Τι μας έδειξαν οι…επιστρέψαντες στον Ολυμπιακό και τι θα απογείωνε τον Φορτούνη

Τι μας έδειξαν οι…επιστρέψαντες στον Ολυμπιακό και τι θα απογείωνε τον Φορτούνη

Τι μας έδειξαν οι…επιστρέψαντες στον Ολυμπιακό και τι θα απογείωνε τον Φορτούνη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο  gazzetta την εικόνα των Τζολάκη, Ντόη, Ραμόν, Κασάμι και  έχει και κάτι για τον Φορτούνη.

Αντί προλόγου: Μία στιγμή από το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού που έμεινε στο μυαλό μου; Σε αντεπίθεση του Βόλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο πρώτος που γύρισε πίσω κι έκοψε ήταν ο Φορτούνης.

Ο Ανιγκό φαίνεται ότι έχει ένα κανόνα: όταν χάνει ο Ολυμπιακός κάνει πέντε έως εφτά αλλαγές στην ενδεκάδα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι!

Έτσι, μετά την ήττα (1-2) από τον Άρη στο Χαριλάου έκανε εφτά αλλαγές στην ενδεκάδα στο νικηφόρο παιχνίδι με το Βόλο (5-0) στο Καραϊσκάκη. Όπως μετά την ήττα (1-3) από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη είχε κάνει πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη (1-2). Κι όπως μετά την ήττα (0-2) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είχε κάνει πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του νικηφόρου (2-1) αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο.

Αντιθέτως, όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει, περιορίζει τις αλλαγές του. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (0-2) είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3-1) στο Καραϊσκάκη. Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (1-3) είχε μόλις μια αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (2-1) για το Κύπελλο. Άρα, αν το συνεχίσει αυτό, αύριο στη Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ δεν θα έχει πάνω από δύο-τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που κέρδισε προχθές το Βόλο. Κι ο θεός (του ποδοσφαίρου) βοηθός…

Τέλος πάντων, ας επικεντρωθούμε στην εικόνα τεσσάρων παικτών που είχαν να παίξουν καιρό η, γενικά δεν παίζουν τακτικά.

Ο Τζολάκης

Τζολάκης. Είχε να παίξει σχεδόν τρεις μήνες, από τις 9 Φεβρουαρίου και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 για το Κύπελλο. Έδειξε, όμως, ετοιμότητα, όσες φορές χρειάστηκε, είτε για να μπλοκάρει η, να διώξει κάποια επικίνδυνα σουτ εκτός περιοχής, είτε για να βγει γρήγορα από την εστία του προκειμένου να προλάβει απειλητικές καταστάσεις. Μου έκανε καλή εντύπωση πρώτον η ταχύτητα με την οποία βγήκε και καθάρισε μία φάση σε πάσα στην πλάτη του Παπασταθόπουλου και δεύτερον η ψυχραιμία που έδειξε με την μπάλα στα πόδια. Βεβαίως, αύριο θα δεχθεί πίεση στη Φιλαδέλφεια, αλλά κι εκεί έχει ξαναπαίξει και στην Τούμπα. Το θέμα είναι να τον βοηθήσουν κι οι συμπαίκτες του κι όχι να του βάζουν αυτογκόλ η, να κάνουν πέναλτι, όπως στο 0-3 από την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο τον Φεβρουάριο.

Ο Ντόι

Ντόη. Κι αυτός είχε να παίξει από ΑΕΚ-Ολυμπιακός (!), αλλά από το 1-3 για το πρωτάθλημα στις 12 Μαρτίου. Έκτοτε δεν τον ξαναέβαλαν, λες και τον τιμώρησαν που είχε κάνει ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη του φετινή νίκη! Με το Βόλο ήταν εξαιρετικός, από την αρχή, ωστόσο πήρε κι εξτρά ώθηση από το γκολ που έβαλε με την προβολή την σωστή στιγμή και στη σωστή θέση. Δεν έπαιζε ο Οζέγκοβιτς για να τον τεστάραμε καλύτερα, όμως είχε δυναμικές κι ενίοτε δύσκολες επεμβάσεις, καλές τοποθετήσεις, καθάρισε σέντρες με το κεφάλι, μπλόκαρε ένα σουτ και διακρίθηκε για την ηρεμία του στο πάσινγκ γκέιμ και για την περίσσια αυτοπεποίθηση που έδειξε παίρνοντας μία φορά την μπάλα και κατεβάζοντας την ψηλά, περνώντας μέσα από το πρες των αντίπαλων. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στη Φιλαδέλφεια. Σημείωση-κίνδυνος: σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις δεν είχε καλή συνεννόηση στο οφσάιντ με τον Παπασταθόπουλου.

Ο Ραμόν

Ραμόν. Κι αυτός είχε να παίξει καιρό, από το 5-0 με το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη στις 5 Μαρτίου. Αν μη τι άλλο έβγαλε ενέργεια από την αριστερή πλευρά με τις συχνές προωθήσεις του. Από τις πέντε σέντρες του οι τρεις ήταν αρκετά επικίνδυνες, ενώ δύο γυρίσματα που πραγματοποίησε ήταν για σουτ από πραγματικά καλές θέσεις. Με όπλο την ταχύτητα καθάρισε εύκολα μία επίθεση του Βόλου με σπριντ και έφυγε με ωραίο ξεπέταγμα μπροστά σε μία άλλη στιγμή έχοντας όμως κακό τελείωμα στη σέντρα. Ενώ κόβει, κλέβει, μαρκάρει, το μειονέκτημα του είναι το κάπως άτσαλο παιχνίδι. Δεν είναι «στρωτός» μπακ κι αυτό φαίνεται περισσότερο όταν παίζει αραιά και που. Κάποια άσχημα κοντρόλ τον κάνουν να χάνει μπάλες, ορισμένες στιγμές κάνει φάουλ χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενώ ορισμένα μαρκαρίσματα είναι ενίοτε ανορθόδοξα, αν και συνήθως αποτελεσματικά. Προσωπικά, θα ήθελε αν τον δω σε ένα από τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ η, ΠΑΟ. Ειδάλλως, θα τελειώσει η σεζόν και θα τον έχουμε δει μόνο σε εύκολα ματς με μικρομεσαίες ομάδες.

Ο Κασάμι

Κασάμι. Για πρώτη φορά έπαιξε βασικός σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, μετά τον Άρη και με τον Βόλο! Τουλάχιστον μπορεί να πει ότι τα έδωσε όλα, έστω κι αν είναι ερωτηματικό αν αυτά αρκούν για δεδομένα Ολυμπιακού. πραγματικά γεμάτη όμως η εμφάνιση του. Έκλεβε, έκοβε, κάποιες φορές και με εντυπωσιακά, αλλά και κρίσιμα τάκλιν με καλές επιστροφές, αλλά και απειλούσε βγαίνοντας συνεχώς ως κρυφός φορ. Τα ποσοστά ευστοχίας του δεν τα λες καλά (ένα γκολ σε εφτά τελικές…), θα έπρεπε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα άλλες δύο φορές κι άλλες δύο να πασάρει σε συμπαίκτες κι όχι να φερθεί εγωϊστικά, όμως είναι ο μοναδικός χαφ που μπορεί να έρθει από πίσω σαν τρέιλερ και να εκτελέσει, είτε πατώντας περιοχή, είτε σουτάροντας από το ημικύκλιο, ενώ είναι επικίνδυνος και στις στατικές φάσεις. Πάσαρε κι ανάμεσα στις γραμμές, πέρασε κι άλλες καλές μπαλιές, αλλά έχει τις αδυναμίες του: κυρίως ότι άμα χάσει την μπάλα η, πασάρει άσχημα η, δεν του βγει το μαρκάρισμα, δεν μπορεί μετά να καλύψει στην αντεπίθεση του αντίπαλου, λόγω έλλειψης ταχύτητας. Θα ήταν άδικο, ωστόσο, να αγνοήσουμε το δυναμικό του παίξιμο, ότι κάλυψε επανειλημμένως τον Ραμόν από αριστερά κι ότι είχε καλές ιδέες δημιουργικά, έστω κι αν δεν βγήκαν.

Κατά τα άλλα, δεν ήταν ωραίο για την ψυχολογία του πιο φορμαρισμένου παίκτη του, του Φορτούνη, ότι η ομάδα έβαλε πέντε γκολ κι αυτός κανένα. Σε συνδυασμό με το ότι αυτούς τους τέσσερις μήνες, στους οποίους πράγματι πάει πολύ καλά, έχει σκοράρει μόλις μία φορά, κι αυτή στο 3-0 στο Βόλο το Μάρτιο. Ίσως δε πιο επώδυνο ήταν ότι ενώ είχε τέσσερις τελικές, καμία δεν ήταν πραγματικά καλή, αλλά και καμία από καθαρή φάση για γκολ. Και σε μία πέμπτη φάση την στιγμή του σουτ από καλή θέση έκανε κακό κοντρόλ.

Ο Φορτούνης

Ο Φόρτου ήταν πάλι ο άνθρωπος που έφτιαχνε και έραβε για τον Ολυμπιακό, με δύο ασίστ, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε και τα άλλα δύο γκολ που μπήκαν όσο έπαιζε! Σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις, τις πάσες που έβγαλε τις λες από πανέξυπνες, μέχρι μαγικές. Είναι δε πολύ σημαντικό ότι έχει βάλει πλέον στο παιχνίδι του και ένα εξτρά στοιχείο, ότι κλέβει με μεγάλη συχνότητα μπάλες από τον αντίπαλο, δημιουργώντας έτσι επικίνδυνες καταστάσεις-έτσι άλλωστε ξεκίνησε τη φάση του τέταρτου γκολ.

Ίσως το μόνο που του λείπει (με λίγη υπερβολή, καθώς εξακολουθεί να χάνει μπάλες στο κέντρο, με συνέπεια να βγαίνουν αντεπιθέσεις από την άλλη ομάδα) είναι το γκολ. Έτσι θα απογειωθεί και η ψυχολογία του και θα είναι κι ένα επίπεδο πάνω η απόδοση του. Μάλλον είναι αργά, τρία ματς πριν το τέλος, αλλά κατά βάση στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι αργά…

Άσχετο: Δεν ξέρω αν τελικά ο Αργεντίνος Κρέσπο αποτελέσει τον εκλεκτό του Ολυμπιακού για τον πάγκο του, αλλά φαίνεται ότι ο παλιός διεθνής άσος έχει καλό γούστο, αν κρίνουμε από αυτό το ρεπορτάζ της Lanacion της πατρίδας του…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.