Ρόμα: Οπαδός της ομάδας ζήτησε να μιλήσει με τους Ζανιόλο - Πελεγκρίνι πριν αυτοκτονήσει

Ρόμα: Οπαδός της ομάδας ζήτησε να μιλήσει με τους Ζανιόλο - Πελεγκρίνι πριν αυτοκτονήσει

Ρόμα: Οπαδός της ομάδας ζήτησε να μιλήσει με τους Ζανιόλο - Πελεγκρίνι πριν αυτοκτονήσει

bet365

Ο 46χρονος Φάμπιο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με υποβοηθούμενη αυτοκτονία, μα πριν φύγει από τον κόσμο, ήθελε να μιλήσει με τον αρχηγό της Ρόμα και τον Νικολό Ζανιόλο.

Η τελευταία επιθυμία του Φάμπιο Ριντόλφι πριν προχωρήσει την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του, ήταν να συναντήσει τον αρχηγό της αγαπημένης του ομάδας Λορέντζο Πελεγκρίνι και τον μεσοεπιθετικό Νικολό Ζανιόλο. Την επιθυμία του γνωστοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια της τεχνολογίας (eye pointer και eye synthesizer) καθώς τα τελευταία 18 χρόνια το σώμα του είναι παράλυτο.

Πριν το παιχνίδι της Εθνικής Ιταλίας με την Αγγλία για το Nations League, ο captain της Ρόμα τράβηξε ένα βίντεο - μήνυμα για τον Φάμπιο, εκπληρώνοντας, τουλάχιστον εν μέρει, το αίτημά του. «Γειά σου Φάμπιο, άκουσα για εσένα και άκουσα την επιθυμία σου. Είμαι με την εθνική ομάδα στην Αγγλία και δεν θα μπορέσω να περάσω αυτοπροσώπως, αλλά ήθελα πολύ να κάνω αυτό το βίντεο για να σου στείλω έναν χαιρετισμό και εδώ είμαι, σου στέλνω μια αγκαλιά κι ένα φιλί», ήταν το μήνυμα του Πελεγκρίνι.

Η απάντηση στο μήνυμα του αρχηγού της Ρόμα ήρθε από τον αδερφό του Φάμπιο: «Γεια σου Λορέντζο, ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της οικογένειας και ιδιαίτερα του Φάμπιο για την κίνησή σου. Εκπλήρωσες μια από τις επιθυμίες του αδερφού μου κι αυτό ήταν τεράστιο δώρο γι' αυτόν. Όπως του είπα πρόσφατα "φεύγεις ως πρωταθλητής Ευρώπης" κι αυτό το κύπελλο τον κάνει ακόμα πιο περήφανο που υποστηρίζει τη Ρόμα. Ευχαριστώ πολύ».

Ακόμη και η δικηγόρος του Φάμπιο, απάντησε στο βίντεο του παίκτη: «Ευχαριστώ πολύ τον Λορέντζο Πελεγκρίνι για την τεράστια ευαισθησία του να στείλει αυτό το μήνυμα και έτσι να ανταποκριθεί στην επιθυμία του Φάμπιο, ενώ ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία του αγώνα της εθνικής ομάδας. Αυτό είναι προσοχή, ευαισθησία, σκέψη, σεβασμός. Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει παρέμβει υπεύθυνα και έγκαιρα κατά της εταιρείας υγείας που αρνείται το τέλος της ζωής που ζήτησε ο Φάμπιο»

Ο Φάμπιο Ριντόλφι τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του, ήταν παράλυτος, καθηλωμένος στο κρεβάτι, αδυνατώντας να αυτοεξυπηρετηθεί. Με τη βοήθεια της Ένωσης Luca Coscioni ζήτησε να έχει πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η οποία έγινε νόμιμη στην Ιταλία για άτομα με χρόνιες παθήσεις. Ο 46χρονος οπαδός της Ρόμα χρειάστηκε να περιμένει καιρό λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, μα τελικά πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ωστόσο η επιθυμία του δεν μπορούσε άμεσα να ολοκληρωθεί, διότι υπάρχουν πολλά ακόμα κενά στη νομοθεσία. Αποφάσισε έτσι να προχωρήσει σε βαθιά καταστολή, μια τεχνική που φέρνει το τέλος της ζωής αρκετές ημέρες μετά την απόσυρση της τεχνητής διατροφής κι ενυδάτωσης.

Τα ξημερώματα της Τρίτης ο Φάμπιο έφυγε...

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει υπήρχε σε ένα μπλουζάκι που φορούσε συχνά: «Η ζωή μου ανήκει σε μένα»

 

SERIE A Τελευταία Νέα