Κι όμως ο Ολυμπιακός κερδίζει πλέον μόνο χωρίς κόσμο τον Παναθηναϊκό!

Κι όμως ο Ολυμπιακός κερδίζει πλέον μόνο χωρίς κόσμο τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα των τελευταίων ετών στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κάτω από μία ιδιαίτερη παράμετρο.

Τα ντέρμπι των δύο αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό δεδομένο τα τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκη. Κάτι θεωρητικά απροσδόκητο, για το οποίο ίσως να υπάρξει μία εξήγηση.

Τι εννοώ: ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει μέσα στον Πειραιά τον Παναθηναϊκό με κόσμο στο γήπεδο του 6,5 χρόνια! Από τις 6 Νοεμβρίου του 2016, όταν είχε κάνει 3-0 επί των «πράσινων» με προπονητή τον Μπέντο και σκόρερ τους Μποτία, Ελιουνούσι και Ιντέγε! Έκτοτε έχουν γίνει στο Καραϊσκάκη εννιά ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, έξι για την κανονική διάρκεια και τρία για τα play-offs.

Τι αποτελέσματα έχουν έρθει; Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει με τον κόσμο του στο γήπεδο (από 16.000 έως 32.000 εισιτήρια) ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό! Έχει φέρει τρεις ισοπαλίες κι έχει χάσει μια μία φορά.

Αναλυτικά

11.11.2018 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1

3.10.2021 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-0

11.5.2022 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-2

25.2.2023 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-0

Αντιθέτως, στα πέντε παιχνίδια που έχουν γίνει χωρίς κόσμο (τα δύο πρώτα λόγω τιμωρίας έδρας και τα άλλα τρία λόγω κορονοϊού) ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει από τον Παναθηναϊκό. Έχει μία ισοπαλία στο πρώτο από τα πέντε παιχνίδια και τέσσερις συνεχόμενες νίκες!

Χουάνκαρ - Εμβιλά

Αναλυτικά

4.3.2018 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1

5.1.2020 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0

21.6.2020 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0

21.11.2020 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0

11.4.2021 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-1

Είναι ένα συγκλονιστικό δεδομένο! Ποιος ο Ολυμπιακός, πού στο Καραϊσκάκη, να μην κερδίζει τον Παναθηναϊκό έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο του. και να τον κερδίζει όταν λείπει από την εξέδρα ο κόσμος του! Μπορεί να υπάρχει εξήγηση η, απλά είναι κάτι συγκυριακό; Συγκυρία, όμως, που υπάρχει σε εννιά παιχνίδια εδώ και 6,5 χρόνια πόσο συγκυρία μπορεί να είναι; Και μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν μίας; Ότι δηλαδή οι παίκτες του Ολυμπιακού αγχώνονται και πιέζονται παραπάνω απ΄ ότι πρέπει όταν παίζουν μπροστά στους οπαδούς τους;

Ας βάλουμε πάνω στο τραπέζι και μία άλλη παράμετρο: ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία ντέρμπι του για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ σε Καραϊσκάκη με κόσμο επίσης δεν έχει νίκη! Έχει δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0) και μία ήττα (1-3). Αντίθετα, στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη χωρίς κόσμο είχε τέσσερις νίκες (!): 3-0, 3-0, 2-0 κι 1-0. Την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια την έχει κερδίσει στον Πειραιά με κόσμο μόνο μία φορά, στο φετινό 2-1 για το Κύπελλο, και μάλιστα νίκη χωρίς αντίκρισμα, λόγω του 0-3 του πρώτου αγώνα στη Φιλαδέλφεια.

Πάολο Φερνάντες - Ολυμπιακός

Πάνω-κάτω το ίδιο έχει γίνει, όμως, και στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη! Στα πέντε που έγιναν χωρίς κόσμο λόγω του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερις νίκες (2-0, 1-0, 3-0, 2-1) και μία ήττα (0-1) ενώ ήταν ήδη και μαθηματικά πρωταθλητής. Αντιθέτως, στα τέσσερα που έχουν γίνει με κόσμο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει μία ήττα (1-2), δύο ισοπαλίες (1-1 κι 1-1) και μία νίκη (3-1). Η δε μία ισοπαλία σήμανε τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο. Η δε νίκη του (3-1) είναι η μοναδική με κόσμο στο Καραϊσκάκη εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Όλο αυτό το θεωρητικά παράδοξο μπορεί ως ένα σημείο να εξηγηθεί από το ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε την καλύτερη του εκδοχή ομάδας στη διετία από το καλοκαίρι του 2019 έως το καλοκαίρι του 2021, διάστημα στο οποίο έφερε και τα καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι. Αλλά και πάλι, η εξήγηση είναι επαρκής σε ένα ποσοστό λιγότερο του 50%...

Άσχετο: Δεν είχα κρύψει, όταν ρωτήθηκα τις προάλλες στο ραδιόφωνο, ότι θεωρούσα ιδανική επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού τον Μπαράκ Μπαχάρ, της Μακάμπι Χάιφα. Είναι δε αλήθεια ότι ο Ισραηλινός είχε ρεύμα και εντός Ολυμπιακού, που αυτό έχει σημασία κι όχι τι θα ήθελα εγώ. Με τη διαφορά ότι ο Ερυθρός Αστέρας είχε την πολυτέλεια να έχει στεφθεί πρωταθλητής από τον Ιανουάριο, άρα να κάνει τις κινήσεις του πολύ πιο έγκαιρα. Κι επιπλέον είχε το αβαντάζ να δώσει στον Μπαχάρ απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός τον Μάρτιο που ο Αστέρας τα βρήκε με τον Εβραίο προπονητή, ήταν μέσα στη μάχη του τίτλου. Να υπενθυμίσω ότι η διαφορά του από τον πρώτο Παναθηναϊκό ήταν τρεις βαθμοί και από τη δεύτερη ΑΕΚ ένας βαθμός. Κατά συνέπεια, δεν ήταν εύκολο να ψάχνει παράλληλα για προπονητή. Να σας αποκαλύψω δε ότι το συμβόλαιο με τον Μίτσελ ήταν ουσιαστικά μονοετές, αλλά με αυτόματη επέκταση του συμβολαίου του σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου. Άρα, αν ο Ολυμπιακός το έπαιρνε, ο Μίτσελ υποχρεωτικά θα έμενε.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.