Ίντερ - Γιουβέντους 1-0: Πήρε το Derby d'Italia και... γκαζώνει για την κούπα!

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Σε ένα κλασικό ιταλικό ντέρμπι με πολύ τακτική και λίγες φάσεις η ανώτερη Ίντερ πήρε τη νίκη επί της Γιουβέντους με 1-0 και ξέφυγε από τους δεύτερους Μπιανκονέρι στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας και ματς λιγότερο.

Νερατζούρο βάφτηκε το Derby d'Italia! Η Ίντερ ήταν κυρίαρχη στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Γιουβέντους, δεν απειλήθηκε και παρόλο που δεν «καθάρισε» το παιχνίδι πήρε τη νίκη με 1-0 και... ξέφυγε. Οι Μιλανέζοι πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Γκάτι, έφτασε τους 57 βαθμούς και είναι στο +4 από τους Μπιανκονέρι, έχοντας κιόλας παιχνίδι λιγότερο.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Γκάτι πρόλαβε τον Μκιταριάν με τάκλιν πριν εκτελέσει ο Αρμένιος έπειτα από τη σέντρα του Τουράμ. Στο 18' ο Παβάρ έβγαλε τη σέντρα και ο Ντιμάρκο αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι. Στο 25' ο Ντιμάρκο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Τουράμ δεν κατάφερε να εκτελέσει από κοντά, καθώς του έβαλε την κόντρα ο Μπρέμερ.

Οι Νερατζούρι βρήκαν το γκολ στο 36'. Σέντρα του Μπαρέλα, ο Παβάρ προσπάθησε να πιάσει το γυριστό η μπάλα κόντραρε στον Γκάτι και 1-0. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR για οφσάιντ και μέτρησε κανονικά.

Η Ίντερ κατάφερε και στο δεύτερο μέρος να κρατήσει τη Γιούβε μακριά από την περιοχή της και στο 57' είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Τσαλχάνογλου έπιασε σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής και σημάδεψε το δοκάρι του Σέζνι.

Η ομάδα του Αλέγκρι απείλησε στο 62' όταν ο Bλάχοβιτς κατέβασε την μπάλα με το στήθος και αστόχησε με ψαλίδι. Από εκεί και πέρα η Ίντερ είχε δυο ευκαιρίες για δεύτερο γκολ αλλά ο Σέζνι κράτησε όρθια τη Γιούβε. Στο 68' απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Μπαρέλα και στο 87' απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Αρναούτοβιτς με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ίντερ (Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (89' Ντε Φράι), Νταρμιάν (73' Ντάμφρις), Μπαρέλα (89' Κλάασεν), Τσαλχάνογλου, Μκίταριαν, Ντιμάρκο (73' Αουγκούστο), Τουράμ (78' Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι (88' Σάντρο), Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάσο (88' Μιρέτι), ΜακΚένι (90' Αλκαράς), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (66' Γουεά), Γιλντίζ (66' Κιέζα), Βλάχοβιτς

Βαθμολογία

adada

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα