Υποχρέωση νίκης και στο βάθος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας!

Υποχρέωση νίκης και στο βάθος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας!

Υποχρέωση νίκης και στο βάθος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια (τη μεγάλη σημασία αυτής), κοιτάζει αυτή που έρχεται με τον Παναθηναϊκό και έχει υστερόγραφα...

Η κούρσα του πρωταθλήματος, η διεκδίκηση και κατάκτηση αυτού, αφορά πλέον δυο μονομάχους: την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Δυο ομάδες οι οποίες συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας, αναγνωρίζονται από όλους (τους κανονικούς) ως οι καλύτερες της σεζόν που διανύουμε και δίκαια μπαίνουν στο finish της χρονιάς μαζί και με τις ίδιες πιθανότητες για να φτάσουν στη... γη της επαγγελίας που είναι φυσικά η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Δεν γίνεται να έχουμε δυο πρωταθλήτριες ομάδες, μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι άδικο βάση της πορείας μιας ολόκληρης χρονιάς, αλλά έτσι συμβαίνει και η αλήθεια είναι πως δεν θα 'χε και καμία αξία (δεν θα το γουστάραμε καν) αν γινόταν διαφορετικά.

Εδώ και προτού εστιάσουμε στο τώρα, το σήμερα, το απόψε και την εμβόλιμη αγωνιστική των play-offs, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως ανεξάρτητα με το πως θα ολοκληρωθεί η χρονιά, οι δυο συγκεκριμένες ομάδες, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, είναι και αυτές με τη μεγαλύτερη πρόοδο και εξέλιξη στο αγωνιστικό τους πρότζεκτ, οι δυο ποδοσφαιρικές περιπτώσεις ομάδων που συγκριτικά με πέρυσι, τα 'χουν πάει πολύ (μα πάρα πολύ) καλύτερα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίζουν οι άνθρωποι και οι διοικήσεις των ομάδων γιατί επιβεβαιώνει ότι όταν έχει σωστά πρόσωπα σε σωστές θέσεις και γίνεται σωστή δουλειά, νομοτελειακά, θα 'ρθει και το αποτέλεσμα, δεδομένα θα 'χει πρόοδο και εξέλιξη!

Πάμε στα αποψινά μας... Η ΑΕΚ υποδέχεται αργά το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ (στις 21:00 να θυμίσω) και αναμένεται καμίνι και γιορτή αναγνώρισης της προσπάθειας, της αξίας και του αποτελέσματος μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος του Ματίας Αλμέιδα είναι άλλωστε η ομάδα που τελείωσε από κάθε εγχώριο στόχο τους «ερυθρόλευκους» και απέδειξε στα παιχνίδια απέναντί του έως τώρα (διότι απομένει ένα ακόμη στην έδρα της ΑΕΚ) ότι είναι μεγάλη η διαφορά σε όλα τα επίπεδα στο αγωνιστικό μεταξύ των δυο ομάδων και σαφώς υπέρ της Ένωσης. Όπως δυστυχώς για την κιτρινόμαυρη φυλή, για μας δηλαδή, ήταν αντίθετα τις προηγούμενες σεζόν, όπου η ΑΕΚ δεν πρωταγωνιστούσε.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υπάρχει για την ΑΕΚ υψηλή υποχρέωση νίκης έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διατηρηθούν στην κορυφή και να πάνε με την ιδανική ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που θα δοκιμαστεί στον Βόλο που μοιάζει να ...εγκατέλειψε πλέον (και πολύ άντεξε είναι η αλήθεια)! Εκτός από το βαθμολογικό, όπου είναι το Α και το Ω, η ομάδα του Αλμέιδα έχει υποχρέωση νίκης ελέω απουσιών του αντιπάλου και αγωνιστικής κατάστασής του. Πρέπει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και τη σεζόν (το γεγονός πως σε αυτή η ΑΕΚ είναι πολύ μπροστά από την ομάδα της Τούμπας στα καθαρά αγωνιστικά) και να πετύχει τη 3η της νίκη σε τέσσερα μας φέτος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Πρώτα ο ΠΑΟΚ, μετά ο Παναθηναϊκός, κοινός ο στόχος...

ΑΕΚ

Είναι σημαντικό να γράφεις νίκες σε ματς με ανταγωνιστικό αντίπαλο και σε μια σεζόν που τον συναντάς τέσσερις φορές να τον κερδίσεις τις τρεις από αυτές... Επιβεβαιώνεις ότι είσαι καλύτερός του, το δίνεις και σε αυτόν να το εμπεδώσει, του βάζεις δύσκολα στη διαχείριση της κατάστασης αυτής και προχωράς με απογειωμένη την αυτοπεποίθηση όλων των προσώπων στο ποδοσφαιρικό τμήμα που είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις μεγάλα ματς. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι στον τελικό Κυπέλλου Novibet και όσο μια ομάδα κερδίζει περισσότερο την άλλη της το μεταφέρει όλο αυτό σε επίπεδο ψυχολογίας. Αυτό που περνάει στο εσωτερικό της ομάδας που κερδίζει είναι το «τους έχουμε αυτούς» και στο αντίπαλο στρατόπεδο «δεν μπορούμε με αυτούς φέτος»!

Όλα παίζουν ρόλο όπως για παράδειγμα στα play-offs και στην πορεία της ΑΕΚ έως τώρα ότι έχουν καταγραφεί μετά την πρεμιέρα του μίνι αυτού πρωταθλήματος (με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό) μόνο νίκες για τους κιτρινόμαυρους. Η Ένωση από την 2η αγωνιστική των play-offs έχει μόνο νίκες σερί και καμία άλλη ομάδα δεν το 'χει καταφέρει αυτό. Αυτές μάλιστα έρχονται με ολοένα και πιο πειστικές εμφανίσεις κυριαρχίας. Δύσκολα μέσα τον Άρη, δίχως μπαλάρα έξω τον Βόλο, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το 0-1 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και επιβλητικά με 1-3 στο Φάληρο πρόσφατα επί του Ολυμπιακού. Με αυτή τη σούπερ ψυχολογία θα υποδεχθεί την ομάδα του Λουτσέσκου και θα επιχειρήσει να αυξήσει το νικηφόρο της σερί...

Να απογειώσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή της ενόψει του αγώνα της Κυριακής ο οποίος ωστόσο αργεί και δεν τον σκέφτονται στην ΑΕΚ. Χάρη στη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και στο πνευματικό κομμάτι. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα επιλέξει να κάνεις ο Αργεντινός τεχνικός από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δυνατότητα δεδομένων από την προπόνηση αφού πρόκειται για δυο μέρες διαχείρισης δυνάμεων και σωστής αποκατάστασης της ομάδας και δεν έγιναν ασκήσεις τακτικής και προφανώς δεν γίνεται να προκύψει και δοκιμή ενδεκάδας.

Εκτιμώ ότι για την ΑΕΚ είναι καλό ότι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πριν αυτό με τον Παναθηναϊκό διότι δεν μπορεί να... φύγει το κεφάλι των παικτών και η συγκέντρωσή τους από την άμεση αγωνιστική τους υποχρέωση! Έτσι θα είναι 100% μέσα στο ματς όλοι για να το κερδίσουν και να πάνε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Κυριακή πρώτοι... Για το συγκεκριμένο ντέρμπι (τίτλου για κάποιους) θα έχουμε χρόνο να τα «πούμε» από το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα. Όμως αν οι δυο ομάδες πάνε μαζί στην πρώτη θέση πριν το μεταξύ τους ραντεβού, ίσως τελικά να μην κρίνει απόλυτα αυτό το ματς την πρωταθλήτρια, αφού με ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα των πράσινων, δεν ξεκαθαρίζει τίποτα απολύτως και έπειτα ακολουθούν για τους δυο πρωτοπόρους σημαντικά ματς με αντιπάλους με κίνητρα...

Μπορεί να προηγείται ο ΠΑΟΚ σαν αναμέτρηση χρονικά για την ΑΕΚ, να 'ρχεται μετά το ντέρμπι με Παναθηναϊκό, αλλά και στα δυο κοινός είναι ο στόχος: η νίκη!

Μάσα - Μαρινάκης

Υγ: Χαμός στο Φάληρο: μπάλες να πέφτουν, πρόεδρος να κατεβαίνει ντου για να διαμαρτυρηθεί και να κλωτσάει μετά μπάλες, κόσμος ντου μέσα στο γήπεδο και επίθεση στην αποστολή της αντίπαλης ομάδας. Ο Μάσα elite διαιτητής να γράφει ότι τον χτύπησαν (ξέρετε που) και σε όλα τα διεθνή Μέσα να γράφουν για το σκηνικό και να τα χώνουν σε γηπεδούχο και τη διοίκησή του. Εδώ όμως; Εεε; Τουμπεκί... Βγήκε ΘΕΜΑΤΑΡΑ ότι η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε ότι δεν στέλνει ξανά διαιτητής της εδώ μετά τα όσα έγιναν στο Φάληρο από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και όσους βρίσκονταν εκεί γύρω και πάντα στη φυσούνα και ΚΙΧ εδώ... Ακόμη και λαλίστατοι και λαλίστατες (όταν πρόκειται για την ΑΕΚ) δεν μίλησαν – έγραψαν καν... Εδώ ακούσαμε και το μυθικό «χάνει το δίκιο του ο Ολυμπιακός»! Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι δεν απασχολεί ποιος διαιτητής και από ποια κατηγορία θα σφυρίξει (πόσο μάλλον χώρα) αρκεί να τους δώσει ότι θέλουν. Η φάση με την αγκωνιά του Μπα στο πρόσωπο του Χατζισαφί στη φάση που ισοφάρισε τελικά ο Ολυμπιακός που συνιστά πέναλτι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ υπέρ της ΑΕΚ, ΔΕΝ έπαιξε ΠΟΥΘΕΝΑ, όλη αυτή η mediakη XOYNTA το 2023! Δεν πειράζει εμείς εδώ είμαστε να τα θυμίζουμε και μετά ας διαβάζουμε ότι «αυτά βλέπουν αυτοί που έχουν κίτρινα μάτια και τα άλλα αυτοί που 'χουν κόκκινα μάτια και πράσινα». Στο ζουμί; Στην υπόθεση; Στα όσα έγιναν με elite διαιτητή και μάλιστα από τοπ επίπεδο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό; Οι αντικειμενικοί ντε, οι δυνατοί δημοσιογράφοι στα αθλητικά ΜΜΕ και όχι μόνο, είδα μέχρι και αστείο να γράφουν τον Μάσα (πόσο εύκολο όταν πρόκειται για άσχετο) αλλά για όσα έκαναν Μαρινάκης και επίσημος (και μη) Ολυμπιακός, κανένας χαρακτηρισμός, έτσι σας πρέπει, γιατί όπως έχει πει και ο Κουτσούμπας: Αυτοί είστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...