Ζόραν Τόσιτς στο Gazzetta: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υπογραφή στη Γιουνάιτεντ, παλαιότερα με ήθελαν μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες»

Νότης Χάλαρης
Ζόραν Τόσιτς στο Gazzetta: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υπογραφή στη Γιουνάιτεντ, παλαιότερα με ήθελαν μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες»

bet365

Η Λαμία ενεργοποίησε τη... βόμβα που ακούει στο όνομα του Ζόραν Τόσιτς και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τον ερχομό του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα όσα θέλει να πετύχει με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Λίγα 24ωρα πριν την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η Λαμία προχώρησε σε μία μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση στα ελληνικά δρώμενα καθώς πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Ζόραν Τόσιτς.

Έναν ποδοσφαιριστή με αρκετά βαρύ βιογραφικό, δαπανηρές μεταγραφές αλλά και παρουσίες σε υψηλό επίπεδο. Ο 35χρονος εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει με την εμπειρία του αλλά και την ποιότητα του να σωθεί η ομάδα της Φθιώτιδας που βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα της Superleague.

Έχοντας μείνει ελεύθερος από την Τομπόλ του Καζακστάν, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αποδέχθηκε την πρόκληση της Ελλάδας για να συνεχίσει την καριέρα του. Ωστόσο αυτά που έχει ζήσει αρκούν για να αποτελέσει μία... βόμβα για το ελληνικό κλαμπ. Μιλάμε για το αγόρι που σε ηλικία 20 ετών έκανε την Παρτιζάν να δώσει 400 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει και 1,5 χρόνο μετά, τα μετέτρεψε σε 7 εκατ. ευρώ (!) για να τον αγοράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε τη μεταγραφή του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού μετά την επιτυχία που είχε το... ρίσκο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Εκείνος και ο Άνταμ Λιάγιτς ήταν τα δύο wonderkid που είχε ξεχωρίσει ο σπουδαίος κόουτς από τη Σερβία και αμέσως, βρέθηκαν στο κατώφλι των «κόκκινων διαβόλων».

Αν και έμεινα για ένα χρόνο και δεν βρήκε εύκολα χρόνο συμμετοχής, ο Τόσιτς πανηγύρισε έναν τίτλο Premier League ωστόσο προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Κολωνία τον Γενάρη του 2010. Εκεί επαλήθευσε το ταλέντο του με πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 14 συμμετοχές, με πολλούς να πιστεύουν ότι θα πάρει μία δεύτερη ευκαιρία στον αγγλικό σύλλογο, όμως το ποδοσφαιρικό πεπρωμένο του, ήταν αλλού.

Ήταν στη Ρωσία. Εκεί όπου έχτισε το δικό του όνομα και έκανε τα 9,5 εκατ. ευρώ να φαίνονται... λίγα μπροστά στην προσφορά του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου μέσα σε επτά χρόνια, έγινε από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη του ρόστερ. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μέτρησε 241 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και στο Champions League αλλά και στο Europa League. Ταυτόχρονα πρόσθεσε στη συλλογή του τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ρωσίας, πετυχαίνοντας 47 γκολ και μοιράζοντας 41 ασίστ συνολικά.

Ακολούθησε ο επαναπατρισμός του για χάρη της Παρτιζάν αλλά και η πρόκληση στο Καζακστάν με την Τομπόλ, όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας. Μετά από όλο αυτό το ταξίδι, ήρθε η ώρα για το κεφάλαιο της Ελλάδας και συγκεκριμένα, αυτό της Λαμίας, με τον γνωστό ατζέντη Σέρχιο Τσέροβιτς να βρίσκεται πίσω από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Ζόραν Τόσιτς, με αφορμή τη μεταγραφή του στον ελληνικό σύλλογο, μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε στην απόφαση να έρθει στην Ελλάδα, το story πίσω από τη συμφωνία αλλά και τις στιγμές που έχει κρατήσει στο μυαλό του από την καριέρα του.

- Αρχικά πείτε μου πώς αισθάνεστε που είστε ποδοσφαιριστής της Λαμίας και αν ήταν εύκολη απόφαση να αποδεχθείτε την πρόταση της ομάδας;

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μετά από δύο χρόνια στο Καζακστάν ήθελα μια νέα πρόκληση και νομίζω ότι αυτή η κίνηση θα μου τη δώσει. Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, και η Superleague είναι ακριβώς αυτό που θέλω».

- Ποιο είναι το story πίσω από τη μεταγραφή σας;

«Ήμουν στη Σερβία όταν με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης και με ρώτησε ενδιαφέρομαι να έρθω στη Λαμία. Μετά από δύο μέρες ήρθε η επίσημη προσφορά και δέχτηκα».

- Μιλήσατε με κάποιον πριν έρθετε και τι μάθατε για την Ελλάδα και τη Λαμία;

«Ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο Οζέγκοβιτς, παίζει στον Βόλο και μου είπε ότι η Λαμία είναι καλή ομάδα και δεν της αξίζει να είναι στη θέση που είναι τώρα. Πιστεύω ότι έχουμε ποιότητα και με αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους για τη φετινή σεζόν».

- Είχατε ποτέ ξανά πρόταση να έρθετε στην Ελλάδα και γιατί δεν είχατε αποδεχθεί την προοπτική τότε;

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πολλές συζητήσεις για ελληνικές ομάδες αλλά ποτέ δεν έφτασα τόσο κοντά όπως τώρα. Δεν θέλω να αναφέρω τις ομάδες. Αλλά όλες τους ήταν από τις πρώτες 3-4 θέσεις. Ήταν τότε που έπαιζα την τελευταία μου σεζόν στη Ρωσία».

- Ποιοι είναι οι στόχοι σας στη Λαμία;

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, να μείνει στην κατηγορία. Ελπίζω να αρχίσω να παίζω σύντομα και να είμαι χρήσιμος. Έχουμε τα πάντα στα χέρια μας και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

- Έχετε παίξει σε μεγάλα κλαμπ στην καριέρα σας και μεταξύ αυτών ήταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι θυμάστε από τότε και ποια ήταν η σχέση σας με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον;

«Για μένα ήταν όνειρο να παίξω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήμουν νέος και εκείνη η χρονιά με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ ως παίκτης και ως άνθρωπος. Δεν είχα την ευκαιρία να παίζω συχνά, αλλά ακόμη και η καθημερινή προπόνηση με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο ήταν πιο δύσκολη από το να παίζω παιχνίδια σε άλλα πρωταθλήματα. Ο κ. Φέργκιουσον είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και προπονητής που κέρδισε όλα τα πιθανά τρόπαια. Ήταν υπέροχο να παίζεις υπό τις εντολές του».

- Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ στην ποδοσφαιρική σου καριέρα μέχρι σήμερα;

«Θεωρώ πώς η στιγμή που υπογράφω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Από εκεί και πέρα, το γκολ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League αλλά και το τέρμα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Αυτό το γκολ έκανε την ΤΣΣΚΑ Πρωταθλήτρια…»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα