ΠΑΟΚ: Μόνο ένα πράγμα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ: Μόνο ένα πράγμα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο πρωτάθλημα, καταγράφοντας και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ.

Όποιος δεν παραδέχεται ότι εξελίσσεται το πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι άμπαλος ή εμπαθής και στημένος. Μια από τα ίδια και για όποιον δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους ξεκινούν από την ίδια βάση.

«Τα έχουμε δει όλα…» λέμε και γράφουμε πολλές φορές για τις διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν στο χώρο, αλλά δεν είναι έτσι. Κατ’ αρχάς πάντα κάτι προκύπτει που δεν το έχουμε ξαναζήσει, όπως για παράδειγμα η βραδιά της περασμένης Τετάρτης με την εξέλιξη και τα αποτελέσματα στους αγώνες Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Όλο αυτό το πρωτάθλημα δεν το έχουμε ξαναζήσει και ποιος ξέρει τις μας περιμένει στα ματς που έρχονται (με την καλή έννοια…).

Ένα πράγμα μόνο δεν έχουμε ζήσει στο ποδόσφαιρό μας. Ένα μόνο πράγμα δεν γίνεται ΠΟΤΕ και από κανέναν!

- Χάνει η ομάδα μας; ΠΑΝΤΑ φταίει κάποιος άλλος, κάτι άλλο εκτός από εμάς!

 

- Δεν παίζουμε καλά; Προφανώς και «φταίει» ο διαιτητής!

- Δεν βάζουμε γκολ; Μπορεί να φταίνε οι μπάλες, το χόρτο, τα κοντά δοκάρια! Εμείς ΠΟΤΕ!

- Έχουμε χάλια άμυνα; Κάτι άλλο «φταίει» και εδώ.

- Δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο; Μάλλον φταίει η ακρίβεια, ο καιρός, όχι όμως «εμείς».

- Γίνονται επεισόδια; Εννοείται ότι τα προκάλεσαν κάποιες άλλες δυνάμεις και εμείς δεν έχουμε ευθύνη!

Σε γενικές γραμμές ΠΑΝΤΑ φταίνε οι άλλοι, οι «κακοί αντίπαλοι», οι διαιτητές, η ΕΠΟ, προφανώς και τα ΜΜΕ με τους δημοσιογράφους, η Κυβέρνηση, η Αστυνομία, οι Γερμανοί, οι Τούρκοι, η UEFA, η FIFA, το ΝΑΤΟ… ΌΛΟΙ και όλα ΕΚΤΟΣ από εμάς!

ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο δεν γίνεται αυτοκριτική! Ποτέ κανείς δεν αναλαμβάνει με ειλικρίνεια την ευθύνη του λάθους και πάντα πρέπει να βρίσκεται ένας άλλος «φταίχτης». Γιατί στο κάτω-κάτω δεν μπορούμε χωρίς… βαρβάρους! Χωρίς άλλους φταίχτες! Και όταν δεν υπάρχουν, κάνουμε τα πάντα για να τους δημιουργήσουμε!

Φέτος όλη τη χρονιά πορευτήκαμε με το «παραμύθι» ότι η ένταση προκύπτει από την απουσία καλών ξένων διαιτητών. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός βγήκε να μας πείσει ότι το πρόβλημα είναι οι διαιτητές! Και το έγραφα και παρακαλούσα να έρθουν, για να αποδειχθεί η μία και μοναδική αλήθεια, όταν και αυτοί θα απαξιωθούν επειδή… δεν θα ευνοήσουν τους τοξικούς και τη μεθοδολογία τους.

Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι οι παράγοντες των ομάδων, όλοι εκείνοι που επιδιώκουν την εύνοια και ποτέ δεν παραδέχονται τις ευθύνες τους, ψάχνοντας για… «άλλους ενόχους».

Τα ίδια και τώρα με το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Και τι δεν είδαμε, δεν διαβάσαμε και δεν ακούσαμε! Με τη νέα έννοια της επικοινωνίας να μπαίνει στην καθημερινότητα όλων των παραγόντων που προσπαθούν ΚΑΘΕ μέρα ΟΛΗ μέρα να βρουν αλλού τους «φταίχτες». Και συνεχίζουμε στο ίδιο το μοτίβο: Οι παίκτες και οι προπονητές κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για να τονώσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων και από πίσω πολλοί παράγοντες, ψάχνουν να βρουν τρόπο για να επιτεθούν στους άλλους μπας και κάτι κερδίσουν σε εντυπώσεις και στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Αρρώστησαν οι του Παναθηναϊκού, αντέδρασαν οι της ΑΕΚ, αλλά όχι απευθείας, να… κάτι είπε ο Αλμέιδα, ίσως εννοούσε κάτι άλλο, να και ο Ολυμπιακός με τη Λίγκα, τι… έγινε, τι… θα γίνει με τις αλήθειας και τα ψέματα και ποτέ κανείς να μην σέβεται το ποδόσφαιρο, ποτέ να κανείς να μην κάνει αυτοκριτική! Το θεωρούν ένδειξη αδυναμίας και γι’ αυτό η κατάσταση θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Ειδικά αν επιστρέψουμε στη συνθήκη των Ελλήνων διαιτητών. Όχι επειδή αυτοί είναι τόσο κακοί, αλλά επειδή είναι εύκολο να πάρουν το ρόλο των… «βαρβάρων-φταιχτών» και όταν μπουν εκεί δεν τους σώζει τίποτα! Εκπληκτικό το γεγονός ότι σήμερα στις 12 θα γίνονταν Συμβούλιο στη Λίγκα για να παρθούν αποφάσεις…

ΠΑΟΚ και νίκες

Στα αγωνιστικά και με τους αγώνες να γίνονται αύριο, εκτιμώ ότι το ποσοστό της ΑΕΚ για τον τίτλο μεγαλώνει. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί πολύ περισσότερη από τη ρέντα που τον συνόδευσε σε όλη τη σεζόν και το μόνο του πλεονέκτημα πέρα από την ισοβαθμία, είναι το άδειο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα κρίμα και για τον Άρη που ενώ είναι φορμαρισμένος, του προέκυψαν σημαντικά προβλήματα.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ έχει μία τελευταία ευκαιρία στο πρωτάθλημα να περάσει τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν στην προτελευταία αγωνιστική και φυσικά να τον κερδίσει στην Τούμπα την άλλη Κυριακή.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για μεγάλο διάστημα τέταρτος, αλλά τώρα… τελείωσαν τα ψέματα. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, χάθηκαν πολλοί βαθμοί, τώρα όμως ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με το καλό ποδόσφαιρο που παίζει, πρέπει να κάνει την ύστατη προσπάθεια να προσπεράσει τον Ολυμπιακό των τεσσάρων προπονητών.

Εδώ και λίγες ημέρες με τις εμφανίσεις κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό οι παίκτες του Λουτσέσκου παίρνουν αυτοπεποίθηση, ενώ και οι τραυματίες παίρνουν χρόνο για να επιστρέψουν στους δύο τελικούς.

Ε, δεν μπορεί! Μετά από τόσα κείμενα, λογικά όλοι έχουν καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φέτος μόνο τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και έναν τελικό πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, με έπαθλο ένα καλύτερο καλοκαίρι στα προκριματικά της UEFA και των διοργανώσεών της.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.