Stoiximan Super League: Οι «κανονιέρηδες» της μάχης της σωτηρίας (vids)

Stoiximan Super League: Οι «κανονιέρηδες» της μάχης της σωτηρίας (vids)

bet365

Στις έξι αγωνιστικές των play-outs που απομένουν οι... κάννες των Μπάλαν, Βέργου, Γερεμέγεφ και Μάντζη θα πρέπει να «καπνίζουν» με τη μάχη για την παραμονή να αναμένεται συναρπαστική.

Των Νότη Χάλαρη και Δημήτρη Βέργου

Το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League συναρπάζει φέτος στην κορυφή με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο στα play-offs, ωστόσο και στα play-outs το ενδιαφέρον δεν είναι μικρότερο. Κι αυτό γιατί η φετινή μάχη για την παραμονή, με δύο ομάδες να υποβιβάζονται, αναμένεται να είναι έντονη ως το φινάλε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με 23 βαθμούς, η Λαμία με 20, και οι Λεβαδειακός και Ιωνικός με 18 πόντους που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις και στη διακεκαυμένη ζώνη είναι οι τέσσερις ομάδες που παλεύουν και στις έξι αγωνιστικές που απομένουν στα play-outs τα «κανόνια» τους θα πρέπει να είναι... on fire!

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μπάλαν, από τη Λαμία ο Βέργος, από τον Λεβαδειακό ο Γερεμέγεφ και από τον Ιωνικό ο Μάντζης είναι οι φορ που την ώρα που η μπάλα... καίει θα πρέπει να έχουν το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων γιατί από τα γκολ τους ίσως κριθεί στο τέλος η σωτηρία.

Άλλωστε δεν χρειάζεται να πάμε μακριά καθώς στην πρώτη αγωνιστική ο Βέργος με τα δύο τέρματα που σημείωσε ήταν εκείνος που «καθάρισε» για τη Λαμία στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, βγάζοντας την ομάδα της Φθιώτιδας δύο βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στη δεύτερη αγωνιστική που ακολουθεί το επόμενο Σάββατο (1/4) η Λαμία θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ενώ Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός θα υποδεχτούν Ατρόμητο, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα με κάθε γκολ και κάθε βαθμό στην κρίσιμη τελική ευθεία να μετράει...

Κλαούντιου Μπάλαν (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κλαούντιου Μπάλαν (ΠΑΣ Γιάννινα)

Νίκος Βέργος (Λαμία)

Νίκος Βέργος (Λαμία)

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (Λεβαδειακός)

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (Λεβαδειακός)

Βασίλης Μάντζης (Ιωνικός)

Βασίλης Μάντζης (Ιωνικός)

Αν και μπήκε σε αγωνιστικό ρυθμό στον ΠΑΣ Γιάννινα από την 6η αγωνιστική και μετά, ο Κλαούντιου Μπάλαν έχει εξελιχθεί το «κανόνι» του ελληνικού συλλόγου και όχι άδικα. Ο 28χρονος φορ έπαιξε σε 21 ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα συνολικά έξι φορές και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές, χαρίζοντας βαθμό ή βαθμούς, με αποκορύφωμα τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Είναι μία από τις χειμερινές μεταγραφές της Λαμίας που την έχουν ανεβάσει επίπεδο στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Νίκος Βέργος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού τον περασμένο Γενάρη και στα play-outs ήταν ο παίκτης που χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα της Φθιώτιδας. Αν και σε 11 ματς στην κανονική διάρκεια είχε ένα τέρμα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα πρόσφερε το τρίποντο στον σύλλογό του χάρη στα δύο γκολ για το τελικό 2-0. Άλλωστε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχει δείξει πώς του πάει.

Ο 29χρονος Σουηδός επιθετικός είναι αλήθεια πως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα τη θέση του βασικού στην ομάδα της Βοιωτίας, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον αρχισκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος καθώς ήρθε στην Ελλάδα έχοντας σκοράρει 22 τέρματα με τη Χάκεν. Πρόκειται για επιθετικό περιοχής με καλή αίσθηση του γκολ, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα βρει στη Super League, είτε στα δύο ματς που έχει ξεκινήσει στην επίθεση είτε στις τρεις φορές που έχει περάσει ως αλλαγή. Αν το κάνει ωστόσο και πάρει μπροστά, τότε ο Λεβαδειακός θα βρει μια πολύτιμη μονάδα στη γραμμή κρούσης του στα παιχνίδια που απομένουν.

Το... πολυβόλο του Ιωνικού που σε 1,5 χρόνο παρουσίας στην ομάδα, έχει ματώσει 15 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε μόλις 44 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στην τρέχουσα σεζόν παραμένει σε καλή φόρμα αφού σε 25 αγώνες της κανονικής διάρκειας σημείωσε έξι τέρματα αλλά και μία ασίστ, με αποτέλεσμα η ομάδα της Νίκαιας να βρίσκει τη λύση του σκοραρίσματος στο πρόσωπό του. Φυσικά, το αποκορύφωμα του Έλληνα επιθετικού ήταν τα δύο τέρματα στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (2-0) αλλά και τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία «στροφή» (1-0).

@Photo credits: INTIME, eurokinissi