Ανακοίνωση ΕΠΟ: «Μόνο η ΚΕΔ και ουδείς άλλος έχει αρμοδιότητα για τους ορισμούς και τους ελίτ διαιτητές»

Newsroom
Ο Μπένετ με τον Μάνταλο

bet365

Η ΕΠΟ επανήλθε με ανακοίνωσή της για το ζήτημα των ορισμών των διαιτητών και τις επιλογές για ελίτ ρέφερι για τα play-offs της Stoiximan Super League 1.

Μετά την τελευταία χρονικά τοποθέτηση του προέδρου της Stoiximan Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, η ΕΠΟ έβγαλε και νέα ανακοίνωση που αφορά στο κανονιστικό πλαίσιο για τους ορισμούς διαιτητών και τους ελίτ ρέφερι. Ειδικότερα:

Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)».

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα