Ολυμπιακός: Δεν έχει μόνο την ανάγκη αλλά έχει και την υποχρέωση να σταθεί ως πρωταθλητής απέναντι στην ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Δεν έχει μόνο την ανάγκη αλλά έχει και την υποχρέωση να σταθεί ως πρωταθλητής απέναντι στην ΑΕΚ

bet365

Ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Κυριακής δεν παίζει μόνο ένα σημαντικό ματς με την ΑΕΚ εκτός έδρας αλλά έχει και μία βασική αγωνιστική υποχρέωση. Γι' αυτή γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Όλο το νόημα και το... ζουμί για τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή συνοψίζεται στις δηλώσεις του Μίτσελ στη COSMOTE TV. «Σας είχα πει από την προηγούμενη εβδομάδα πως τα play offs για μας έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στους ποδοσφαιριστές το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Αν χρειαζόταν κάτι τέτοιο τότε σίγουρα δεν θα ήμασταν στον σωστό δρόμο.

Με εξαίρεση το ματς του Κυπέλλου έχουμε δείξει πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και για αυτό είμαστε σε τόσα πολλά παιχνίδια αήττητοι. Επομένως πρέπει να παίξουμε χωρίς κανενός είδους φόβο και με σεβασμό στον αντίπαλο. Είμαστε ο Ολυμπιακός, είμαστε οι πρωταθλητές και σαν πρωταθλητές πρέπει να παίξουμε».

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση είναι στο -6 από την πρώτη θέση. Σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί στο -9 και προφανώς αυτή η διαφορά δεν θα καλύπτεται. Η μεγάλη λοιπόν ανάγκη για τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα. Είναι και η υποχρέωσή του να σταθεί ως Πρωταθλητής.

Είναι η εν γένει του υποχρέωση να σταθεί ως Πρωταθλητής και να πάρει το πλέον επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ σε αυτή τη χρονική συγκυρία η εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό θα είναι μονόδρομος.

ΙΝΜΠΟΜ1

Κέντρο και πρώτο 20λεπτο μπορούν να κρίνουν τον αγώνα

Εάν θεωρήσουμε πως η ήττα με 3-0 στο Novibet Κύπελλο είναι οδηγός για το τι δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ στην Opap Arena υπάρχουν δύο σημαντικά κομμάτια για το ματς. Το πρώτο έχει να κάνει κλασικά με το πώς θα μπει στον αγώνα ο Ολυμπιακός. Το πώς θα είναι στο ξεκίνημα.

Το πρώτο 20λεπτο θα είναι το πλέον καθοριστικό. Εκτός από αυτό όμως κομβικό ρόλο θα έχει και το κέντρο του Ολυμπιακού σε αυτόν τον αγώνα. Ένα κέντρο που θα δεχθεί μεγάλη πίεση ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει απαντήσεις στο πρέσινγκ της ΑΕΚ και τη δυναμική της έδρας. Θα είναι αυτό η πιο καλή κυκλοφορία του; Θα είναι τα άκρα του; Αυτό το ξέρουν πιο καλά Μίτσελ και παίκτες.

Εννοείται πως το βασικό αγωνιστικό φορτίο θα πάει στον Ινμπόμ Χουάνγκ. Πλην όμως δεν εξαρτάται μόνο από τον διεθνή Κορεάτη. Πρέπει όλοι όσοι τοποθετηθούν στον άξονα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός και σε σχέση με την ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια. Μία ήττα θα τον... πληγώσει για τα καλά στο αγωνιστικό και βαθμολογικό σκέλος και το ξέρουν αυτό στον Οργανισμό των Πειραιωτών. Άρα καλούνται να κάνουν τα εντελώς ανάποδα από εκείνη τη δύσκολη βραδιά με το 3-0. Εάν τα καταφέρουν θα μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση της πρωτιάς μετά πια από αρκετές αγωνιστικές.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.