Οι αλλαγές που θα απογειώσουν τον ΠΑΟΚ

Οι αλλαγές που θα απογειώσουν τον ΠΑΟΚ

Οι αλλαγές που θα απογειώσουν τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να ξεπεράσει τις τοξικές καταστάσεις που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπει μπροστά, γράφοντας για το πώς θα συνεχιστεί το χτίσιμο του ΠΑΟΚ.

Αφού δηλώσουμε την… ανησυχία μας για τους τοξικούς του χώρου που αγνοούνται εδώ και 10-12 ώρες και μας έχουν αφήσει χωρίς τις κουραστικές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους με στόχο να κερδίσουν την εύνοια ή να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης, πάμε παρακάτω να ασχοληθούμε με κάτι πιο ποδοσφαιρικό. Στο κάτω-κάτω ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι προσπαθεί να ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το ποδόσφαιρο και όχι με τα παιχνίδια εξουσίας που κινδυνεύουν να διαλύσουν τα πάντα.

Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που δεν έχει εμπεδώσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο το οποίο άρχισε να εφαρμόζει από πέρυσι με σκοπό να εμπιστευθεί νεαρούς παίκτες, να τους δώσει υπεραξία και μέσα από αυτή την αγωνιστική αλλά και οικονομική διαδικασία, να ανεβάσει το επίπεδό του; Ο ΠΑΟΚ που αποδεικνύει σε όλους μας ότι με εμπιστοσύνη στο πλάνο και με τα κατάλληλα πρόσωπα μπορείς και στην Ελλάδα να κάνεις πρωταθλητισμό μέσα και από διαδικασία ανάδειξης παικτών: «Φέτος χτίζουμε την ομάδα μας και του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι…» λέει και ξαναλέει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που αλήθεια είναι ότι έχει εκπλαγεί (και αυτός) με το αποτέλεσμα της δουλειάς και την εξέλιξη που έχει η ομάδα, άρα και οι παίκτες του.

Η δουλειά όμως δεν σταματάει, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώκει συνεχώς την ποδοσφαιρική εξέλιξη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν βελτιώσει το ρόστερ του. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει ατέλειες, έχει ελλείψεις, έχει και χρόνο όμως να τα αναλύσει όλα και να τα διορθώσει ενόψει της επόμενης σεζόν. Το γεγονός ότι είμαστε στον Μάρτιο και ο ΠΑΟΚ ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεται για να αλλάξει και να βελτιώσει το σύνολό του, θεωρείται σημαντικό. Η βασική αρχή πάνω στην οποία θα κινηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι: «Όσο λιγότερες αλλαγές τόσο καλύτερα…». Μαζί ισχύει και το… «λίγες και καλές αλλαγές». Αυτό περιμένουμε και μέσα σε όλα μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, μετά και τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Κυριάκου στο City Of Primo 106.1.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν κορμό 16-17 ενεργών παικτών τον οποίο θέλει να αυξήσει. Θα φύγει ο Κούρτιτς και μερικοί ακόμη τα συμβόλαια των οποίων τελειώνουν (δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση επ’ αυτού σε περίοδο αγώνων) και οι θέσεις στις οποίες θα επιχειρήσει να ενισχυθεί η ομάδα είναι συγκεκριμένες. Κατά σειρά ο ΠΑΟΚ καίγεται να βρει:

- Έναν ποιοτικό χαφ στον άξονα με ταχυδυναμικά προτερήματα

- Έναν ποιοτικό και εύστοχο μεσοεπιθετικό που θα παίζει και στο 10 και στα άκρα

Υπό προϋποθέσεις ο ΠΑΟΚ θα ενδιαφερθεί για έναν φορ και έναν πλάγιο μπακ.

Έτσι απλά και κατανοητά, χωρίς να υπολογίζουμε πιθανές πωλήσεις που είναι νωρίς να συζητηθούν ή να θεωρηθούν δεδομένες. (Ο Κωνσταντέλιας πάντως δεν πρόκειται να πουληθεί, εκτός και αν θα γίνει κάποιο θαύμα με εξωπραγματική πρόταση).

Αν ο Λουτσέσκου διατηρήσει τον κορμό του σε πολύ μεγάλο βαθμό και ενισχυθεί γρήγορα με 2-3 παίκτες κορμού, τότε το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον βλέπουμε πολύ πιο ορεξάτο από πέρσι που ήταν… κακόκεφος. Αν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει με αυτόν τον ομαλό τρόπο την επόμενη σεζόν, έχοντας κερδίσει και μία καλή θέση στα ευρωπαϊκά προκριματικά, τότε η προοπτική για το 2023-2024 θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

* Τελικά θα μας πει κάποιος πόσους elite διαιτητές έφερε πέρσι στα ελληνικά play-offs ο εκλεκτός του Ολυμπιακού Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Είχαμε 12 ντέρμπι των τεσσάρων στη περσινή έξτρα διαδικασία. Πόσους elite έφερε ρε παιδί μου και φέτος μας τον παρουσιάζουν σαν τον… Άγγλο Κολίνα με την μεγάλη ατζέντα τον οποίο ακούνε οι κορυφαίοι της Ευρώπης και παρατάνε τα πάντα που κάνουν, τρέχοντας να παίξουν στο περίφημο και δελεαστικό ελληνικό πρωτάθλημα; Πόσους έφερε στα 12 παιχνίδια; Ήταν μόλις δύο, όταν κρίθηκαν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική! O ένας ήταν ο Κρούζλιακ, που και φέτος ήρθε αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι γκρίνιαζε γιατί έτσι "έπρεπε". Αυτά, με ένα ακόμη ψέμα που καταρρίπτεται με στοιχεία. Να πάμε και πιο πίσω: Ξέρετε πόσους elite έφερε στα ντέρμπι των προπέρσινων play offs; ΚΑΝΕΝΑΝ! Τόσο καλά…

Αλλά ο Ολυμπιακός και οι φίλοι του είναι ικανοί να πάρει τους ορισμούς ο… Σπάθας και μετέπειτα να βγάλουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας από συνήθεια μην τυχόν καταλαγιάσει η ένταση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.