Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Ανιγκό στους πάγκους, το background του στην Ελλάδα και η «μαμά» Μαρσέιγ

Ο Ανιγκό με τον Καρεμπέ

bet365

Ο 61χρονος Γάλλος είχε ως προηγούμενο προπονητικό σταθμό της καριέρας του τον Πανιώνιο και τελευταίο ματς ως κόουτς το 2018 με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Ο Ζοσέ Ανιγκό επανέρχεται σε πάγκο ομάδας για πρώτη φορά μετά το 2018. Ο Γάλλος προπονητής αλλά και στέλεχος ομάδων, που έχει δουλέψει και στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ αλλά και σε ομάδες στην Ελλάδα όπως με Πανιώνιο και Λεβαδειακό τελευταία φορά που κοούτσαρε ομάδα ήταν στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης το 2018. Στη συνέχεια επρόκειτο να δουλέψει ως στέλεχος στη Φόρεστ και μετά βέβαια στον Ολυμπιακό όπου μέχρι πρότινος ήταν τεχνικός διευθυντής.

Με τον Πανιώνιο εκείνη τη σεζόν είχε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, χρησιμοποιώντας σχήματα όπως το 4-3-3, το 4-2-3-1 ή και το 3-4-2-1. Το τελευταίο του παιχνίδι σε πάγκο ομάδας ήταν την 1η Δεκεμβρίου του 2018 και την ήττα με 4-2 από την ΑΕΛ εκτός έδρας. Απέναντι στον Ολυμπιακό στην Ελλάδα ο Ανιγκό έχει τρεις αγώνες. Έχει 1 ήττα με 1-0 με τον Πανιώνιο και μία με 2-1 με τον Λεβαδειακό και μία ισοπαλία 1-1 πάλι στον πάγκο των Βοιωτών.

Προπονητικά εκτός Ελλάδας ο Ανιγκό έχει φυσικά δουλέψει στη Μαρσέιγ - εκεί όπου αναδείχθηκε σε διάφορα πόστα από το 2001 έως και το 2015 και συνδέθηκε τόσο πολύ αλλά έχει τονίσει πως δεν θα ξαναγύριζε - ενώ είχε παίκτη του τον Βαλμπουενά. Το 2004 είχε 46 αγώνες με 18 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες. Το 2009 επί των ημερών του στη Μαρσέιγ η ομάδα του πήγε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA όπου ηττήθηκε με 2-0 από τη Βαλένθια. Το 2014 είχε 26 αγώνες με 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Σε αυτά τα χρόνια με τον Ανιγκό σε διάφορες θέσεις η Μαρσέιγ κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα (09-10), τρία Κύπελλα Γαλλίας (09-10, 10-11 και 11-12), 2 Supercup Γαλλίας (10-11 και 11-12). Και βέβαια είχε παρουσίες στο Champions League και το Κύπελλο UEFA.

Ο ίδιος ο Ανιγκό που έχει βιώσει την απώλεια του γιου του, μία τρομερά δύσκολη στιγμή, σε μία αποκαλυπτική εκ βαθέων συνέντευξη που είχε δώσει στο Gazzetta όταν ήταν στον Λεβαδειακό σε ερώτηση για το τι προτιμάει, τη θέση του αθλητικού διευθυντή, του προπονητή ή κάτι άλλο είχε πει: «Κοίτα. Ήταν ωραία που έχω κάνει και τα δύο. Γιατί με τα δύο ήταν σαν να έκανα ένα πράγμα μαζί. Κάτι μοναδικό. Είναι σαν τζένεραλ μάνατζερ στην Αγγλία. Είναι παρόμοιο για εμένα.

Τώρα ξέρω όλο το σύστημα μίας ομάδας. Το οικονομικό σύστημα, τους κανονισμούς και το πως λειτουργεί. Όλα αυτά τα ξέρω. Και το γήπεδο το ξέρω καλά γιατί έχω μείνει πολύ καιρό μέσα στα γήπεδα. Προτιμώ να είμαι μες στο γήπεδο. Εάν πρέπει να διαλέξω κάτι οπωσδήποτε προτιμώ προπονητής».

Ο προπονητικός απολογισμός του Ανιγκό στην Ελλάδα

  • Με Πανιώνιο το 2018: 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 14 αγώνες

  • Με Λεβαδειακό το 2017-2018: 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 14 ήττες σε 35 αγώνες

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα