Οι 4 παίκτες του Ολυμπιακού που είναι σε φόρμα ενόψει AEK

Οι 4 παίκτες του Ολυμπιακού που είναι σε φόρμα ενόψει AEK

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι του.

Αντί προλόγου: πέντε αυτογκόλ υπέρ τους έχουν η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ, εκ των οποίων τα τρία σε ντέρμπι!!! Η ΑΕΚ από τον Σαμασέκου του Ολυμπιακού και χθες από τον Πασαλίδη του ΟΦΗ. Κι ο ΠΑΟΚ από τον Παπασταθόπουλο του Ολυμπιακού, τον Πέρεθ του Παναθηναϊκού και τον Ρομαό του Ιωνικού…Την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει και τρίτο εις βάρος του αυτογκόλ, μετά από εκείνα των Σαμασέκου και Παπασταθόπουλου, από τον Ντόη!

Τέτοια παιχνίδια όπως το χθεσινό με τον Λεβαδειακό, τα κάνει εύκολα η, δύσκολα ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά μπήκε καλά στο παιχνίδι, έπαιξε γενικά σε καλές στροφές, «κτύπησε» σε καίρια χρονικά σημεία και καθάρισε από το πρώτο πεντάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, καθώς στο 49’ το σκορ ήταν 3-0.

Καλό για τον Ολυμπιακό ότι έδωσε (πάλι, όπως τις προάλλες με τον Παναιτωλικό) έξι γκολ στον κόσμο του, ότι ξεμπούκωσε με δύο ωραιότατα γκολ ο δεύτερος πιο αξιόπιστος σκόρερ του (ο Μπιέλ), ότι έβαλε γκολ έστω με πέναλτι ο πρώτος του σκόρερ (ο Μπακαμπού), ότι ο Κανός μετά το ρεσιτάλ αστοχίας του στο ντέρμπι μπήκε αλλαγή κι έβαλε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (όπως όμως και με το Αγρίνιο ήταν με το ματς τελειωμένο), ότι ο Πασχαλάκης κράτησε ξανά το μηδέν κι ότι δεν πήραν κίτρινες οι Χουάνγκ και Μπακαμπού που ήταν στο όριο.

Κακό για τον Ολυμπιακό ότι ο Μασούρας δεν λέει να σπάσει την γκίνια του (με έξι τελικές, η μία πιο μέτρια από την άλλη), ότι ο Ελ Αράμπι πλέον σκοράρει μόνο σποραδικά, ότι ο Σαμασέκου δεν έχει καμία σχέση με τον πληθωρικό και με προσωπικότητα Εμβιλά κι ότι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα ερωτηματικά, μικρά μεν, που όμως όταν μαζεύονται πολλά μαζί, αυτόματα συνιστούν πρόβλημα. Για παράδειγμα στο α΄ ημίχρονο, στο οποίο παίχτηκε ένα νορμάλ παιχνίδι, καθώς στο β΄ ήταν περίπατος, ο Λεβαδειακός έβρισκε η, δημιουργούσε χώρους για να απειλεί την εστία του Ολυμπιακού.

Τέλος πάντων, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια μπορούμε να κάνουμε τη διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός έχει τρεις-τέσσερις παίκτες σε καλή κατάσταση.

Ο Χουάνγκ δεν είναι όπως πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αποτελεί καταλύτη για τον Ολυμπιακό με την πολύπλευρη δραστηριότητα του. Και πέτυχε, όπως και στο Βόλο, πάλι το γκολ που κλείδωσε το ματς, το δεύτερο, με ένα υπέροχο σουτ. Του άξιζε κιόλας, μετά τα δοκάρια που είχε με εξίσου εντυπωσιακά σουτ. Χθες πέρασε λίγες πάσες και έχασε μπάλες, όμως ίσως να επηρεάστηκε κι από το ότι δεν έπρεπε με τίποτα να πάρει κίτρινη, κάτι που για τη θέση του κεντρικού χαφ δεν είναι απλό.

OSFP

Ο Πασχαλάκης βγάζει όχι μόνο ποιότητα, αλλά και συγκέντρωση σε υψηλό βαθμό. Το απέδειξε πάλι με την ταχύτητα με την οποία βγήκε πολύ μακριά και έδιωξε με το κεφάλι μία βαθιά πάσα στην πλάτη των αμυντικών του. Κι όταν έκανε τσαφ ο Ελ Αράμπι, βούτηξε στα πόδια του αντίπαλου και γλίτωσε την εστία του. Μπλόκαρε την μπάλα σε ένα όχι ακίνδυνο φάουλ του Βρακά (του ΠΑΟΚ), βγήκε και μάζεψε τέσσερις ψηλές μπάλες κι είχε και την τύχη του καλού γκολκίπερ στη φαρμακερή κεφαλιά από την οποία εύκολα μπορούσε να προκύψει το 1-1 στο 22’. Είναι σαφές ότι έχει άριστη ψυχολογία, όμως ίσως ακριβώς αυτό πρέπει να το ελέγξει λίγο-βλέπε τη φάση που έκανε πολύ άστοχη έξοδο σε κόρνερ.

Ο Μπα έχει επιστρέψει, μετά από μακρά απουσία, φορτσάτος. Δείχνει να έχει βρει τη φόρμα του, είναι καλός ψηλά, σε τάκλιν, στο να βγει πρώτος, να διώξει, να καθαρίσει γενικά, είναι προσεκτικός στις πάσες του, ενώ είχε σωτήριο τάκλιν στο 83’ πάνω σε σουτ του αντίπαλου κυνηγού για να μείνει το μηδέν σε τρίτο σερί 90λεπτο. Δύο σημειώσεις απαραίτητες: στη φάση που βγήκε η σέντρα από το Γιαννιώτα κι έγινε η πολύ λίγο άστοχη κεφαλιά του Συμελίδη στο 22’, δεν είχε καλή συνεργασία με τον Ντόη. Και σε μία άλλη στιγμή που υποδείχθηκε οφσάιντ ο Ντεντάκης, ο Μπα πήγε άτσαλα στη φάση κι εύκολα θα μπορούσε να υποδειχθεί εις βάρος του πέναλτι. Το έχει το χούι (και στη φάση του γκολ του Χουάνγκ ξανά κάτι έκανε), αλλά καλά θα κάνει να μη ζήσει με αυτό και να το αλλάξει.

FORTOY

Ο Φορτούνης έχει κέφια κι αυτό είναι πάντα καλό για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν το καλύτερο του παιχνίδι χθες, όμως ακόμη κι έτσι είχε δύο πάσες για γκολ (η μία έγινε γκολ από τον Μπιέλ, την άλλη την έχασε ο Μασούρας). Πολύ επιδραστικός στις στατικές φάσεις και καλώς, παρεμπιπτόντως, ο Μίτσελ ψάχνει να βρει γκολ από κομπίνες σε κόρνερ, αφού η ομάδα του είναι αδύναμη να σκοράρει με κεφαλιά-χθες είδαμε δύο «κόλπα», το ένα δεν έπιασε γιατί ο Μπιέλ δεν γύρισε καλά την μπάλα πίσω, το άλλο όμως…παραέπιασε με τον κεραυνό του Χουάνγκ για το 2-0. Θα έπρεπε, όμως, ο Φόρτου να κάνει κι ο ίδιος το γκολ εκεί στα πρώτα λεπτά, με το τσίμπημα της μπάλας. Ήταν καλό, όχι όμως αρκετά καλό για να πάει η μπάλα μέσα. Και του λείπει το γκολ και το ηθικό που δίνει.

Κατά τα άλλα, δεν σκότωσε κανένα…θηρίο ο Ολυμπιακός, αλλά όχι και να τον…κατηγορούμε που έπαιξε καλά κι έβαλε έξι γκολ, επειδή την προηγούμενη αγωνιστική έχανε τα γκολ και δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό! Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει επειδή έφερε 0-0 στο ντέρμπι, να κερδίσει 3-2 τον Λεβαδειακό, όπως είχε κάνει τις προάλλες ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα;…Μην τρελαθούμε!

Άσχετο: Εάν ο Γιαννιώτας σκύλιαζε σε κάθε παιχνίδι, όπως σκυλιάζει όταν παίζει εναντίον του Ολυμπιακού (το ίδιο είχε κάνει και στον α΄ γύρο στη Λιβαδειά), προφανώς επειδή ο Ολυμπιακός τον είχε αποκτήσει και τον έβαλε μόνο 20 λεπτά σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, τότε ασφαλώς και θα καταφέρει να βάλει το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια, από το Γενάρη του 2015…

Διαιτητικά, αν θέλουμε να πούμε κάτι στην αγωνιστική, αυτό έχει να κάνει με τον Διαμαντόπουλο στην Κρήτη, που έδειξε ότι είναι ένας πολύ ξύπνιος διαιτητής. Στο πρώτο μισό του α΄ ημιχρόνου πίστεψα κι εγώ ότι θα ήταν αυστηρά 50άρης. Και μετά άρχισαν τα σφυρίγματα με τα οποία ένας ξύπνιος διαιτητής πάει το παιχνίδι εκεί που το θέλει. Π.χ. το ανύπαρκτο φάουλ στη φάση του 1-0.

Καθαρά αγωνιστικά η ΑΕΚ απέδειξε για άλλη μία φορά ότι έχει μία δεμένη, πραγματικά καλή ομάδα, στην οποία πάντως μπορείς να κάνεις φάσεις αν πάρεις την μπάλα στα πόδια σου και φτάσεις κοντά στην περιοχή της, αποφεύγοντας το καλό πρεσάρισμα που κάνει.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.