Όταν φλέγεται το Μιλάνο

Όταν φλέγεται το Μιλάνο

Όταν φλέγεται το Μιλάνο

bet365

Η Μίλαν φιλοξενεί την Ίντερ στο ντέρμπι της πόλης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά “Derby della Madonnina” όλων των εποχών.

Ίντερ – Μίλαν 6-5 (Serie A 1949-50): Εδώ και 73 χρόνια κρατά γερά το ρεκόρ που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 1949. Σε εκείνο το “Derby della Madonnina” σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ από ποτέ σε αναμέτρηση των δύο ομάδων. Και μάλιστα, σε ένα παιχνίδι με απίστευτη διακύμανση στο σκορ. Η Μίλαν είχε προηγηθεί με 1-4 πριν καν συμπληρωθούν 20λεπτά στο ματς, όμως η Ίντερ πραγματοποίησε αντεπίθεση διαρκείας. Προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια έφτασε στη νίκη με το εντυπωσιακό 6-5. Σε κανένα άλλο ματς, στην ιστορία των δύο ομάδων, δεν έχει σημειωθεί διψήφιος αριθμός τερμάτων. Μόνο σε αυτό, με έντεκα.

Μίλαν – Ίντερ 2-0 (Coppa Italia 1977): Τι κι αν η καθεμία ομάδα έχει αγωνιστεί από 14 φορές σε τελικό κυπέλλου Ιταλίας (8 κατακτήσεις η Ίντερ, 5 η Μίλαν), εντούτοις μόλις μία φορά έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους, με φόντο το τρόπαιο. Αυτό έγινε τον Ιούλιο του 1977, στην κοινή τους έδρα, το Μεάτσα. Αυτή που στέφθηκε κυπελλούχος ήταν η Μίλαν, χάρις στη νίκη της με 2-0 (Μαλντέρα, Μπράλια). Αυτό, τότε, ήταν το τέταρτο κύπελλο στην ιστορία των «ροσονέρι».

Ίντερ – Μίλαν 0-6 (Serie A 2000-01): Σε μία σεζόν που ήταν μέτρια για τις δύο ομάδες (5η η Ίντερ και 6η η Μίλαν) και απλά αρκέστηκαν στην έξοδο στο κύπελλο UEFA, η μεταξύ τους αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική της Serie A έμεινε στην ιστορία. Κι αυτό γιατί σημειώθηκε η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη, για κάποια από τις δύο σε ντέρμπι του Μιλάνου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι «ροσονέρι» κυριολεκτικά ισοπέδωσαν τους «νερατζούρι», επικρατώντας με το εντυπωσιακό 0-6. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τη Μίλαν ήταν ο Σεφτσένκο (πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Derby della Madonnina) και ο Κομαντίνι, που πέτυχαν από δύο γκολ.

Ίντερ – Μίλαν 1-1 (Champions League 2002-03): Η παρθενική φορά που αναμετρήθηκαν για διοργάνωση εκτός ιταλικών συνόρων ήταν τη σεζόν 2002-03, στα ημιτελικά του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι, με τυπικά γηπεδούχο τη Μίλαν, είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα και όλο κρίθηκαν μία εβδομάδα αργότερα σε ένα δραματικό επαναληπτικό. Ένα τέρμα του Αντρέι Σεφτσένκο έμελλε να χαρίσει στους «ροσονέρι» την πρόκριση, αφού το μόνο που κατάφερε η Ίντερ ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μάρτινς. Το εκτός έδρας γκολ, όμως, έδωσε στη Μίλαν το εισιτήριο για τον τελικό. Λίγες ημέρες αργότερα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βγήκε νικήτρια σε έναν ακόμη ιταλικό «εμφύλιο», απέναντι στη Γιουβέντους, κατακτώντας το τρόπαιο στον τελικό του Μάντσεστερ.

Ίντερ – Μίλαν 0-3* (Champions League 2004-05): Δύο χρόνια μετά τη σύγκρουσή τους στα ημιτελικά του Champions League, οι δύο συμπολίτισσες αναμετρήθηκαν ξανά στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά στην προημιτελική φάση. Το 2-0 υπέρ της Μίλαν στο πρώτο ματς της έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, ο επαναληπτικός δεν τελείωσε ποτέ. Με το σκορ στο 0-1 υπέρ της Μίλαν, ένα ακυρωθέν γκολ του Καμπιάσο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους «νερατζούρι», με τους οπαδούς τους να πετούν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Μία από αυτές χτύπησε τον Ντίντα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για μισή ώρα. Μόλις ξεκίνησε, υπήρξε εκ νέου ρήψη φωτοβολίδων, με το διαιτητή να το διακόπτει οριστικά αυτή τη φορά. Η Μίλαν πήρε το ματς στα χαρτιά με 0-3 και ταυτόχρονα την πρόκριση.

Μίλαν – Ίντερ 2-1 (Supercoppa Italiana 2011): Μόλις η δεύτερη φορά – και τελευταία μέχρι σήμερα – που διεκδίκησαν σε έναν αγώνα κάποιο τρόπαιο. Μετά τον τελικό κυπέλλου το 1977, 34 χρόνια μετά, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του ιταλικού σουπερ καπ. Η πρωταθλήτρια Μίλαν αντιμετώπισε την κυπελλούχο Ίντερ, σε ένα ματς που διεξήχθη στο Πεκίνο, τον Αύγουστο του 2011. Οι «νερατζούρι» μπορεί να προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Σνάιντερ, όμως στην επανάληψη οι «ροσονέρι» έφεραν τα πάνω-κάτω. Ιμπραϊμοβιτς και Μπόατενγκ βρήκαν δίχτυα για το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος – τότε – για τη Μίλαν, με την Ίντερ να μένει στους πέντε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα