Serie A: Στο Conference League η Φιορεντίνα, εκτός Ευρώπης η Αταλάντα

Serie A: Στο Conference League η Φιορεντίνα, εκτός Ευρώπης η Αταλάντα

bet365

Η Φιορεντίνα νίκησε με 2-0 τη Γιουβέντους για την τελευταία αγωνιστική της Serie A και εφασφάλισε την παρουσία της στο Conference League. Εκτός Ευρώπης η Αταλάντα, η οποία έχασε με 1-0 από την Έμπολι στο Μπέργκαμο. Προσπέρασε τη Ρόμα η Λάτσιο.

H Φιορεντίνα έκλεισε εξαιρετικά τη σεζόν! Οι «Βιόλα» επικράτησαν με 2-0 της Γιουβέντους στη Φλωρεντία, στο τελευταίο ματς του Πάουλο Ντιμπάλα με τους «Μπιανκονέρι» και πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια. Η ομάδα του Βιντσέτζο Ιταλιάνο τερμάτισε στην 7η θέση της Serie A και εξασφάλισε την παρουσία της στα προκριματικά του Conference League της ερχόμενης σεζόν. Έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από πέντε χρόνια η Αταλάντα.

Oι «Βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 45+1', όταν μετά από ασίστ του Μποναβεντούρα ο Ντάνκαν με σουτ από διαγώνια θέση άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και εν τέλει βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 90+2', χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκονζάλες. Η Γιουβέντους ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς δεδομένα θα τερμάτιζε τέταρτη και είχε σίγουρη τη θέση της στους ομίλους του Champions League.

Από την πλευρά της η έτερη διεκδικήτρια του εισιτηρίου για το Conference League, η Αταλάντα έχασε μέσα στο Μπέργκαμο από την Έμπολι με 1-0 και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος την βρίσκει 8η με τρεις βαθμούς λιγότερους από την Φιορεντίνα (59) και εκτός Ευρώπης. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το παιχνίδι με το γκολ του Λέο Στούλατς στο 79'.

Προσπέρασε τη Ρόμα η Λάτσιο

H Λάτσιο είναι η ομάδα που μαζί με τη «συμπολίτισσα» της, Ρόμα θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Europa League. Οι «Λατσιάλι» έμειναν στην ισοπαλία με τη Βερόνα, με το εντυπωσιακό 3-3 και με τον βαθμό ανέβηκαν στην πέμπτη θέση και προσπέρασαν τους «Τζιαλορόσι» για έναν βαθμό (64-63). Η Βερόνα προηγήθηκε στο Ολίμπικο με τους Σιμεόνε (6') και Λασάνια (14'), ο Καμπράλ μείωσε στο 16', ο Άντερσον ισοφάρισε (29') και ο Πέδρο έκανε την ανατροπή (62'), όμως ο Χόνγκλα στο 76' διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Αποχαιρέτησε το «Καμπιονάτο» με ήττα η Τζένοα

H υποβιβασμένη Τζένοα έκλεισε τη σεζόν με ήττα, καθώς η Μπολόνια τη νίκησε μέσα στη Γένοβα με 1-0. Το βαθμολογικά αδιάφορο ματς έκρινε ο Μούσαν Μπάροου με το γκολ του στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

Βαθμολογία:

serie a table

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα