Καρυπίδης («φίλοι»)-Μπέος («φιλικά») και ο Ολυμπιακός -5!

Καρυπίδης («φίλοι»)-Μπέος («φιλικά») και ο Ολυμπιακός -5!

Καρυπίδης («φίλοι»)-Μπέος («φιλικά») και ο Ολυμπιακός -5!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ξεχωρίζει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα από τις…ατάκες, την βλακεία και την προπαγάνδα.

Έχουμε πραγματικά ένα μοναδικό πρωτάθλημα. Αυτή νομίζω είναι η πιο σωστή λέξη, μοναδικό!

Πάει ο Μπέος στη συνάντηση του αρχιδιαιτητή Μπένετ με τις έξι ομάδες των play-offs και πετάει κάποια στιγμή την μπηχτή του για το επικείμενο παιχνίδι Ολυμπιακού-Αρη, την οποία φρόντισαν από Θεσσαλονίκη μεριά να τη διαρρεύσουν πάραυτα: «Καλά, ξένους διαιτητές θέλουμε και για τα φιλικά;».

Με την πρώτη ευκαιρία απαντάει ο Καρυπίδης με άλλη μπηχτή αυτός («μιλάει κι ο Μπέος που κάθε τρεις και λίγο αλλάζει φίλους;»), θέλοντας να δείξει ότι ο ιδιοκτήτης του Βόλου πριν ήταν πλακωμένος με τον Μαρινάκη και τώρα είναι φίλοι.

Καλές είναι ο ατάκες ρε παιδιά, άσχετα αν έχουν η, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μόνο που όταν έρχεται η ώρα του ποδοσφαίρου, όλα είναι διαφορετικά. Κι ο Ολυμπιακός, που παίζει «φιλικά» με τον Άρη και που είναι «φίλος» με τον Βόλο, είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποστεί τόσο βαριές απώλειες από αυτές τις δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός έχει μηδέν απώλειες με Άρη (1-0 μέσα και 2-1 έξω) και Βόλο (2-0 μέσα και 5-1 έξω).

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο βαθμούς απώλειες με Άρη (1-0 μέσα και 2-1 έξω και 0-0 μέσα) και Βόλο (3-0 μέσα κι 1-0 έξω)

Η ΑΕΚ έχει τρεις βαθμούς απώλειες με Άρη (3-0 μέσα και 2-0 έξω) και Βόλο (0-1 στη Ριζούπολη και 4-0 έξω)

Ο Ολυμπιακός έχει πέντε βαθμούς απώλειες με Άρη (1-0 μέσα κι 1-2 έξω) και Βόλο (1-1 μέσα, 4-0 και 3-0 έξω)

Φάση από το Ολυμπιακός-Βόλος στο Καραϊσκάκης

Για να το δούμε πιο…παραστατικά, αν ο Ολυμπιακός είχε τώρα αυτούς τους πέντε βαθμούς που έχασε από τον Καρυπίδη και τον Μπέο, τώρα θα ήταν μόνος πρώτος στη βαθμολογία, στο +2 από τον Παναθηναϊκό! Κι ακόμη κι αν και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είχαν μηδέν απώλειες στα ματς με Άρη και Βόλο, η βαθμολογία θα ήταν Ολυμπιακός 64, ΑΕΚ 63, ΠΑΟ 62, ΠΑΟΚ 60!!!

Έτσι, για να καταλαβαίνουμε το μέγεθος της…μοναδικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και το μέγεθος της βλακείας που κυριαρχεί-δεν μιλάω για την προπαγάνδα, αλλά για την ηλιθιότητα.

Παρεμπιπτόντως, αν ο Ολυμπιακός δεν πάει με τη σωστή νοοτροπία στο αυριανό παιχνίδι, θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Και η ζημιά -5 στα ματς με τους…φίλους Άρη και Βόλο θα γίνει -7 και -8! Και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα έχει άλλη διάσταση, μάχης για την 3η θέση…

Ήδη, ο Ολυμπιακός στην 1η αγωνιστική των play-offs δεν είχε πάει με την κατάλληλη νοοτροπία στο Βόλο. Η ομάδα είχε κατέβει με το σκεπτικό ότι αποκλείεται να μην κέρδιζε με πάνω από 10-12 χιλιάδες Ολυμπιακούς στο γήπεδο, επειδή υπήρχε το 4-0 του Γενάρη στο ίδιο γήπεδο, γεμάτο και τότε από Ολυμπιακούς. Κάπως έτσι, πριν 15 ημέρες είδαμε μία εντελώς χαμηλών στροφών εμφάνιση του Ολυμπιακού, που απλά στάθηκε τυχερός γιατί του βγήκαν οι (στατικές) φάσεις σε κρίσιμα σημεία του α΄ ημιχρόνου και καθάρισε έτσι το τρίποντο.

Φάση από το Ολυμπιακός-Άρης

Ο Άρης, όμως, είναι καλύτερη ομάδα από το Βόλο. Μπορεί ο Βόλος να είναι πιο συνεπής, αλλά ο Άρης έχει διαφορετική ποιότητα. Και τις προάλλες από τον ΠΑΟΚ έχασε μόνο εξαιτίας εκείνου του πέναλτι. Όπως δε όλοι θυμόμαστε, θα μπορούσε εύκολα να προηγείται με 2-0, ακόμη και με 3-0 στο ημίχρονο. Μία ομάδα που φέρνει σε τόσο δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ, που τρέχει ένα αήττητο σερί 17 αγωνιστικών, δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Αν το κάνει ο Ολυμπιακός θα αυτοκτονήσει αύριο, από την 2η κιόλας αγωνιστική των play-offs…

Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο απέκλεισε τον Άρη μόνο και μόνο επειδή ο Τζολάκης έπιασε πέναλτι στο 85ο λεπτό, με την ομάδα του Μίτσελ να έχει μείνει με 10 παίκτες, μπροστά στο φάσμα και μίας παράτασης.

Άσχετο: Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δεξιωθεί στο σπίτι του λίγους φίλους. Αν δεν κάνω λάθος, από το χώρο του ποδοσφαίρου ήταν μόνο ο ένας. Ο Φρανσουά Μοντεστό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.