Αρης - Παναθηναϊκός 0-1: Ο Σπόραρ τον κράτησε στην κορυφή!

bet365

Με γκολ του Αντρατζ Σπόραρ στο 69' ο σαφώς ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον θα υποδεχθεί με υψηλό ηθικό τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Μετά από κακό πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε πολύτιμο τρίποντο επί του Αρη με γκολ του Αντρατζ Σπόραρ στο 69' εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φώτη Ιωαννίδη.

Οι αλλαγές του Τερζή και οι εκπλήξεις του Γιοβάνοβιτς και ο Μπρινιόλι

Σε πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα προχώρησε ο Τόλης Τερζής, καμία από αυτές όμως δεν είχαν το στοιχείο της έκπληξης. Γιατί ήταν αναμενόμενη η επιστροφή του Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως και η διατήρηση των Φαμπιάνο-Μπράμπετς στο κέντρο αυτής ενώ επιλέγοντας τον Μαζικού στο αριστερό άκρο προφανώς επιζήτησε περισσότερη ταχύτητα. Προβλεπόμενη ήταν και η επιστροφή του Πίτερ Ετέμπο στον άξονα, όπως και του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Ιτούρμπε βρήκε θέση στο δεξιό άκρο της επίθεσης λόγω της εμφάνισης του στο Καραϊσκάκη. Στο 4-1-4-1 του Άρη, ο Νταρίντα ήταν ο δεύτερος εσωτερικός μέσος, ο Ματέο Γκαρσία στο αριστερό άκρο και ο Λούις Πάλμα σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού.

Οι εκπλήξεις ήρθαν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την επιλογή του Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας. Διατηρήθηκαν οι στόπερ Σένκεφελντ, Σάρλια όπως και ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο. Αναμενόμενη ήταν και η προτίμηση των Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν στο άξονα, δεν ισχύει το ίδιο με την επιλογή του Κλέινχεϊσλερ στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Μαντσίνι. Ο Σεμάστιαν Παλάσιος τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά και ο Φώτης Ιωαννίδης διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στην προθέρμανση επικυρώθηκε και η απουσία του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια καθώς ο Ιταλός αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, δοκίμασε τον οργανισμό του και παρότι είχε δηλωθεί στην 11αδα των «πράσινων» αντικαταστάθηκε από τον Λοντίγκιν.

Πιο αργοί και από την καθυστέρηση

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σα να μην έγινε ποτέ καθώς οι δύο ομάδες δεν ήταν απλά συντηρητικές αλλά έκαναν ένα φοβικό παιχνίδι. Αυτό δεν φάνηκε στα πρώτα 4-5 λεπτά όπου ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος αλλά ακολούθησε η… βύθιση και των δύο ομάδων στη μετριότητα και στην απόδοση ενός αργού και κουραστικού παιχνιδιού. Ο Άρης είχε ορεξάτο τον Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος μαζί με τον Λούις Πάλμα «ντούμπλαραν» τον Σάντσες κι έτσι ο μπακ του Παναθηναϊκού είδε νωρίς την κίτρινη κάρτα.

Μονομαχία Κουρμπέλη - Ιτούρμπε

Οι «κίτρινοι» είχαν προϋποθέσεις για τη δημιουργία φάσεων αλλά η τελική πάσα ήταν κακή κι έτσι περιορίστηκαν σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πάλμα στο12’ όπου η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Συνολικά δεν είχαν ενέργεια, δεν πήραν τίποτε από τους Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία ενώ ο Λούις Πάλμα λειτούργησε εγωιστικά σε κάποιες περιπτώσεις καθώς ο Καμαρά ήταν κλεισμένος από τους στόπερ του Παναθηναϊκού.

Μηδέν από μηδέν και ο Παναθηναϊκός

Αντικειμενικά, η μοναδική στιγμή για τους «πράσινους» ήταν ένα γύρισμα του Ιωαννίδη στο 40’ ενώ 2-3 λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να τελειώσει μόνος του μια φάση αλλά δεν έφτασε σε επίπεδο τελικής προσπάθειας. Για την ακρίβεια, η μοναδική τελική στην εστία ήταν στο 36’ όπου ο Κλέινχεϊσλερ εκτέλεσε φάουλ από τα 30 μέτρα και μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε βασανιστικά αργά στην αγκαλιά του Σιαμπάνη. Όπως δεν βγήκε το σχέδιο του Άρη, προφανώς το ίδιο ίσχυσε για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ούτε επίσης διαχειρίστηκε σωστά τις 3-4 περιπτώσεις που βρήκε χώρους στην transition επίθεση.

Ανέβηκε η ένταση στο δεύτερο ημίχρονο

Σε αντίθεση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος δεν προχώρησε σε αλλαγές, ο Τόλης Τερζής μάλλον έκανε πιο αμυντικό το σχήμα του με τη χρησιμοποίηση του Σέικ Ντουκουρέ αντί του Ματέο Γκαρσία ο οποίος έκανε κακό πρώτο ημίχρονο. Αυτή η αλλαγή έδειξε και την τακτική του Άρη καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε την μπάλα στα πόδια του, ήταν δραστήριος εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Μάλιστα στο 53’ ο Παλάσιος έγινε κάτοχος της μπάλας από πλάγια θέση εντός περιοχής αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Μαζικού έβαλε την κόντρα. Στο 55’ ο Άρης απείλησε από στατική φάση αλλά ο Πέρεθ έδιωξε προ της γραμμής του τέρματος.

Ο Σπόραρ έχασε το εύκολο κι έβαλε το δύσκολο

Ο Παναθηναϊκός κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο αν και χρειάστηκαν τα λάθη του Άρη. Από ένα ακόμη λάθος του Φαμπιάνο οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν στο 63’ αλλά ο Σπόραρ απέναντι στον Σιαμπάνη (περίπου) από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Και πάλι από λάθος στοπερ (Μπράμπετς) ήρθε το κόρνερ του Παναθηναϊκού στο 70’ όπου μετά από πρώτη επαφή με την μπάλα του Σάρλια και αποδιοργανωμένη την άμυνα του Άρη, ο Σπόραρ έκανε επαφή με την μπάλα, ο Σιαμπάνης πήδηξε σε λάθος timing και ο Ετέμπο την έδιωξε αφού είχε περάσει τη γραμμή της εστίας (0-1). Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε βρει τελική φάση και για το 0-2 αλλά σε μια στιγμή που είχε όλες τις προϋποθέσεις, η φάση κατέληξε με ένα αδύναμο πλασέ του Κουρμπέλη.

H κεφαλιά - γκολ του Σπόραρ στο «Κλ. Βικελίδης»

Ο εκνευρισμένος Άρη και η στιγμή του Μαντσίνι

Το γκολ του Παναθηναϊκού οδήγησε στην αλλαγή λογικής του Άρη καθώς ο Άντρε Γκρέι πέρασε στο παιχνίδι (δίπλα στον Καμαρά) αντί του Πίτερ Ετέμπο αλλά ήταν τόσο επιπόλαιος στον τρόπο σκέψης του που δεν απείλησε τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ στο 88’ έπειτα από την τρομερή προσπάθεια του Μαντσίνι ο οποίος πήρε στην… πλάτη του τον Πίρσμαν, δεν τον σταμάτησε ούτε ο Μπράμπετς αλλά όταν βρέθηκε απέναντι στον Σιαμπάνη το τελείωμά του ήταν κακό.

Η αποβολή του Καμαρά και η διακοπή

Μόλις άρχισαν να κυλούν οι καθυστερήσεις, ο Τάμας Μπόγκναρ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμπουμπακάρ Καμαρά για χτύπημα στον Ρούμπεν Πέρεθ. Ακολούθησε κλίμα έντασης και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω αντικειμένων που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη η οποία τον διατηρεί στην κούρσα για το Πρωτάθλημα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Οντουμπάτζο (Άρης), Σάντσες, Σάρλια (Παναθηναϊκός). Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Η αποβολή του Καμαρά εναντίον του Παναθηναϊκού

Ο MVP: Ο Αντράζ Σπόραρ «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό και το κάνει για δεύτερη φορά απέναντι στον Άρη συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στη Λεωφόρο στην κανονική διάρκεια. Έχασε βέβαια και την ευκαιρία του 63ου λεπτου.

Στο ύψος του: Ο Σένκεφελντ και οι Πέρεθ, Κουρμπέλης στον άξονα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στον Άρη αναζητείται ο… δυνατός κρίκος. Πολλά λάθη από τους στόπερ, μηδέν δημιουργία από τους χαφ και ο Καμαρά εγκλωβισμένος.

Η «γκάφα»: Τρεις έκανε ο Φαμπιάνο. Αυτή στο 63’ οδήγησε στην τελική του Σπόραρ

Το «στραγάλι»: Ο Τάμας Μπόγκναρ δεν είχε να διαχειριστεί δύσκολη φάση και είχε διαφορά ο τρόπος που σφύριξε μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οντουμπάτζο σε μαρκάρισμα στον Κλέινχεϊσλερ στο 28’ όπου η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ο παίκτης του Άρη τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για τη δεύτερη κίτρινη στον Καμαρά.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο έχοντας σε κακή βραδιά την πλειοψηφία των παικτών του. Οι «πράσινοι» βρήκαν το γκολ με τον Σπόραρ και είχαν δύο ακόμη σημαντικές στιγμές με τον σκόρερ τους αλλά και τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (85’ Πίρσμαν), Ετέμπο (78’ Γκρέι), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Ντουκουρέ), Λούις Πάλμα (68’ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (68’ Καμάτσο), Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Κλέινχεϊσλερ (60’ Μαντσίνι), Τσέριν (90’ Μάγκνουσον), Παλάσιος (70’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).
...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα