ΑΕΚ: Η έδρα, το γκρουπ, το ρόστερ και ο προπονητής!

ΑΕΚ: Η έδρα, το γκρουπ, το ρόστερ και ο προπονητής!

ΑΕΚ: Η έδρα, το γκρουπ, το ρόστερ και ο προπονητής!

bet365

O Γιώργος Τσακίρης σημειώνει γιατί η ΑΕΚ είναι φαβορί για νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πιο δύσκολο ματς της διαβολοβδομάδας και έχει υστερόγραφα.

Φτάσαμε στο παρά ένα ακριβώς... Όχι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποκλειστικά, κάτι που ισχύει φυσικά, αλλά για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και επιτέλους στη βαθμολογία της, όχι όσο θα έπρεπε, αποδίδεται η ποδοσφαιρική αλήθεια της διάρκειας της σεζόν! Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή, η καλύτερη ομάδα σε όλο το μαραθώνιο έως τώρα, όπως αποδίδεται σε όλα τα επίπεδα: όχι μόνο στα νούμερα, τα οποία δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά και στο χορτάρι ξεκάθαρα. Μετά την ήττα με τον Παναθηναϊκό (όπως αυτή ήρθε), είναι μακράν της δεύτερης, η καλύτερη, πιο σταθερή και παρά τις απουσίες της, ομάδα...

Άλλωστε και οι δυο μόνο ήττες που ήρθαν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετά, έως σήμερα δηλαδή, στα Ιωάννινα και στην Τούμπα, αναμφισβήτητα επιβεβαίωσαν αυτό για το οποίο λατρεύουμε (και ας μας πληγώνει καμιά φορά) το ποδόσφαιρο: δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος! Με τον ΠΑΣ έπρεπε τουλάχιστον να πάρει έναν βαθμό, αν σκόραρε νωρίς που είχε τις φάσεις θα έπαιρνε τρίποντο (αλλά δεν της ευθύνεται κανείς που δεν το έκανε), κόντρα στον ΠΑΟΚ έχασε αν και ήταν καλύτερη (άσχετα με την κάκιστη διαιτησία και το VAR που δεν δούλεψε) και φανερά δυο σκάλες πάνω από τον αντίπαλο.

Όπως και να 'χει αυτό που 'χει σημασία είναι πως η ΑΕΚ κατάφερε κάτι που για πολλούς -αδικαιολόγητα- έμοιαζε ανέφικτο: όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά οκτώ βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αλλά να τον προσπεράσει, ενώ στο ενδεχόμενο να επικρατήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Αν μη τι άλλο υποκλίνεσαι στη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και των ποδοσφαιριστών του, όπως και των ανθρώπων που έως πέρυσι κράζαμε ΧΟΝΤΡΑ και δικαιολογημένα, οι οποίοι έχουν τεράστια συμμετοχή ΟΛΟΙ τους στη φετινή επιτυχία. Αν δεν το αναγνωρίζουμε και στα καλά δεν είμαστε σωστοί, για την ακρίβεια κάτι άλλο θα είμαστε, αλλά δεν θέλω να γράψω κακιά λέξη!

Έφτασε το ματς με τον Ολυμπιακό και αν πέρυσι τέτοιο καιρό γράφαμε, λέγαμε και γενικά υποστηρίζαμε ότι η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί για να το κατακτήσει (ξανά μετά τη τριάρα στο Novibet Κύπελλο), θα μας περνούσαν όλοι -και δικαιολογημένα- για τρελούς. Όμως ισχύει σε απόλυτο βαθμό! Διότι έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα συγκριτικά με πέρυσι και για τις δυο ομάδες με πιο βασικά αυτό της έδρας και φυσικά του ρόστερ και των προπονητών. Πάμε όμως να προσπαθήσω να καταγράψω τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί και σε αυτό το ντέρμπι στο γήπεδό της.

Αλμέιδα, ποιοτικό ρόστερ, πανίσχυρο γκρουπ!

Αλμέιδα

Για αρχή είναι η έδρα: ο Δικέφαλος με την επιστροφή του στην πόλη του, στο «σπίτι» που στερήθηκε για 19 ολόκληρα χρόνια, απέδειξε ότι πολλά θα ήταν εντελώς διαφορετικά όλα αυτά τα έτη που πέρασαν αν είχε το δικό της γήπεδο, στη δική της πόλη, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Επιβεβαιώθηκε (και) στην πράξη με την ΑΕΚ να 'χει κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει στο γήπεδό της για πρωτάθλημα και Κύπελλο με συγκλονιστικά σούπερ στοιχεία σε επίπεδο τερμάτων που 'χει σημειώσει και έχει πετύχει! Δεν είναι τυχαίο... Αν μάλιστα επικρατήσει του Ολυμπιακού (ξανά) την Κυριακή τότε θα 'χει μόνο νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε αυτό. Καμία άλλη ομάδα δεν το 'χει πετύχει αυτό φυσικά φέτος...

Έπειτα είναι το ποιοτικό της ρόστερ. Όχι μόνο η ενδεκάδα της, ή έστω η ομάδα πρωταθλήματος, αλλά και εκείνη του Κυπέλλου όπως απέδειξε στο χορτάρι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο από τα δυο 90λεπτα, εκεί που επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0. Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να παίξει στη διάρκεια από το Μουντιάλ και μετά έχοντας απουσίες όπως αυτές των: Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Ελιάσον, Μοχαμάντι, Λιβάι Γκαρσία, Βίντα και στην πορεία (και) άλλων τόσων. Αφού έμειναν εκτός και ο Πάολο Φερνάντες, ο Τομ Φαν Βέερτ και να διαχειριστεί και εκείνες λόγω καρτών όπως του Σιμάνσκι και του Αραούχο (ο οποίος έλειψε τη στιγμή που τραυματίστηκε και ο Λιβάι Γκαρσία).

Τα έβγαλε υπέροχα και δίχως να στερηθεί αυτό που της αξίζει: την κορυφή. Κάντε την ίδια προσπάθεια για οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τις τέσσερις και πλην του Παναθηναϊκού (που είχε στην πορεία απουσίες, όχι τόσες και πάντα μαζεμένες), ποια θα μπορούσε να είχε ανταποκριθεί το ίδιο καλά; Εδώ σημασία δεν έχει το ρόστερ απλά και από μόνο του, αλλά και το γεγονός της ποιότητας σε όλο το βάθος του, διότι ο απαραίτητος Μάνταλος έγινε η πολυτέλεια στον πάγκο όπου έβλεπες παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ, ο Φαν Βέερτ, ο Σιντιμπέ, ο Πάολο Φερνάντες, ο Γαλανόπουλος, ο Χατζισαφί και άλλοι, να έρχονται από τον πάγκο γιατί δεν χωράνε όλοι στην ενδεκάδα.

Παράλληλα και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε όλους αυτούς στον πάγκο δίπλα στον Ματίας Αλμέιδα το γκρουπ και τα αποδυτήρια παρέμεναν δεμένα, πανίσχυρα και μια γροθιά! Τεράστιο επίτευγμα του Αργεντινού προπονητή και του επιτελείου του όπου πήρε ένα πράγμα που ήταν άρρωστο στο εσωτερικό του και όλοι έχουν εμπεδώσει ότι έγινε σε χρόνο ρεκόρ εκείνο με τη μεγαλύτερη υγεία. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Πελάδο που είναι ο επιπλέον και ίσως ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η Ένωση είναι το φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Κάτι που θα σημαίνει ότι θα πάμε στα play offs με ένα συν 9 από την ομάδα του Μίτσελ και στο συν 8 από τον ΠΑΟΚ.

Κονέ και Άλβες

Υγ: Πλην του Παναγιώτη Κονέ που έχει κάνει πολλή δουλειά όλο το διάστημα αυτό και ειδικότερα το καλοκαίρι που μας πέρασε, υπάρχουν οι εξαιρετικοί Κουχάρσκι (που λίγα λέει και πολλά καταλαβαίνεις) και Μπρούνο Άλβες που λατρεύεται απ' όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στα λόγια του προς τον Ματίας Αλμέιδα κρύβεται και όλη η αλήθεια για φέτος. Εγραψε ο Πορτογάλος παικταράς και νυν αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ για τον προπονητή της ομάδας: «Όταν πράττεις, αντί να λες» και εδώ κρύβεται ότι ψάχνει ο οποιοσδήποτε για να καταλάβει τι σημασία της έννοιας της λέξης ομάδα που αφορά όλους όσοι βρίσκονται στα Σπάτα, αλλά και γύρω, εκτός και επί τα αυτά (που σημείωνα στο παρελθόν για να τα χώσω).

Υγ2: Μετά το... αφήγημα ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει το ματς γιατί φοβόταν, τώρα που έγινε και για 70 λεπτά ήταν ισοπεδωτική, ήρθε η νέα... καραμέλα των αντιπάλων της Ένωσης (όχι του Ατρόμητου): ήταν αδιάφορη η ομάδα του Κόουλμαν λένε! Κι ας αναγνωρίζουν ότι έδωσαν το 101% και το έπαιξαν ως το τέλος. Πώς γίνεται ρε παλικάρια μου να συμβαίνουν και τα δυο; Αποφασίστε γιατί αυτά που γράφετε στα κείμενά σας σε εφημερίδες και site παίζουν ξύλο μεταξύ τους...

Υγ3: Άποψή μου είναι πως από δω και πέρα η ΑΕΚ τα εισιτήρια που απομένουν να δίνει και τα βγάζει ηλεκτρονικά οφείλει να τα πουλάει, σε όλα τα play offs, από τα εκδοτήριά της και μόνο σε οπαδούς – φιλάθλους που θα δείχνουν κάρτα φίλου και θα επιβεβαιώνεται ότι θα είναι Ενωσίτες. Ήδη υπάρχει άγχος για προβοκάτσια, έχει ακουστεί πως προμηθεύτηκαν ηλεκτρονικά κάποια εισιτήρια φίλοι του Ολυμπιακού για την Κυριακή, χρειάζεται προσοχή και στους διπλανούς μας λοιπόν όσοι είμαστε στο γήπεδο, μεγάλη προσοχή και να θυμηθούμε πρόσωπα αφού λίγο – πολύ πλέον κάπως γνωριζόμαστε ήδη στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Αλλά η ΠΑΕ πρέπει ενόψει play offs να κόψει την ηλεκτρονική διάθεση!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...