Play-outs της Stoiximan Super League 1: Το Σάββατο που μπορεί να κρίνει οριστικά το ποιοι υποβιβάζονται

Από τον Ιωνικό με τον ΠΑΣ

bet365

Η 6η αγωνιστική των play-Outs της Stoiximan Super League 1 είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει την πλέον βαρύνουσα σημασία για τις ομάδες που θα πέσουν κατηγορία!

Ξανά ώρα play-Outs στη Stoiximan Super League 1. Η 6η αγωνιστική των play-Outs μπορεί να ξεκαθαρίσει τελείως την υπόθεση του υποβιβασμού. Από τη στιγμή που η Λαμία επικρατήσει του Λεβαδειακού και ο Ιωνικός δεν νικήσει στην Κρήτη, θα είναι μία εξέλιξη που θα οδηγήσει Ιωνικό και Λεβαδειακό στη Super League 2 (σε ενδεχόμενη ισοβαθμία Ιωνικού, Λαμίας στους 28 θα είναι από πάνω οι Νικαιώτες).

Ουσιαστικά οι «30άρηδες» - σε βαθμολογικό επίπεδο - Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός θα πέσουν μόνο σε ελάχιστα (1-2) και εκατέρωθεν ακραία σενάρια, αλλά επίσημα δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί. Αντίθετα ο Λεβαδειακός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και ενώ οι Ιωνικός και Λαμία κινδυνεύουν άμεσα.

Στο Gazzetta έχετε διαβάσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το τι θέλουν οι ομάδες. Για να τα δούμε ξανά.

ΠΑΣ Γιάννινα, 30 βαθμοί

Θα μείνει κατηγορία εάν πάρει έναν βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του ή εφόσον ο Ιωνικός δεν κάνει το απόλυτο. Υποβιβάζεται για παράδειγμα εάν μείνει στους 30 με τη Λαμία και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο Ιωνικός θα έχει φτάσει στους 31.

Αστέρας Τρίπολης, 30 βαθμοί

Επίσης θέλει έναν πόντο ώστε να εξασφαλιστεί μαθηματικά ή επίσης αν δεν κάνει το απόλυτο ο Ιωνικός. Θα πέσει εφόσον μείνει στους 30 με τον Λεβαδειακό και οι Νικαιώτες πάνε 31.

Παναιτωλικός, 30 βαθμοί

Ακόμα με έναν βαθμό θα είναι ότι και αν συμβεί και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία ή εκ νέου δεν κάνουν το απόλυτο οι Ιωνικός και Λεβαδειακός. Πέφτει σε ορισμένα σενάρια όπως αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας στους 30 με Αστέρα, Λεβαδειακό, Λαμία και ανάλογα τα γκολ σε πιθανή στους 30 με Λεβαδειακό, Λαμία.

Λαμία, 27 βαθμοί

Με τέσσερις πόντους στα δύο τελευταία της ματς είναι μαθηματικά εξασφαλισμένη. Εάν νικήσει τον Λεβαδειακό και ο Ιωνικός δεν επικρατήσει του ΟΦΗ τότε θα σωθεί από την επόμενη αγωνιστική. Σε κάθε άλλη εξέλιξη θα τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε.

Ιωνικός, 25 βαθμοί

Εάν κάνει το απόλυτο με το 2 στα 2 μέχρι το φινάλε θα μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Σε κάθε άλλη εξέλιξη θα εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Λεβαδειακός, 24 βαθμοί

Η μόνη ομάδα της ουράς που δεν ορίζει 100% την τύχη του. Και αυτό διότι θέλει το απόλυτο και περαιτέρω συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν μείνει με τη Λαμία στους 30 ενδέχεται να υστερεί (θα παιχθεί στη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς) και ενώ βρίσκεται από «κάτω» σε ενδεχόμενη τριπλή στους 28 με Λαμία, Ιωνικό (σε αυτή την περίπτωση θα υποβιβαστεί και η Λαμία).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Τώρα σε σχέση με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου. Ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ τον Ιωνικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Αστέρα Τρίπολης και η Λαμία τον Λεβαδειακό με κοινή ώρα έναρξης.

Στον Ατρόμητο εκτός θα είναι ο Κιάρτανσον καθώς «έχασε» μεσοβδόμαδα κάποιες προπονήσεις λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε και κρίθηκε ανέτοιμος. Αντίθετα αποθεραπεύτηκε και υπολογίζεται ο Ροτάριου.

Νοκ άουτ από το ματς του Παναιτωλικού στο Περιστέρι τέθηκε ο Μάρτενσον, καθώς ο Σουηδός χαφ δεν υπολογίζεται λόγω ενοχλήσεων. Αντίθετα επιστρέφει ο Μλάντεν που εξέτισε και ενώ δεν υπολογίζονται εκ νέου οι Μπακάκης, Νταγκό, Λιάβας και Χατζηθεοδωρίδης.

Με αρκετές απουσίες θα υποδεχθεί ο ΟΦΗ τον Ιωνικό, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για την τρέχουσα σεζόν. Οι Νέιρα, Τοράλ, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης έμειναν για διάφορους λόγους εκτός, όπως και ο Ντζου που έχει να παίξει για περίπου 2,5 μήνες και δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Ιωνικό ενόψει του «τελικού» με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (αν η ομάδα δεν νικήσει και η Λαμία επικρατήσει του Λεβαδειακού, τότε θα υποβιβαστεί). Ο Σεμπά τέθηκε νοκ άουτ από το ματς λόγω προβλήματος στον προσαγωγό και αυτόματα στη Νεάπολη «έχασαν» ένα από τα βασικά επιθετικά τους «όπλα».

Χρόνο συμμετοχής με τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από περίπου 2,5 μήνες ενδέχεται να πάρει ο Καραχάλιος, καθώς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας του για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Τσιφτσής, Καρμόνα, Τζουκάνοβιτς και Γκαρντάφσκι δεν υπολογίζονται στον Αστέρα για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λεβαδειακός αναχώρησε για την πόλη της Λαμίας σε μία αποστολή όπου βρίσκονται όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει την τελική 20άδα το Σάββατο στο γήπεδο. Αποστολή το Σάββατο θα βγάλει και η Λαμία, που έχει ως ένα μεγάλο ερωτηματικό τον τραυματία Βέργο. Όλα τα ματς των play-Outs όπως και των play-Offs θα έχουν κοινή ώρα, στις 20.00.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των play-Outs

Σάββατο 6 Μαϊου

20.00: Ατρόμητος - Παναιτωλικός (NS2)
20.00: ΟΦΗ - Ιωνικός (COSMOTE SPORTS TV 2)
20.00: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (NS PRIME)
20.00: Λαμία - Λεβαδειακός (COSMOTE SPORTS TV 1)

Η βαθμολογία

7. ΟΦΗ 37
8. Ατρόμητος 34
9. ΠΑΣ Γιάννινα 30
10. Αστέρας Τρίπολης 30
11. Παναιτωλικός 30
12. Λαμία 27
----------------------
13. Ιωνικός 25
14. Λεβαδειακός 24

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Play-Offs και Play-Outs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Play-Offs / Play-Outs αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Play-Offs / Play-Outs αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα