Ιωνικός VS Λαμία: Τα πρώτα «ελληνικά» γκολ των Μασάς και Τόσιτς έφεραν τον τελικό της Νίκαιας (vids)

masas

bet365

Οι Μασάς και Τόσιτς σκόραραν για «παρθενική» φορά στη χώρα μας και είναι εκ των βασικών λόγων που μετράμε αντίστροφα για το ματς Ιωνικός-Λαμία που ισοδυναμεί με μία κατηγορία.

Των Παναγιώτη Δαλαταριώφ, Νότη Χάλαρη

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και το επόμενο Σάββατο (13/5) Ιωνικός και Λαμία θα παίξουν σε 90 (και κάτι λεπτά) τους κόπους όλης της σεζόν. Ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Stoiximan Super League, η ισοπαλία «κάνει» στους φιλοξενούμενους και σε αγώνες όπως ο συγκεκριμένος τα πάντα θα κριθούν στη μία φάση.

Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι εδώ προηγήθηκαν τα συναρπαστικά χθεσινά (6/5) παιχνίδια, όπου ο Ιωνικός απέσπασε 2-2 στην Κρήτη και η Λαμία παραχώρησε 1-1 στον Λεβαδειακό. Στην πρώτη περίπτωση έλαμψε το άστρο του Ζινεντίν Μασάς που σκόραρε δις για την ομάδα του και στη δεύτερη εκείνο του Ζόραν Τόσιτς που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για τη δική του.

Αμφότεροι μάλιστα βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα στην εν Ελλάδι καριέρα τους και τα συγκεκριμένα τους γκολ ίσως αποδειχθούν «μια κατηγορία», αφού πρόκειται για τους βασικούς λόγους που μετράμε πλέον αντίστροφα για τον «τελικό» της Νίκαιας.

Εάν τα club τους έχαναν χθες, τώρα θα μιλούσαμε... πολύ διαφορετικά.

Ο Ιωνικός του Μιχάλη Γρηγορίου (vids)

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΜΑΣΑΣ

Το ταλέντο κι η ποιότητα του Ζινεντίν Μασάς τεράστια. Δεν είναι τυχαία η παρουσία του σε ομάδες όπως οι Νάπολι, Μαρσέιγ, Τουλούζ... Με τον ερχομό του το καλοκαίρι στη Νίκαια, υπήρξε ενθουσιασμός. Ενα 8άρι που θα ανέβαζε ποιοτικά τον άξονα της ομάδας.

Το ξεκίνημα του Ιωνικού ωστόσο ήταν κακό με 4 ήττες και 1 ισοπαλία στα πρώτα πέντε ματς, ενώ η πρώτη νίκη ήρθε την 11η αγωνιστική στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Με τον Δημήτρη Σπανό στο τιμόνι, ο 27χρονος δεν μπόρεσε να βρει ρόλο μέσα στη ομάδα και όσες φορές χρησιμοποιήθηκε η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει αυτό για το οποίο ήρθε στην Ελλάδα. Παρένθεση ήταν η ασίστ του στον Άοσμαν στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Νεάπολη.

Στα play-outs, ο Ιωνικός μετράει σε έξι αγώνες, δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες και το ερχόμενο Σάββατο με νίκη ομάδα της Νίκαιας θα είναι και του χρόνου στη Super League.

Στο μίνι πρωτάθλημα, λοιπόν, ο μέσος με το γαλλικό διαβατήριο αποτελεί βασικό κομμάτι στα σχέδια του Γρηγορίου και μάλιστα στο Γεντί Κουλέ με τα δύο δικά του γκολ ο Ιωνικός είναι ζωντανός ως το τέλος για την παραμονή. Δύο γκολ που άργησαν αλλά ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Στην πιο κρίσιμη στιγμή. Και να φανταστείτε πως το Γενάρη το μέλλον του στην ομάδα ήταν αβέβαιο. Ο ατζέντης του Πιέρ Ισά ήταν βέβαιος όμως ότι στον Ιωνικό θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αυτό συνέβη κι πλέον στα τελευταία 90 λεπτά του πρωταθλήματος καλείται να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς κρατώντας την ομάδα στη Stoiximan Super League.

Τα... χρυσά γκολ του στο Ηράκλειο:

Ζόραν Τόσιτς στο Gazzetta: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υπογραφή στη Γιουνάιτεντ, παλαιότερα με ήθελαν μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες»

ΖΟΡΑΝ ΤΟΣΙΤΣ

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν από τις πλέον ηχηρές χειμερινές μεταγραφές της Stoiximan Super League, καθώς στις 26 Ιανουαρίου υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τη Λαμία. Με ιδιαίτερα «βαρύ» βιογραφικό όπου μεταξύ άλλων πήρε πρωταθλήματα με Παρτιζάν Βελιγραδίου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Τομπόλ, το 2009 αγωνίστηκε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,ενώ μετρά και 76 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα (συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2010).

Στην Ελλάδα ντεμπουτάρισε στις αρχές του Φλεβάρη και στην ήττα (2-0) της Λεωφόρου, όμως έκτοτε ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και για περίπου δύο μήνες έμεινε εκτός δράσης. Επέστρεψε γερός στα play-outs και στο 90'+2' του αγώνα με τους «πράσινους» έδειξε την κλάση του, αφού με ωραίο συρτό αριστερό σουτ/πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το συγκεκριμένο buzzer beater ενδέχεται να κρατήσει τη Λαμία στη μεγάλη κατηγορία.

Ετσι σκόραρε σε 7η διαφορετική χώρα, καθώς τουλάχιστον μία φορά δίχτυα βρήκε στην πατρίδα του (Παρτιζάν), στην Αγγλία (Β' ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάινεντ), στη Γερμανία (Κολωνία), στη Ρωσία (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), στη Κίνα (Γιουάντα) και το Καζακστάν (Τομπόλ).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα