Ολυμπιακός: Το τάνγκο που θέλει δύο και οι τρεις πόλοι για το νέο προπονητή

Ολυμπιακός: Το τάνγκο που θέλει δύο και οι τρεις πόλοι για το νέο προπονητή

Ολυμπιακός: Το τάνγκο που θέλει δύο και οι τρεις πόλοι για το νέο προπονητή

bet365

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε για τη νέα χρονιά έναν προπονητή στιλ Γκαγιάρδο, Κρέσπο ή και Μαρτίνες όμως το αργεντίνικο τάνγκο δεν χορεύεται με ένα άτομο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς. 

Έχει γίνει ο κακός... χαμός με τα ονόματα προπονητών στον Ολυμπιακό.

Διαβάζει ο κόσμος κάθε μέρα πέντε και πάνω ονόματα και κάπου μπερδεύεται. Και αυτό γιατί έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 20 ονόματα και προχωράμε. Και ονόματα απ' ότι αγορά μπορεί να φανταστεί κανείς. Προσπαθεί και ο κόσμος να καταλάβει το τι και το πως έχοντας την αγωνία του για το τι εξελίξεις θα επακαλουθήσουν.

Αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό υπάρχουν τρεις πόλοι ως προς την αναζήτηση του επόμενου προπονητή. Πρώτον οι πιο... έτοιμοι που έχουν δουλέψει σε μεγάλες ομάδες όπως πχ ο Γκατούζο, υπάρχουν οι πιο ψαγμένες επιλογές - αλά Μαρτίνς - όπως πχ ο Αργεντίνος Μαρτίνες και υπάρχει ή υπήρχε και ένας τρίτος πόλος με προπονητές δοκιμασμένους στην Ελλάδα όπως πχ ο Ζαρντίμ. Τρεις διαφορετικές διαδρομές αλλά ένας κοινός παρονομαστής: η πιο σωστή και ενδεδειγμένη λύση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στο θέμα των προπονητών έχει να κάνει με την Αργεντινή. Είναι ένα Πρωτάθλημα που αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και για παίκτες αλλά και για προπονητές, όμως είναι ίσως η πρώτη φορά που παίζουν δυνατή... μπάλα προπονητές από την Αργεντινή.

Από τον Κρέσπο και τον Μαρτίνες, δύο Αργεντίνους προπονητές που κάνουν γκελ στο Λιμάνι μέχρι και τον Τάτα Μαρτίνο ή και τον Γκαγιάρδο. Βέβαια το τανγκό ή τάνγκο που... γεννήθηκε, ήκμασε και ακμάζει ακόμη στην περιοχή του Ρίο δε Λα Πλάτα, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, θέλει δύο για να μπορέσεις να το χορέψεις.

Το τάνγκο θέλει πάντα δύο άτομα. Άρα δεν είναι μόνο το τι θέλει ο Ολυμπιακός. Είναι και το τι θέλουν οι υποψήφιοι προπονητές.

Αυτό που θέλει και χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι πολύ συγκεκριμένο

Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στην πιο κρίσιμη ever απόφασή του σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Ιδανικά θα ήθελε έναν... ψημένο και έτοιμο προπονητή που να έχει πάρει και μία... ιδέα από το τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα. Ας είναι όμως και... έτοιμος προπονητής και μία δυνατή προσωπικότητα στον πάγκο.

Θέλει έναν προπονητή ικανό να μπορεί να καθοδηγήσει σωστά τον Ολυμπιακό. Να... χτίσει ένα καλό σύνολο και να επαναφέρει την ομάδα στον σωστό δρόμο και τον δρόμο που έχει μάθει και συνηθίσει. Για αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία ο Ολυμπιακός να πετύχει... διάνα.

Διότι εάν δεν ληφθεί η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για τη νέα χρονιά αυτό μπορεί να επηρεάσει όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε αυτή τη φάση εκτός από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχουν και άλλα στελέχη της ομάδας που... τρέχουν τις σχετικές επαφές. Και έχουν ανοίξει το δίκτυο των επαφών τους σε αρκετές χώρες. Εκτός από το κλασικό ιβηρικό μοντέλο ο Ολυμπιακός βλέπουμε πως τσέκαρε και τσεκάρει και την ιταλική αγορά και Ολλανδούς προπονητές αλλά και τεχνικούς από την Αργεντινή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.