Σαμπντόρια - Μίλαν 1-2: Άντεξε με δέκα, ανταμείφθηκε με το πρώτο διπλό (vid)

bet365

Η Μίλαν δοκιμάστηκε, έμεινε με δέκα παίκτες, ισοφαρίστηκε και πιέστηκε στην έδρα της Σαμπντόρια, αλλά χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ζιρού (67') έσπασε το φετινό ρόδι εκτός έδρας (1-2) και έπιασε ξανά τη Νάπολι στην κορυφή.

Έμοιαζε εξ αρχής με ζόρικη αποστολή. Στο «Λουίτζι Φεράρις» φέτος σκόνταψαν ήδη Γιουβέντους και Λάτσιο και η μέχρι πρότινος φόρμα της μακριά από το Μιλάνο, η οποία επιβεβαιώθηκε και μεσοβδόμαδα στο Champions League, αύξαναν τον βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, η Μίλαν έκανε το χρέος που ορίζει το ράμμα του Scudetto στη φανέλα, λύγισε την αντίσταση της Σαμπντόρια (1-2) παίζοντας με δέκα παίκτες από το 47' λόγω αποβολής του Λεάο και πήρε το πρώτο της φετινό διπλό, πιάνοντας τη Νάπολι προσωρινά στην κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Ροσονέρι, οι οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Λεάο εκμεταλλεύτηκε ότι η άμυνα των Μπλουτσερκιάτι ήταν πολύ ψηλά στημένη και σε αντεπίθεση από τα αριστερά έφτασε μέχρι την περιοχή, συνεργάστηκε με τον Ντε Κετελάρ και μοίρασε την ασίστ στον Μεσίας, ο οποίος πλάσαρε άνετα για το 0-1.

Η «Σαμπ» είχε τη δική της ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά το σουτ του Τζούρισιτς στο 11' χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Παρ΄όλα αυτά, οι Γενοβέζοι έμειναν στο παιχνίδι, αφού στο 21' του γκολ του Ντε Κετελάρ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ζιρού στην αρχή της φάσης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μίλαν με το... καλησπέρα στο β' μέρος έμεινε με δέκα παίκτες χάνοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Λεάο από το επόμενο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος, έχοντας πάρει την πρώτη κάρτα για αγκωνιά σε επιθετική προσπάθεια, πήγε για το ανάποδο «ψαλίδι» αλλά πέτυχε το κεφάλι του Φεράρι, με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη.

Η ομάδα του Πιόλι πάντως δεν πλήρωσε τόσο το αριθμητικό μειονέκτημα, όσο την αφέλεια στο παιχνίδι της μετά το 25' και στο 57' ο Τζούρισιτς έφερε το ματς στα ίσα, με ωραία καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Η τύχη, όμως, χαμογέλασε στους Μιλανέζους. Χάρη στο χέρι του Βιγιάρ εντός περιοχής μετά από κεφαλιά του Ζιρού, ο ρέφερι Φάμπρι πήγε στο μόνιτορ, έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γάλλος στράικερ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, γράφοντας το 1-2. Από κει και πέρα δεν ήταν εύκολο να κρατήσει το προβάδισμα, στο 88' οι γηπεδούχοι απείλησαν με νέο δοκάρι από την προβολή του Βερέ, αλλά το τελευταίο σφύριγμα βρήκε θριαμβευτές τους Ροσονέρι, να πανηγυρίζουν το τέταρτο σερί διπλό στο «Λουίτζι Φεράρις».

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Καλουλού, Ερναντέζ, Τονάλι, Πομπέγκα (78' Βρανξ), Μεσίας (59' Τομόρι), Ντε Κετελάρ (71' Μπενασέρ), Λεάο, Ζιρού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα