Φαν Μπρόνκχορστ

Στον Ολυμπιακό προτείνονται διαρκώς ονόματα για τον πάγκο του το τελευταίο διάστημα. Επί τάπητος μάλιστα τέθηκαν και τα ονόματα των Φρανκ Ντε Μπουρ και Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ.

Ο 52χρονος Ντε Μπουρ ως πρώτος προπονητής έχει δουλέψει σε Άγιαξ, Ίντερ, Κρίσταλ Πάλας, Ατλάντα και Εθνική Ολλανδίας. Ο 48χρονος συμπατριώτης του έχει θητεία ως πρώτος προπονητής στη Φέγενορντ, τη Γκουανζού και τη Ρέιντζερς.

Έχει πέσει λοιπόν στο τραπέζι ως επιλογή και το ολλανδικό μοντέλο. Ήδη έχουν προταθεί προπονητές όπως οι Πίρλο, Τζέραρντ και αρκετοί ακόμα ενώ λίγες ημέρες πριν ο Γκατούζο ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει στον Ολυμπιακό, κάτι που όμως δεν ισχύει πια. Βέβαια επειδή ο Ολυμπιακός ψάχνεται και για τεχνικό διευθυντή παραμένει πιθανό να κλείσει πρώτα τον νέο τεχνικό διευθυντή του για να φέρει εκείνος τον επόμενο προπονητή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.