Φραντσέσκο Φλάτσι: Επέστρεψε στα γήπεδα σε ηλικία 46 ετών μετά από 12ετή αποκλεισμό για χρήση κοκαΐνης (vid)

Κώστας Τόπας
Φραντσέσκο Φλάτσι: Επέστρεψε στα γήπεδα σε ηλικία 46 ετών μετά από 12ετή αποκλεισμό για χρήση κοκαΐνης (vid)

bet365

Στην ενεργό δράση επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια, ο πρώην «αστέρας» της Φιορεντίνα και της Σαμπντόρια Φραντσέσκο Φλάτσι, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τα γήπεδα επειδή είχε βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη για δεύτερη φορά.

Ο πρώην επιθετικός της Φιορεντίνα και της Σαμπντόρια, Φραντσέσκο Φλάτσι επέστρεψε στο ποδόσφαιρο αυτό το Σαββατοκύριακο σε ηλικία 46 ετών - δώδεκα χρόνια μετά την απαγόρευσή του από τα γήπεδα για χρήση κοκαϊνης, από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (CONI).

Ο Φλάτσι ο οποίος έπαιξε πάνω από 100 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της καριέρας από το 1993 και 2010, είχε τεθεί ε αποκλεισμό 12 χρόνων καθώς είχε βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη για δεύτερη φορά, όσο ήταν στη Μπρέσια στη Serie B.

Με την επιθυμία να τελειώσει την καριέρα του με τους όρους του, ο 46χρονος πλέον επιθετικός επέστρεψε με την πέμπτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος για λογαριασμό της Σίνα 1914 η οποία εδρεύει κοντά στη γενέτειρά του τη Φλωρεντία.

«Αυτή η μέρα ακυρώνει 12 χρόνια αποκλεισμού. Είναι η αναγέννησή μου. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο και στην αρχή ζαλιζόμουν. Είμαι τόσο χαρούμενος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έκαναν να νιώσω όπως ήμουν πριν: έναν ποδοσφαιριστή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φλάτσι στη «Gazzetta dello Sport».

Πριν τον αποκλεισμό από τα γήπεδα λόγω ναρκωτικών ουσιών ο έμπειρος στράικερ είχε κάνει το όνομά του γνωστό με τη Φιορεντίνα και τη Σαμπντόρια, βοηθώντας και τους δύο συλλόγους να ανεβούν από τη Serie B κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων θητειών του, ενώ κέρδισε το Coppa Italia το 1996 με τους «βιόλα»

Ισως όμως τα 110 γκολ του με τη Σαμπντόρια να παραμένει το πιο διάσημο επίτευγμά του έως τώρα, με τους Τζιανλούκα Βιάλι (141) και Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι (171) να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ για τους «μπλουκερτσιάτι» όλα αυτά τα χρόνια.

@Photo credits: Video Screen
 

SERIE A Τελευταία Νέα