Αταλάντα - Νάπολι 1-2: Πέρασε και από το Μπέργκαμο με πρωταγωνιστή Οσιμέν

Αταλάντα - Νάπολι 1-2: Πέρασε και από το Μπέργκαμο με πρωταγωνιστή Οσιμέν

bet365

Η πρωτοπόρος Νάπολι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της δεύτερης Αταλάντα, όμως έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 και πανηγύρισε ένατη διαδοχική νίκη στη Serie A. Πρωταγωνιστής για τους Ναπολιτάνους ο Βίκτορ Οσιμέν με γκολ και ασίστ.

Η φανταστική Νάπολι για ακόμα μια αγωνιστική... φωνάζει πως πάει για το «Σκουντέτο»! Οι Παρτενοπέι επικράτησαν με 2-1 στο Μπέργκαμο, κόντρα στη δεύτερη Αταλάντα, με ανατροπή και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Βίκτορ Οσιμέν. Ένατη διαδοχική νίκη για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι έφτασαν στους 35 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά τους από τους Μπεργκαμάσκι στους οκτώ πόντους (27).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20' χάρη σε παρέμβαση του VAR. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίκτορ Οσιμέν, η παράβαση καταλογίστηκε σε δεύτερο χρόνο και ο Αντεμόλα Λούκμαν έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα.

Ο Νιγηριανός σέντερ φορ εξιλεώθηκε και γύρισε το ματς... μόνος του. Στο 23' Ζιελίνσκι και Ελμάς «άλλαξαν» τη μπάλα στο κόρνερ, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα και ο Οσιμέν με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε. Στο 34' με κούρσα από τα δεξιά... παρέσυρε στο διάβα του τον Ντεμιράλ και την ώρα που τον έκλεισαν ακόμα δυο αμυντικοί, πέρασε τη μπάλα στον Ελμάς, ο οποίος με δυνατό σουτ ανέτρεψε το ματς.

Οι παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι άσκησαν πίεση αλλά η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφυγε από το Μπέργκαμο με ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Σκαλβίνι, Χάτεμπουρ (86' Σοπί), Πάσαλιτς (71' Μαλινόβσκι), Κόπμαϊνερς (81' Ντε Ρον), Μάλε, Έντερσον, Λούκμαν (81' Μπογκά), Χέιλουντ (71' Σαπάτα)

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ζεζούς, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά (90+3' Γκαετάνο), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (64' Πολιτάνο), Λοσάνο (64' Εντομπελέ), Όσιμεν (75' Σιμεόνε), Έλμας (90+3' Τζερμπίν)

Επιστροφή στις νίκες για την Έμπολι, 1-0 τη Σασουόλο

Η Έμπολι πήρε σημαντικό τρίποντο εντός έδρας, επικρατώντας με 1-0 τη Σασουόλο, και μετά από δύο διαδοχικές ήττες επέστρεψε στις νίκες. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή του ματς και στο πρώτο μέρος είχαν καλές στιγμές με τα σουτ του Λάμερς και Σατριάνο που πέρασαν άουτ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 64' ο Μπατάντσι με ψύχραιμο τελείωμα εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Σατριάνο. Οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους πέρασε ως αλλαγή στο 61' ο Κυριακόπουλος, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια απάντηση στα εναπομείναντα λεπτά. Η Έμπολι με τους τρεις αυτούς βαθμούς ανέβηκε 12η θέση με τη Σασουόλο να παραμένει 11η.

Τρελό φινάλε και 2-2 στο Σαλερνιτάνα - Κρεμονέζε

Σαλερνιτάνα και Κρεμονέζε αλληλοεξουδετερώθηκαν σε πολύ ωραίο ματς στην έδρα της πρώτης, που έληξε με 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3' με τον Πιόντεκ να σκοράρει από κοντά μετά από λάθος της άμυνας. Στο 12' ο Οκερέκε ισοφάρισε με τρομερό βολέ εκτός περιοχής. Στο 38ο λεπτό ο Κουλιμπαλί με ωραίο πλασέ από τα δεξιά της περιοχής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα από το Σαλέρνο. Το δράμα πάντως κορυφώθηκε στο 86' όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Τσοφάνι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σέπε του είπε «όχι» και ο Καστανιέτι σκόραρε στην επαναφορά. Ο μεσοεπιθετικός όμως είχε πατήσει στην περιοχή πριν την εκτέλεση και έτσι, μέσω VAR, ορίστηκε επανάληψη. Ο Τσοφάνι εκτέλεσε ξανά, ο Σέπε και πάλι απέκρουσε αλλά είδε τον Ιταλό επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο rebound και να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Με τον βαθμό αυτό η Σαλερνιτάνα παρέμεινε στη 10η θέση, με την Κρεμονέζε να βρίσκεται 19η.

 

SERIE A Τελευταία Νέα