Βερόνα - Μίλαν 1-3: Τονάλι και Λεάο οδηγούν τους «Ροσονέρι» στο Scudetto!

Βερόνα - Μίλαν 1-3: Τονάλι και Λεάο οδηγούν τους «Ροσονέρι» στο Scudetto!

bet365

Η Μίλαν επικράτησε με ανατροπή στην έδρα της Βερόνα με 3-1, με τους Ράφαελ Λεάο και Σάντρο Τονάλι να «καθαρίζουν» για ακόμα μια φορά και έφεραν τους «Ροσονέρι» ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα.

H αλύγιστη Μίλαν μπορεί να βρέθηκε να χάνει στην έδρα της Βερόνα, όμως με πρωταγωνιστές τους φορμαρισμένους Ράφαελ Λεάο και Σάντρο Τονάλι ανέτρεψε το ματς και νίκησε με 3-1. Οι «Ροσονέρι» με το τρίποντο τους προσπέρασαν εκ νέου τη δεύτερη Ίντερ με διαφορά δύο βαθμών (80-78), δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Serie A. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι βρίσκεται μια «ανάσα» από το 19ο Scudetto της ιστορίας της μετά από αναμονή έντεκα χρόνων (2011).

Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38' όταν ο Νταβίντε Φαράονι εξ επαφής έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από τη σέντρα του Λάζοβιτς. Η αντίδραση της Μίλαν ήταν γρήγορη, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 45+4' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λεάο, ο Τονάλι έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία για το 1-1.

Στο 49' οι δυο φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές των «Ροσονέρι» συνεργάστηκαν εκ νέου και ανέτρεψαν το ματς. Ο Λεάο έκανε νέα ατομική ενέργεια, «κουβάλησε» τη μπάλα από το κέντρο στη μεγάλη περιοχή και την έδωσε στον Τονάλι, ο οποίος έκανε το 2-1 για τους Μιλανέζους. Ο Ιταλός χαφ είχε σκοράρει το γκολ της ανατροπής κόντρα στη Λάτσιο, ενώ ο Πορτογάλος επιθετικός έδωσε τη λύση για ακόμα ένα ματς μετά το γκολ που έκρινε το ματς με τη Φιορεντίνα. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 86΄ο Φλορέντσι με δυνατό σουτ μετά από ασίστ του Μεσίας.

Βαθμολογία:

serie a table

Το πρόγραμμα της Ίντερ και της Μίλαν μέχρι το φινάλε:

Ίντερ:

  • 15/5 – Κάλιαρι (Εκτός)
  • 22/5 – Σαμπντόρια (Εντός)

Mίλαν:

  • 15/5 – Αταλάντα (Εντός)
  • 22/5 – Σασουόλο (Εκτός)

Ατσάλινη Κάλιαρι, έσωσε τον βαθμό στο 90+9΄στο ντέρμπι παραμονής

Βαθμό που την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής πανηγύρισε η Κάλιαρι, κρατώντας παράλληλα τη Σαλερνιτάνα δέσμια με τον φόβο του υποβιβασμού (1-1). Και «ήρωας» για τους φιλοξενούμενους αναδείχθηκε ο Αλτάρε στο 90+9΄, ο οποίος σαν από μηχανής Θεός έσωσε την ομάδα του και δεν επέτρεψε στους Ιππόκαμπους να πανηγυρίσουν τρίποντο... μισή σωτηρία στο ντέρμπι παραμονής. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με το πέναλτι του Βέρντι στο 68΄και την αποβολή του Ραντούνοβιτς στο 73΄που την άφησε να παλεύει με δέκα παίκτες, η Κάλιαρι βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα και κράτησε ολοζώντανο το όνειρο της Serie A.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα