Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την πάρτη του, η βραδιά επιβράβευσης του Ρέαμπτσιουκ

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την πάρτη του, η βραδιά επιβράβευσης του Ρέαμπτσιουκ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για έναν Ολυμπιακό που μπορεί να έχασε φέτος το Πρωτάθλημα όμως παράλληλα απέδειξε αγωνιστικά πως πάντα παίζει για την αξιοπρέπειά του και την ιστορία του.

Χρονιά όπου δεν παίρνει Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός φυσικά και δεν είναι πετυχημένη χρονιά. Δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε εμείς.

Είναι σαφές πως η τρέχουσα σεζόν από τη στιγμή που χάνεται ο τίτλος του Πρωταθλητή είναι αποτυχημένη για έναν σύλλογο του βεληνεκούς του Ολυμπιακού. Ωστόσο έχει πολύ μεγάλη αξία σε τούτη εδώ τη χρονική συγκυρία που ο Ολυμπιακός απέδειξε αγωνιστικά ότι πάντα παίζει για την αξιοπρέπειά του, την ιστορία του και για τον κόσμο του. Που έδειξε σε αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πως αγωνίζεται για την πάρτη του και μόνο. Ότι τον ενδιαφέρει το τι θα κάνει εκείνος αγωνιστικά.

Ο Ζοσέ Ανιγκό το ανέφερε αυτό σε μία φράση του στιλ ότι άπαντες ήταν επαγγελματίες. Όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που κρίνει τίτλο είναι κάτι παραπάνω από αυτό και ας είναι ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των Θυρών. Είναι ένας αγώνας στο φαληρικό γήπεδο και με τον αιώνιό του αντίπαλο, όπως και να έχει.

Φυσικά μετά και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε τον χρόνο να αναλύσουμε - ξανά - όλα τα φετινά κακώς κείμενα του Ολυμπιακού. Όμως η Δευτέρα ήταν μία βραδιά που ο Ολυμπιακός αγωνιστικά μπορεί να είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Πολύ ευχαριστημένος με αυτή τη νίκη που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό αλλά και την απόδοσή του.

Ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού εάν όχι σε όλους τους τομείς στους περισσότερους και στο πιο μεγάλο διάστημα του ντέρμπι του Φαλήρου. Ήταν αποφασισμένος, αποφασιστικός, πνευματικά έτοιμος αλλά και ιδιαίτερα καλός δημιουργικά και επιθετικά. Και βρήκε ένα γκολ από μάλλον έναν... ανέλπιστο πρωταγωνιστή από επιθετικής πλευράς, τον Ρέαμπτσιουκ που σκόραρε μετά από μπαλιά του Ροντινέι.

Ο Όλεγκ

Ναι ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι ο Νο1 αριστερός μπακ της ιστορίας του αλλά...

Ο διεθνής Μολδαβός μπακ δεν είχε βάλει κανένα γκολ φέτος (μέχρι πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό). Έμελλε να φτάσει ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο ματς του Νο44 για τη φετινή περίοδο (ενώ έχει παίζει κοντά 3.700 λεπτά) για να βρει δίχτυα σε ένα ντέρμπι. Και τι ντέρμπι. Ένας αγώνας που έκρινε τίτλο, που έπαιζε ρόλο και για την 3η θέση και που ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Για να βάλει δηλαδή τώρα το πρώτο του φετινό γκολ.

Η ιστορία του έχει διαμορφωθεί έτσι που μάλιστα όλα του τα γκολ στον Ολυμπιακό έχουν σημασία. Είχε σκοράρει με την Αντβέρπ στην Ευρώπη πέρυσι σε μία σημαντική νίκη με 2-1 στους ομίλους του Europa. Και είχε βάλει το 2ο γκολ στο 1-2 με τον ΠΑΟΚ που σφράγισε το 47ο Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Ναι αυτό δεν ήταν ένα τέρμα τίτλου. Ήταν όμως ένα γκολ επιβράβευσης για τον ίδιο. Σε μία βραδιά και προσωπικής του αγωνιστικής του επιβράβευσης. Και με ένα γκολ ίσως και αγωνιστικής... λύτρωσης για έναν αριστερό μπακ που έχει ακούσει τόσα και όμως έχει 119 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ναι ναι 119.

Και μάλιστα και τα τρία τέρματά του τα έχει βάλει κινούμενος σχεδόν στον ίδιο χώρο. Ο Ρέαμπτσιουκ εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι ένας παίκτης που θα τα δώσει όλα. Ναι δεν είναι ο κορυφαίος αριστερός μπακ που έχει περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό αλλά θα παλέψει μέχρις εσχάτων στο γήπεδο. Και σίγουρα εκτός από τις δικές του δυνατότητες ένα θέμα ήταν και η διαχείρισή του.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς κρατάει επίσης πως για μία ακόμα φορά το 4-3-3 τον βοήθησε αισθητά με τους χαφ του, Εμβιλά, Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ, να βγάζουν δυνατή εικόνα και θετικότατο πρόσημο.

Ο Σαμασέκου

Για τον δε Σαμασέκου ενδεχομένως και στον Ολυμπιακό να μπουν σε διαδικασία να σκεφτούν το πως μπορεί να μείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα. Είναι ένα... τρεχαντήρι στο κέντρο. Δυνατός, σκληροτράχηλος, καλός κόφτης που με ανάλογη δημιουργική βοήθεια μπορεί να προσφέρει αρκετά παραπάνω. Και πιθανώς εάν είχε αξιοποιηθεί περισσότερο και με πιο σωστή λογική και προσέγγιση να είχε δώσει και περισσότερα φέτος.

Τι μένει να κάνει ο Ολυμπιακός; Έχει ακόμα μία αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να κλείσει με ένα ακόμα θετικό σκορ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Και φυσικά έχει να ετοιμάσει και την επόμενη σεζόν με την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον επόμενο προπονητή του αλλά και για τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του.

Υ.Γ. Περίμενα προσωπικά κάτι παραπάνω και κάτι καλύτερο από τον Μπιέλ. Ο Ισπανός ήταν ο μόνος εκ των βασικών που κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ήταν από μέτριος έως κακός ξανά.

Υ.Γ. 2 Ο Ολυμπιακός έχει δύο δανεικούς που του έχουν δείξει πως αξίζουν την ευκαιρία και για του χρόνου. Για να συνεχίσουν στην ομάδα. Μα φυσικά πρόκειται για τον Κανός και τον Σαμασέκου.

Ο Τζολάκης

Υ.Γ. 3 Αγωνιστικά ο Τζολάκης αξίζει πολλά μπράβο για το 2ο σερί πολύ καλό του ντέρμπι. Μετά την ΑΕΚ ήταν πολύ καλός και με τον Παναθηναϊκό. Ναι είχε και 2 φάσεις που στάθηκε τυχερός. Όμως αρκετές φορές η τύχη ευνοεί και τους ικανούς.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.